FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Încurajat de sancțiunile primite de Talpan, Becali face o propunere șoc Armatei: ”CSA, dă-mi marca mie!”

Becali speră ca în curând echipa sa să se numească din nou Steaua
Becali speră ca în curând echipa sa să se numească din nou Steaua

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 aprilie 2017 00:00

Încurajat de faptul că Armata l-a sancționat pe Talpan, Becali speră din nou să recupereze numele Steaua. Argăseală a fost la Clubul Sportiv cu avocați, ca să li se confirme că ministerul se dezice de juristul propriu.

Becali simte că e momentul potrivit și redeschide discuțiile cu Clubul Sportiv al Armatei pentru marca Steaua. Negocierile păreau rupte iremediabil, însă conflictele interne din CSA îl motivează pe patronul FCSB să mai facă o încercare.

Profită de problemele lui Talpan?

Gigi a avut deja primul gest: l-a trimis pe Argăseală la clubul Armatei. Președintele s-a dus însoțit de avocați. Becali explică scopul vizitei pe care i-a programat-o angajatului său: "A mers să ni se confirme că Armata se delimitează de afirmațiile pe care le face Talpan. Și ne-au zis că se dezic de ce a spus juristul, că tot ce face el face în nume propriu, nu reprezintă CSA". E vorba despre declarații pe care Talpan le-a inclus într-un comunicat publicat recent.

Printre altele, el cerea Federației excluderea din prima ligă a echipei FCSB și demisia președintelui Burleanu, vinovat că nu a reacționat după victoriile din justiție ale clubului Ministerului Apărării. FRF ar fi trebuit să înlocuiască FCSB cu CSA în Liga 1.

Clubul Sportiv a și anunțat că juristul a fost sancționat din cauza nerespectării procedurilor dintr-o unitate militară. El s-a exprimat în public fără să fi avut aprobarea conducerii clubului.

Numele a devenit prea scump!

Ruptura din CSA îl încurajează pe Gigi să spere că va redobândi numele și marca pierdute în instanțe: "Dacă recuperăm acum marca, putem cere imediat schimbarea numelui, a siglei și tot ce mai trebuie făcut. Dar nu aș vrea eu să facem asta imediat, că am apucat să cerem licența europeană pe numele FCSB. Și n-ar mai înțelege nimic UEFA dacă am schimba iar numele!".

Clubul Sportiv pretinde că odată cu numele Steaua și cu marca tradițională a recuperat și tot istoricul roș-albaștrilor până în 2003, anul în care Gigi a înființat societatea pe acțiuni al cărei control l-a avut de la început.

Cedarea brandului către Becali a devenit mai complicată decât era înainte de pornirea acestui conflict. Armata a evaluat marca Steaua la 53 de milioane de euro. Nici închirierea numelui n-ar fi ieftină.

Evaluatorul angajat de minister a calculat că Gigi a creat un prejudiciu de 3,7 milioane de euro anual în perioada în care a utilizat marca fără aprobarea proprietarului.

Ceea ce înseamnă că Becali ar trebui să achite 53 de milioane de euro pentru achiziționarea numelui sau să dea 3,7 milioane anual pentru închiriere. Ori să aștepte ca sumele să scadă în urma unor licitații la care să nu existe niciun cumpărător dispus să achite sumele uriașe.

Pe ce se mai bazează Becali:

  • "Am vorbit cu italianul ăla de la UEFA, Giorgio Marchetti. El a înțeles totul, a priceput că noi suntem continuatorii Stelei. De ce un funcționar al UEFA a înțeles imediat totul și nouă ne ia atât de mult timp?"
  • "Liga a 2-a se va reorganiza și va fi profesionistă, deci echipa Armatei nu va putea ajunge decât maxim la Liga a 3-a"
  • "Ei ce au câștigat cu marca? Îți zic eu: în 2014 au produs 12 lei, în 2015 au făcut 8.000 de euro și în 2016 au făcut 9.000 de euro"
  • "Pot cere și eu prejudicii și chiar o să fac asta. Pentru că pot invoca faptul că oamenii n-au mai venit la stadion, nu ne-am calificat în grupele Champions League. Dar eu o să calculez totul exact, nu așa cum au făcut ei de au amestecat medaliile din toate sporturile. O să le cer 1-2 milioane de euro!"

De ce-l interesează palmaresul pe Becali

FRF și LPF s-au pronunțat deja: ele cred că FCSB e tot Steaua, moștenitoare a istoricului roș-albaștrilor. Gigi așteaptă acum ca și UEFA să aibă o opinie oficială pe acest subiect. Miza o constituie coeficientul european, pe baza căruia echipa e mai bine plasată la tragerile la sorți.

Din sezonul viitor, un criteriu în stabilirea favoritelor îl va constitui și palmaresul all-time, nu doar cel din ultimii cinci ani, pe baza căruia era calculat coeficientul.

"O să vedeți cum vom fi capi de serie la toate tragerile la sorți datorită palmaresului Stelei! Și atunci o să devină totul limpede pentru toată lumea!" e convins Becali.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
gido
gido  •  09 Aprilie 2017, 17:58

csa, da-mi marca mie!!!! becali, da-mi palatul mie!!!!

catalynn
catalynn  •  09 Aprilie 2017, 03:29
Postat de randoom_._ pe 08 Aprilie 2017, 23:50

fals. daca ei aveau de gand sa faca asta,pur si simplu il amenintau pe becali ca in urmatorul dosar ia 20 de ani de parnaie,in momentul ala le dadea becali celor de la mapn si palatul,nu numai echipa. daca ei aveau de gand sa scape de becali,tinand cont ca,controleaza tot,scapau de el fara probleme si ii luau echipa fara probleme. doar nu crezi ca riscau sa fie 2 echipe iar lumea sa fie incurcata. eu am spus toamna,toamna inseamna si 30 noiembrie.

Pai ce facem bre?! In prima postare ai spus Septembrie. Acum zici ca si 30 Noiembrie ca e toamna. Io zic ca putem prelungi si pana la solstițiul de Iarna pt ca astronomic e tot toamna :-))) dar tot degeaba ... insa tot nu m-ai lamurit care proces. Daca e recursul la ICCJ, ala nu are cum, pt asta trebuie sa fi Livia Stanciu, decizia CAB este practic inatacabilă ... in plus daca sa zicem ca i se da dreptate este retrimis procesul la CAB. Daca te referi la cel cu daunele, cam la finalul anului sau începutul anului viitor vom avea o decizie in prima instanța. Pana la cea executorie va mai trece inca minim un an. Io insa am propus un termen mai "omenesc" anume Iunie cand Steaua va fi reafiliata la FRF, atunci se vor lămuri foarte multe lucruri.

masinameaeata
masinameaeata  •  09 Aprilie 2017, 00:20

Gigele, stai linistit si nu mai minti, nu ai ce sa recuperezi, Justitia s-a pronuntat deja, ai pierdut definitiv brandul Steaua. Daca nu te potolesti, ***, nu-i nimic, noi publicul larg, cei care iubim adevarata echipa Steaua, ITI VOM FACE PLANGERE PENALA PENTRU NERESPECATAREA SAU MAI BINE ZIS INCALCAREA UNEI HOTARARI JUDECATORESTI. Sa te vedem atunci, ***??? Col. Talpan, este cel mai mare patriot roman, dupa 1989 a fost singurul care a incercat sa recupereze bunurile statului roman, toti ceilalti au fost niste HOTI care au luat statului tot si in loc a ramas padurea fara copaci si vaicarelile celor care au furat, care se dau ecologisti, in realitate ei fiind niste HOTI ORDINARI.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează