FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI SF. GHEORGHE

INTERVIU Aventurile lui Victoraș Astafei în Malaezia: "Sultanul ne-a tăiat apa caldă după un egal" :)

Articol de - Publicat luni, 26 iunie 2017 09:00

Victor Astafei, 29 de ani, a semnat cu Sepsi Sf. Gheorghe, dar înainte de revenirea în L1 a jucat în Malaezia.

- Victor, cum au fost cele 6 luni petrecute în Malaezia, la Selangor?
- Foarte liniştite, o experiență formidabilă. Oamenii sunt prietenoşi şi găseşti la tot pasul spaţii de joacă pentru copii. Plus că absolut totul este mult mai ieftin decât în Europa!

- Cum se relaxează oamenii?
- Toată lumea face sport, multă lume înoată, aşa că poţi găsi cam peste tot amenajate piscine. Şi cluburi de golf.
Meciuri la cinema

- Fotbalul pe ce loc e?
- Majoritatea urmăreşte în mod special Premier League. Meciurile importante din Anglia se difuzează în direct la cinema, iar sălile sunt pline! Cele mai iubite sunt Chelsea şi Manchester United. Din competiția internă se transmit doar două partide pe etapă.

- Câţi oameni vin pe stadion?
- Mulţi! Unde am jucat eu, la Selangor, fiind unul dintre cele mai mari cluburi, susţinerea era foarte mare. În finala Cupei au fost 80.000 de spectatori! În rest, 15.000-25.000-35.000 de spectatori. Şi în deplasare am jucat cu mulţi fani pentru că aproape toate echipele au o susţinere mare din partea suporterilor.

- Care e cea mai puternică formație din Malaezia?
- Atât financiar, cât şi fotbalistic, momentan este Johor. Investesc foarte mulţi bani şi joacă în Champions League Asia. Anul trecut au câştigat, dacă nu mă înşel, echivalentul Europa League. Jucătorii de la Johor au salarii de 40.000-50.000 de euro pe lună!

"Se favorizează duritatea"

- Calitatea jocului cum e?
- Stilul de joc e foarte dur. E greu să te obişnuieşti, iar arbitrajele nu sunt de cea mai bună calitate. Jocul e lăsat liber şi chiar se favorizează jocul agresiv. La fiecare meci sunt multe greşeli de arbitraj.

- Campionatul?
- Sunt 12 cluburi, două retrogradează şi doar merg în cupele asiatice. Mai există alte Cupe care încarcă programul competiţional. Ciudăţenia este că sultanii şi prinţii pot să decidă orice, oricând.

- Cum adică?
- Îmi amintesc de un meci cu JDT am făcut egal şi sultanul s-a supărat atât de tare încât că a ordonat să ni se taie apa caldă de la duşuri (râde)!

"Aşa a avut el chef!" :)

- Tu cum te-ai înţeles cu sultanul?
- Apare foarte rar în public, n-am avut contact. Eu l-am văzut doar la televizor şi pe un ecran imens în Kuala Lumpur, când a inaugurat un magazin într-un mall imens. Oricum, în toate clădirile guvernamentale sau bănci găseşti poze cu familia regală, toţi îmbrăcaţi în costume tradiţionale, cu pumnal de aur la brâu şi toate accesoriile.

- Deci sultanul e şeful suprem al clubului?
- Clubul e condus de alţi investitori, iar sultanul oferă bani când are chef. De exemplu, anul acesta a promovat altă echipă din Selangor, PKNS, şi acum a decis să le dea lor bani. Stadionul principal al echipei mele a fost cedat lor pentru că aşa a avut sultanul chef (râde).

- Ai avut timp şi pentru vizitat?
- Am vizitat multe temple hindu şi moschei. A fost o plăcere să descopăr lucruri noi şi oameni de diferite religii. Ei sunt foarte mulţumiţi cu ce au, nu ca noi, mereu nemulțumiți. Au o altă organizare, ţara e bine dezvoltată. Am rămas plăcut surprins de infrastructură. Drumurile şi transportul sunt bine puse la punct. 

"Malaiezienii nu se plâng de absolut nimic Cred că nivelul de stres este foarte scăzut" Victoraș Astafei

3 goluri în 10 meciuri a marcat Astafei pentru Selangor FA

32 de goluri în 162 de meciuri a marcat Astafei în Liga 1, all-time

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
caminero
caminero  •  26 Iunie 2017, 16:43

"Sultanul ne-a tăiat apa caldă după un egal". Eeee .... alta a fost povestea .... de fapt, elefantzii care asigurau apa calda din resurse proprii au fost trimisi intr-un turneu prin tzara cu circul, si de-aia n-au mai putut furniza agentul termic la parametrii doriti.

lukasoil17
lukasoil17  •  26 Iunie 2017, 11:46

minte si asta cum respira...la Selogor media de spectatori a fost de 5000

Vezi toate comentariile (2)
Comentează