FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Intangibil » Contractul lui Sougou are o clauză de reziliere de 11 milioane de euro

Modou Sougou e unul dintre cei mai rapizi jucători din Liga 1
Modou Sougou e unul dintre cei mai rapizi jucători din Liga 1

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2012 11:09

Şefii lui CFR s-au asigurat că senegalezul va pleca din Gruia numai în condiţiile unei oferte serioase


Clujenii au dat lovitura în momentul în care l-au adus pe Sougou în România, din postura de jucător liber de contract, după mai bine de un an de negocieri. De altfel, senegalezul a dezvăluit că ofensiva oficialilor de la CFR l-a impresionat şi că acesta a fost motivul pentru care a acceptat să vină în România, declinînd alte oferte. Sougou a semnat pe 5 ani cu CFR, iar şefii grupării din Gruia s-au asigurat că planurile de viitor ale extremei dreapta rămîn legate de Cluj. Paszkany i-a fixat o clauză de reziliere a contractului cu o sumă uriaşă pentru un fotbalist din Liga 1: 11 milioane de euro!

Modou face un sezon excelent la Cluj, cu 5 goluri şi 8 assisturi în 17 meciuri. Evoluţiile sale au atras atenţia unor cluburi din Franţa, dar oficialii lui CFR au declarat că nu iau în calcul vînzarea unor jucători în această iarnă. "Putem discuta de cedarea unor jucători numai din vară. Avem în echipă jucători interesanţi pentru multe cluburi din Europa, dar avem un campionat de cîştigat împreună", a spus preşedintele Iuliu Mureşan.

Jucătorul de 27 de ani avea o cotă importantă în Portugalia. În 2006, presa lusitană dădea ca iminentă mutarea lui Sougou la Porto, care ar fi urmat să-l înlocuiască pe Quaresma, dorit de Atletico. Portughezul a rămas însă pe Dragao, astfel că Sougou a ratat şansa de a ajunge la Porto. Ulterior, cel poreclit "Vîntul" a mai avut oferte de la Genoa, Celtic sau Alborg.

300.000 de euro pe an cîştigă Sougou în Gruia

Buş, clauză de 5 milioane de euro!
Un alt jucător cu care feroviarii au planuri mari este Sergiu Buş (18 ani), atacantul împrumutat pînă în vară la FCM Tg. Mureş. Acesta are o clauză de reziliere de 5 milioane de euro şi e sub contract pînă 2016. Cu toate acestea, Sergiu are cel mai mic salariu din lotul lui CFR Cluj, cîştigînd 300 de euro pe lună. FCM a acceptat să-i plătească jucătorului un salariu de 5 ori mai mare pe perioada petrecută la Tg. Mureş.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează