Articol de GSP - Publicat vineri, 26 iulie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 26 iulie 2013 01:18

Ultimele zile au fost dominate de scandalul provocat de Mihai Stoica în Macedonia. Pe scurt: o echipă ProTV a vrut să asiste la antrenamentul oficial al Stelei, oficialii roş-albaştrilor au interzis accesul şi s-au repezit la jurnalişti. Stoica a intervenit violent, i-a înjurat golăneşte pe ziarişti şi, ajutat de un bodyguard, i-a smuls telefonul din mînă reporterei ProTV, care ulterior a scos un certificat medico-legal, în baza căruia Tribunalul din Skopje l-a amendat pe MM cu 400 de euro pentru ultraj.

Jurnaliştii Gazetei Sporturilor sînt, de asemenea, interzişi la toate acţiunile oficiale organizate de Steaua (conferinţe, evenimente, antrenamente deschise etc), iar jucătorilor li s-a impus să nu discute cu GSP. Asta nu ne va schimba atitudinea echidistantă faţă de echipă, la fel cum nu ne vom schimba poziţia nici faţă de Mihai Stoica, ale cărui gesturi suburbane au fost criticate amplu în ultimele ediţii ale ziarului. Respingem comportamentul huliganic, condamnăm manifestările anti-democratice (cum ar fi blocarea dreptului la informaţie), dar încurajăm dezbaterile libere şi publicăm opinii divergente, chiar dacă ele nu ne convin.

"Treaba noastră este să consemnăm, să explicăm, să investigăm şi să dezbatem liber ştirile din sport, împreună cu publicul nostru", scrie pe un afiş de la intrarea în redacţia Gazetei Sporturilor. Iată, aşadar, motivul pentru care publicăm în ediţia tipărită de azi un interviu în care Gazeta şi alte canale media sînt criticate.

În cele două pagini ale interviului din Gazeta de azi, Stoica acceptă că s-a comportat nedemn, dar nu cere scuze, "pentru că am fost provocat". El explică de ce este agresiv cu presa, admite că uneori caută să creeze conflicte şi crede că suporterii Stelei sînt de partea lui.

Iată două dintre întrebările la care a răspuns oficialul Stelei.

- Gîndind la rece, chiar vi se pare normală reacţia dumneavoastră de la Skopje?
- Sub nici o formă. După mai bine de 8 ani, am comis-o din nou. Nu atît de grav ca atunci, dar impardonabil.

- V-a reproşat Gigi Becali incidentul din Macedonia?
- Era supărat, mi-a reproşat că nu am ţinut cont de sfaturile lui. Mi-a zis de multe ori să nu mă mai las provocat. Sincer, la el m-am gîndit prima oară după ce am realizat că am mai făcut o nefăcută.

În ediţia tipărită a Gazetei de azi puteţi citi restul interviului. Plus un editorial al lui Cătălin Tolontan despre comportamentul lui Mihai Stoica.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”