FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Începe războiul Steaua-"naţională"! » Becali interzice prezenţa steliştilor la amicalul cu Polonia

Reghecampf ar prefera să îşi păstreze jucătorii alături pînă la meciurile cu Ajax.
Reghecampf ar prefera să îşi păstreze jucătorii alături pînă la meciurile cu Ajax.

Articol de - Publicat sambata, 05 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 05 ianuarie 2013 09:18

Meciul cu Islanda, din 6 februarie, e dată oficială şi toţi jucătorii pe care Piţurcă îi va chema de la Steaua, indiferent de numărul lor, sînt obligaţi să se prezinte cu două zile mai devreme.

Deşi Piţurcă şi Reghecampf s-au întîlnit înainte de Crăciun şi au discutat cum să colaboreze în privinţa pregătirii de iarnă, nu s-a ajuns la nici o înţelegere. Mai mult, în acest moment cele două părţi se situează pe poziţii de forţă, astfel că e posibil să asistăm, la începutul lui februarie, la un război total între Steaua şi echipa naţională.

Ordinul lui Gigi: "Conform regulamentului!"
Prima are stabilite două cantonamente care se suprapun cu stagiul şi amicalele "naţionalei" din Spania. Gigi Becali a fost primul care a scos sabia: "M-a întrebat Reghe cum să procedeze. I-am zis că stagiul naţionalei şi nu ştiu ce amical nu sînt acţiuni oficiale FIFA, deci, conform regulamentului, nu sîntem obligaţi să trimitem jucătorii şi nu-i vom lăsa. Nici măcar pe Tănase, care e suspendat în turul cu Ajax nu-l mai lăsăm, cum voiam iniţial".

Nu riscă nimic conform FIFA
Cantonamentul "naţionalei" în Spania debutează pe 27 ianuarie, iar acesta, împreună cu primul amical, cel cu Polonia, din 3 februarie, nu reprezintă acţiuni oficiale FIFA. Astfel, dacă Steaua se va opune prezenţei jucătorilor săi nu va risca nici o sancţiune, conform articolului 36, aliniatul 4 din regulamentul internaţional. Pentru această perioadă, Piţi îi dorea la lot pe Chiricheş, Gardoş şi Tănase.

Riscă suspendarea, conform ROAF
Totuşi, în acest caz, jucătorii lui Reghe ar putea avea de suferit pentru că în actualul regulament al FRF sînt prevăzute sancţiuni clare pentru jucătorii români, de la echipele din ţară, care refuză să meargă la stagiile şi amicalele echipei naţionale.

Articolul 69 din Regulamentul Disciplinar specifică: "Jucătorul român care nu a fost convocat la stagiile de pregătire şi la jocurile unei echipe naţionale şi care nu se prezintă la data şi la locul convocării va fi sancţionat cu suspendare de la 4 la 8 jocuri".

Mai mult, în cadrul aceluiaşi articol, la paragraful 3 se face delimitarea faţă de cum sînt trataţi stranierii: "În cazul jucătorilor străini sînt aplicabile dispoziţiile Regulamentului FIFA".

Refuz la amicalul cu Islanda: suspendare sigură
Lucrurile sînt clare în privinţa amicalului cu Islanda, din 6 februarie. E dată oficială stabilită de FIFA pentru calendarul echipelor naţionale, astfel că fotbaliştii din Ghencea sînt obligaţi să meargă sub comanda selecţionerului cu cel puţin 48 de ore înainte de startul jocului.

În caz contrar, conform articolului 36, aliniatul 5 din regulamentul internaţional, jucătorii vor fi suspendaţi. În această situaţie, Reghecampf va rămîne fără jucători timp de 4 zile, practic ultima perioadă a cantonamentului din Antalya, care se va încheia pe 8 februarie, perioadă în care sînt programate ultimele meciuri amicale înainte de turul cu Ajax, din 14 februarie.

Piţi a procedat la fel acum 9 ani
Poziţia de forţă a Stelei nu este o premieră. În urmă cu aproape 10 ani, cînd era antrenor în Ghencea, Piţurcă le-a interzis jucătorilor pe care Iordănescu îi selecţionase să meargă la un turneu al echipei naţionale şi la un meci amical în Cipru!

Iordănescu a sesizat Comisia de Disciplină, care a judecat cazul, însă, cum respectiva acţiune a primei reprezentative nu era într-un calendar oficial al FIFA, fotbaliştii Stelei, printre care Rădoi, Dorinel Munteanu, Dică, Neaga, n-au primit nici o sancţiune.

10 jucători ar putea chema Piţurcă de la Steaua pentru amicalul cu Islanda: Tătăruşanu, Chiricheş, Gardoş, Latovlevici, Bourceanu, Pintilii, Chipciu, Adi Popa, Tănase, Rusescu

Cum ar arăta Steaua la ultimele amicale fără cei 10 chemaţi de Piţurcă
Stanca - Lupu, Szukala, Puşkaş, Pîrvulescu - Prepeliţă, Filip - G. Iancu, Tatu, M. Costea - Nikolici (Rocha)

"De ce să las jucători la naţională? Îi las lui Reghecampf, că în el am mai mare încredere decît în Piţurcă" (Gigi Becali, patron Steaua)


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
andystar
andystar  •  06 Ianuarie 2013, 00:43

fOARTE BINE II FACE LUI PATURCA !

thewaytoamsterdam
thewaytoamsterdam  •  05 Ianuarie 2013, 17:56

Comentariul tău...suporteri, plecam la amsterdam in jur de 13 februarie, transport cu mercedes vito , pret 120 euro dus-intors. doritorii e-mail la : thewaytoamsterdam @ yahoo . com

bogdancmx
bogdancmx  •  05 Ianuarie 2013, 12:36

Sa ne mai scuteasca si Piturca ! Stie foarte bine ce meci important urmeaza pt Steaua . De ce insista barbugiu pe jucatorii Stelei ? Moare daca nu ii cheama ? Mai bine cheama jucatorii pe care ii are in vedere sa vada ce e de capul lor sa incerce sa isi faca o idee de viitor pe cine se poate baza din astia tineri ! Si mai ales ca , cunoaste foarte bine situatia , doar a procedat la fel si el acum 10 ani . Piti LASANEEEEE , esti mediocru ca antrenor !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează