FOTBAL  »  Superliga  »  LĂCĂTUŞ, MM ŞI BECALI AU CĂZUT DE ACORD: VOR SCHIMBA SISTEMUL DIN RETUR

Insomnia lui Lăcătuş: cum îl salvează pe Stancu? » Copy-paste după Mourinho şi Guardiola!

Articol de , - Publicat joi, 23 decembrie 2010 00:00

Antrenorul Stelei va schimba sistemul la 4-3-3, model de joc în care Bogdan Stancu n-are loc. "Fiara" va implementa în pauza de iarnă modulul 4-3-3, cel în care evoluează marile forţe de pe continent, în frunte cu Real Madrid şi Barcelona.


Lăcătuş e fan Mourinho. A spus-o într-un interviu în Gazeta Sporturilor, ziar în care a mai susţinut că va merge la Madrid în această iarnă pentru a încerca să fure meserie de la portughez. Poate tocmai de aceea el s-a decis să implementeze şi la Steaua, începînd din retur, un sistem pe care îl joacă şi Mourinho la marele Real Madrid: 4-3-3.

"În această iarnă, Lăcătuş va schimba tactica, vom evolua într-un sistem 4-3-3, mult mai ofensiv", a dezvăluit Gigi Becali secretul antrenorului din Ghencea. Lăcătuş va "prepara" acest modul în cele două cantonamente, el trebuind să găsească soluţii la cele cîteva probleme care apar prin trecerea la noul sistem.
Unde îşi găseşte locul Stancu?

Marea dilemă a noului sistem va fi locul în care va fi folosit Bogdan Stancu. Chiar Mihai Stoica a spus, înainte de a veni în Ghencea, că "Steaua trebuie să joace 4-3-3, însă e o problemă, nu prea văd unde ar putea juca, în acest modul, Bogdan Stancu". Mai mult ca sigur, "Motanul" va apărea fie vîrf împins, aşa cum joacă şi David Villa pentru Barcelona, fie ca atacant dreapta sau stînga, în ultima postură regăsindu-se de cîteva ori pe vremea cînd evolua pentru Unirea Urziceni. Stancu însă a oferit cel mai bun randament ca al doilea atacant, post care nu va mai exista în 4-3-3.


20 de goluri a marcat Bogdan Stancu în 2010 pentru Steaua, fiind cel mai bun marcator din România în acest an

Surdu, randament maxim în 4-3-3
La polul opus, unul dintre jucătorii care se vor simţi ca peştele în apă va fi Romeo Surdu. El a dat cel mai bun randament în ultimii ani în cel de-al doilea sezon la CFR Cluj. Atunci, a fost folosit de Cristiano Bergodi ca atacant stînga, într-un sistem 4-3-3. Nu numai că a prins lejer un post de titular, dar a şi devenit unul dintre golgeterii echipei.

10 goluri a marcat Surdu pentru CFR în sezonul 2006-2007, în sistemul 4-3-3, în timp ce în tricoul Stelei a marcat doar de 8 ori în 51 de meciuri

Tănase şi Răduţ interi
Alţi doi fotbalişti care vor fi puşi mai bine în valoare de noul sistem sînt Tănase şi Răduţ. Primul va evolua ca inter stînga şi nu va mai fi nevoit să stea tot timpul lipit de tuşă, el urmînd să aibă o rază de acţiune mai mare. Şi lui Răduţ sistemul îi va veni ca o mănuşă. Considerat un fotbalist cu gleznă fină, care ştie să joace bine între linii, va putea să prindă un loc de titular în noul modul.

0 goluri a marcat Tănase în 2010 în Liga 1, jucînd peste 90 la sută din meciuri ca mijlocaş stînga


Marile echipe din Europa care joacă 4-3-3
Barcelona (locul 1 în Spania)
Real Madrid (locul 2 în Spania)
Manchester United (locul 1 în Anglia)
Milan (locul 1 în Italia)
Juventus (locul 4 în Italia)

Varianta fără atacant de careu
Tătăruşanu - Bonfim, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Răduţ (L. Marinescu), Ricardo, Tănase - Szekely, Stancu, Surdu

Varianta cu atacant de careu
Tătăruşanu - Bonfim, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Răduţ, Ricardo, Tănase - Stancu, Bilaşco, Surdu

Transferurile pliate pe noua strategie
Şi lista de achiziţii pentru această iarnă a fost întocmită ţinîndu-se cont de faptul că Lăcătuş vrea să schimbe sistemul. Gabi Matei, Dorinel Popa, Bourceanu şi Moraes sînt fotbaliştii doriţi în Ghencea şi care ar putea prinde chiar un loc de titular în 4-3-3. Cum ar arăta Steaua dacă toţi aceştia ar veni? Tătăruşanu - G. Matei, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - D. Popa, Bourceanu, Tănase - B. Stancu, Moraes, Surdu.

În cantonament aproape o lună
Tocmai pentru a avea timp să implementeze noul sistem, Lăcătuş a fixat două cantonamente lungi. Ambele vor fi în Antalya. Primul va dura 11 zile, între 15 şi 25 ianuarie, iar cel de-al doilea nu mai puţin de 15 zile, între 28 ianuarie şi 11 februarie.

Şapte amicale
Pe lîngă o pregătire fizică bună, Lăcătuş are nevoie şi de meciuri de verificare pentru a vedea la lucru echipa în noul modul. S-au stabilit deja 7 partide amicale în cele două stagii de pregătire.

Data Meciul
22 ianuarie Adversar încă nestabilit
24 ianuarie Steaua - Kapfenberg (Austria, locul 8)
31 ianuarie Steaua - Karpati Lvov (Ucraina, locul 5)
3 februarie Steaua - Dinamo Zagreb (Croaţia, locul 1)
6 februarie Steaua - Lech Poznan (Polonia, locul 11)
8 februarie Steaua - FC Koper (Slovenia, locul 3)
10 februarie Steaua - Steaua Roşie Belgrad (Serbia, locul 2)

Steaua a luat ultimele titluri în alte sisteme
Trupa din Ghencea a cîştigat campionatul, în ultimul deceniu, în 2005 şi 2006. În ambele cazuri, a folosit aproape acelaşi modul tactic, 4-4-2. Zenga a continuat sistemul folosit de Piţurcă pînă în 2004, după care Olăroiu a jucat într-un mod asemănător, dar cu Dică al doilea atacant, în spatele lui Iacob.

În 2004-2005, Zenga a jucat 4-4-2
Hamutovski - Ogăraru, Rădoi, Ghionea, P. Marin - Fl. Dumitru, Paraschiv, D. Munteanu, Boştină - N. Dică, Neaga (A. Cristea)
Antrenor: Walter Zenga

În 2005-2006 s-a jucat 4-4-1-1
Hamutovski (Carlos) - Ogăraru, Goian, Ghionea, P. Marin - B. Nicoliţă, Rădoi, Paraschiv, Boştină - N. Dică - V. Iacob
Antrenori: Oleg Protasov, Cosmin Olăroiu

Napoli l-a impresionat pe Tătăruşanu
Golul lui Cavani din finalul meciului Napoli-Steaua i-a eliminat pe roş-albaştri din Europa şi a întipărit echipa italiană în memoria lui Tătăruşanu: "Napoli a fost cel mai tare adversar pe care l-am întîlnit în acest sezon. Dar cel mai bun jucător pe care l-am văzut anul ăsta a fost Mertens, de la Utrecht, un fotbalist foarte rapid şi extrem de tehnic".

"Moraes nu face banii!"
Victor Becali o avertizează pe Steaua să nu liciteze un milion de euro pentru Moraes, atît cît cere Jean Pădureanu: "Nu ştiu dacă brazilianul face banii care se cer pentru el. În primul rînd, nu-mi dau seama cum s-ar adapta el în Ghencea venind de la o echipă mică precum Bistriţa. Nu se justifică plata unei sume foarte mari!". Golgeterul Gloriei e ofertat şi de Rapid, la insistenţa lui Şumudică.

Achiziţii doar din ţară
După ce a transferat masiv fotbalişti din străinătate în ultimii ani, Steaua s-a decis ca în această iarnă să aducă doar fotbalişti din România. "Avem pe listă jucători din Liga 1, vom aduce la echipă doar din ţară", a declarat Valeriu Argăseală. Pe lista Stelei se află G. Matei, D. Popa, Bourceanu şi Moraes. Ultimii jucători aduşi din afara României în Ghencea au fost Geraldo, Anghelov, Todorov, Parpas, Tall, Pepe Moreno, Bibişkov, Grzelak şi Tininho.


- Steaua a cîştigat deja peste 30.000 de suporteri pe contul său de facebook, deşi şi-a deschis pagina de doar două luni.
- Florin Gardoş e trist că Steaua e abia pe locul 7 în Liga 1, dar recunoaşte: "Dacă
acum un an mi-ar fi zis cineva că o să fiu supărat că m-a eliminat Napoli din Europa, i-aş fi spus că-i nebun!". Gardoş a venit acum şase luni, de la Chiajna.
- Tătăruşanu a dezvăluit în revista oficială a clubului pentru ce strînge bani: "Visez ca la 45 de ani să mă retrag la munte, într-o cabană bine încălzită".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
diss
diss  •  25 Decembrie 2010, 02:38

Pentru ca tot a venit Craciunul ,hai sa fim mai buni si sa nu il mai contestam pe Lacatus! Apeland la un scenariu,posibil, sa ne inchipuim ca tot el v-a conduce Steaua dupa sarbatori.Ii reamintesc lui Lacatus ca am iernat pe locul 7 la zece puncte distanta de lider.Vad ca vrea sa faca experimente in conditiile in care in acest tur s-au mai schimbat vreo 7 sisteme de joc.Ar fi al 8-lea si facand un rationament simplu( 1 sistem=1 loc)vom termina pe locul 8!...FIE NUMELE D-LUI LAUDAT!

alexandrupresa
alexandrupresa  •  23 Decembrie 2010, 15:24
Postat de alexandrupresa pe 23 Decembrie 2010, 15:23

asa cred si eu

cu Radut , Matei , Tanase la mijloc

alexandrupresa
alexandrupresa  •  23 Decembrie 2010, 15:23

asa cred si eu

Vezi toate comentariile (24)
Comentează