FOTBAL  »  Superliga  »  DISCUȚIE

EXCLUSIV / VIDEO L-au curățat Victor Ponta și Liviu Dragnea pe Dumitru Dragomir? A fost arestat politic Gică Popescu? » Răspuns din interiorul sistemului: „E o poveste”

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 23:32 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 23:32

Dumitru Dragomir a susținut în mai multe rânduri că a fost „curățat” din fotbal după intervenția în alegerile LPF a lui Victor Ponta și Liviu Dragnea. Și că arestarea lui Gică Popescu ar fi avut în spate tot cauze politice ♦ Într-un interviu pentru GSP.RO, Justin Ștefan, secretar general al Ligii Profesioniste de Fotbal, spune că „influența politicului în fotbal o putem sesiza doar la nivel de cancan”

„Am fost bătut pe valoarea politică. S-au implicat puternic. Au fost mai tari ca mine. Îi felicit pentru modul în care m-au lucrat!” au fost printre primele cuvinte pe care Dumitru Dragomir le rostea după ce pierdea șefia Ligii Profesioniste de Fotbal. Se întâmpla în noiembrie 2013, atunci când Gino Iorgulescu a câștigat alegerile cu scorul 11-7.

„Faptul că voi l-ați văzut absent nu înseamnă că-i absent” » Omul de încredere al lui Gino Iorgulescu vorbește deschis despre președintele LPF
COMENTARIU
„Faptul că voi l-ați văzut absent nu înseamnă că-i absent” » Omul de încredere al lui Gino Iorgulescu vorbește deschis despre președintele LPF

Ponta și Dragnea au schimbat soarta votului la alegerile LPF?!

Dragomir era convins că va pierde alegerile din cauza implicării politicului, fiindcă Victor Ponta și Liviu Dragnea ar fi fost principalii oameni care doreau schimbarea sa de la Ligă. 

„Cu o seară înainte s-au dus în hotelul lui Cocoș, unde i-au chemat pe patroni și pe președinți și le-au promis...”, mai spunea Dragomir în urmă cu doi ani, la „Prietenii lui Ovidiu”.

L-am susţinut pe Gino Iorgulescu împotriva lui la alegerile de la Ligă. Când au fost alegerile, eu eram prim-ministru, iar Dragnea era vice-prim-ministru. Şi în ziua de dinaintea alegerilor am avut o întâlnire cu preşedinţii de cluburi. Aici are dreptate Mitică, într-un fel i-am făcut campanie lui Gino
Victor Ponta, fost premier, pentru Digi Sport, în februarie 2021

„E o poveste cu influența politicului în fotbal!”

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost întrebat de implicarea politicului în sport. Ținând cont că anul acesta vom avea patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

 Ștefan a replicat imediat, spunând că „e o poveste cu influența politicului în fotbal”. Apoi și-a detaliat răspunsul: „Dincolo de dorința oricărui politician normal de a se asocia cu un fenomen de succes, cu sportivi de succes, altă influență a politicului în fotbal putem sesiza doar la nivel de cancan”.

Cluburile din Superligă intră în alertă: se schimbă contractul de drepturi TV! » Noua împărțire a banilor discutată în birourile LPF: „Domnul Șucu își dorește foarte mult”
DREPTURI TV
Cluburile din Superligă intră în alertă: se schimbă contractul de drepturi TV! » Noua împărțire a banilor discutată în birourile LPF: „Domnul Șucu își dorește foarte mult”

„Politicul a făcut lucruri bune pentru fotbal”

Justin Ștefan consideră că influența politicului în sportul românesc e bună. Și spune că „politicul a făcut lucruri bune pentru fotbal, cred că a sprijinit în mod constant dezvoltarea infrastructurii și am văzut lucrurile astea în ultimii ani”.

„Cred că politicul poate avea un rol esențial în promovarea fotbalului și a sportului la nivelul comunității locale, prin finanțare pentru copii și juniori. Cred că politicul a sprijinit fenomenul prin modificările legislative. Așa putem vorbi de influența politicului. În rest, până la proba contrarie, vorbim doar de cancan”, a mai declarat oficialul Ligii Profesioniste.

Dumitru Dragomir: „La Gică Popescu a fost ordin!”

Fostul șef al Ligii a vorbit și despre alegerile din 2014 de la Federație, când Răzvan Burleanu a câștigat surprinzător, după ce Gică Popescu a fost arestat cu o seară înainte de vot.

„Burleanu, dacă a avut puterea să fie pus președinte, înseamnă că are sânge în instalație cu presiune mare. Să știți de la mine. Sunt oameni de care ar trebui să te ferești. E și talentat, dar are și ceva în spate. Categoric că a fost și-o legătură cu arestarea lui Gică Popescu. A fost ordin! Ce Dumnezeu!”, a mai spus Dragomir în urmă cu doi ani.

Dumitru Dragomir, la momentul adevărului: „Dacă-mi reproșez ceva după atâția ani în fotbal? NIMIC!”

Citește și:

Vin zile de foc la UEFA. Ceferin modifică statutul și așteaptă votul pentru a continua ca președinte » Implicarea lui Burleanu + „O revoltă acum ar fi un dezastru
UEFA
Vin zile de foc la UEFA. Ceferin modifică statutul și așteaptă votul pentru a continua ca președinte » Implicarea lui Burleanu + „O revoltă acum ar fi un dezastru"
„Este un mare câștig venirea domnului Șucu!” » Mesaj la superlativ despre patronul Rapidului: „Un model care arată bine”
DISCUȚIE
„Este un mare câștig venirea domnului Șucu!” » Mesaj la superlativ despre patronul Rapidului: „Un model care arată bine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Nini
Nini  •  08 Februarie 2024, 16:31

Și ce ați fi vrut să răspundă?. E unul dintre ei. Cine crede că Iorgulescu ar fi ajuns președinte la Ligă fără sprijin politic se înșală. Grav e că îl țin încă acolo deși nu face nimic,dormiteză pe bani mulți. Asta nu înseamnă că Mitică trebuia menținut ci din contra.

romeverest
romeverest  •  08 Februarie 2024, 10:47

Pana cand ar fi vrut Mitica sa conduca Liga ? Chiar si numirea lui in aceasta functie o fost facuta pe baza relatiilor de cumetrie si de blaturi pe care el le avea in fotbalul romanesc !! Toata lumea ar trebui sa stie ca Dragomir a fost un pion important in initierea cooperativei din fotbalul nostru !! Un personaj unsuros, ***t cu orice regim in care a trait si cat se poate de diabolic !! Era timoul sa plece de la Liga !! Simpul !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

demolarii
demolarii  •  08 Februarie 2024, 06:54

politicul e implicat in fotbal si sport. De ce? 1. Dragomir a fost parlamentar și Președinte Lpf în același timp! 2. Deși activitatea Frf și Lpf este dezastruoasa, deși sunt foruri unde se fac alegeri de către membrii, deși sunt mulți membrii reprezentând politicul (cluburile bazandu-se pe bani publici) oameni , nu se schimba nimic , rămânând aceleași persoane cu aceasi viziune prafuita de a copia organizatoric și vinde modelul de fotbal din anii 1980. 3. Este evident ca inclusiv fotbalul profesionist se bazează pe bani publici. Cel puțin 40% din bani cu care funcționează SupaLiga provin de la autorități publice. 4. Deținătorul drepturilor tv are comportamentul unei firme de stat. Adică plătește modest , dar nici nu cere performanta. Transmisiunile realizate sunt modeste, emisiunile din jurul fenomenului au un format asemănător de 26 de ani. Exact ca firma din comunism cu activitate pe plan local " trebuie sa o facă cineva". 5. Ca sunt San nu adevărate poveștile lui Dragomir sau Popescu nu contează. Activitatea Lpf , Frf și Cca arata clar ca și activitatea unei instituții publice....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close