FOTBAL  »  Superliga  »  ALEGERI LA LPF

INTERVIU EXCLUSIV Contracandidatul lui Gino Iorgulescu la alegerile LPF, Sorin Drăgoi: "Nu sunt un produs politic!"

Sorin Drăgoi alături de fiicele sale, Ștefania și Anastasia FOTO Facebook
Sorin Drăgoi alături de fiicele sale, Ștefania și Anastasia FOTO Facebook

Articol de - Publicat miercuri, 04 octombrie 2017 20:47

Preşedintele Consiliului Director al lui Poli Timişoara spune că "nu candidez la LPF împins de vreun partid, ci fiindcă vreau să ajut fotbalul românesc".

De azi, de la ora 11:00, Gino Iorgulescu, actualul şef LPF, are un contracandidat oficial la alegerile din 23 octombrie. Este vorba despre Sorin Drăgoi (52 de ani), om de afaceri, președinte al Consiliului Director al ACS Poli Timișoara, fost city manager al oraşului de pe Bega în perioada 2012-2016.

Chiar dacă sursele Gazetei Sporturilor susţin că este puternic sprijinit politic de PSD şi că însuşi Liviu Dragnea i-ar fi cerut să candideze, Drăgoi neagă și spune că "nu vreau să merg pe această linie, a sprijinului politic. Vreau să schimb lucrurile în fotbalul românesc, să le îmbunătăţesc, vreau transparenţă, iar Liga să sprijine mai mult cluburile! Vin din mediul de afaceri, nu fac parte din niciun partid politic şi cred că sunt un bun manager. Asta este important, cu asta mă prezint în faţa preşedinţilor".

- Domnule Drăgoi, sunteţi din Urziceni, cum de aţi ajuns să staţi la Timişoara?
- În 2001 am decis, împreună cu familia, să ne mutăm de la Bucureşti, unde locuiam, la Timişoara. Fata cea mare, Ştefania, începuse studiile la Viena şi trebuia să fim mai aproape de ea. Acum are 27 de ani, a terminat Facultatea de Management şi lucrează acolo. Mai am o fiică, din prima căsătorie, Anastasia, care e la liceu, tot la Viena, şi vrea să urmeze apoi Canto. Iar din a doua căsătorie am un băieţel de 9 luni, Alexandru Ştefan.

"Sunt manager, nu politician"

- De când aţi intrat în afaceri?
- Din 1991. Am început în imobiliare, în servicii, am avut mai multe firme şi nu am dat chix cu niciuna. Acum mai am trei firme, am un hotel şi două restaurante în Timişoara.

- Şi cum a ajuns un om de afaceri preşedintele Consiliului Director la un club de primă ligă, precum Poli Timişoara?
- Tocmai încheiasem contractul de city manager al oraşului şi domnul primar Robu mi-a propus să vin la echipă. Am zis să accept provocarea. Numai un nebun putea să vină atunci, la un club cu datorii, depunctat, cu atâtea probleme. Mi-am zis că dacă reuşesc să-l salvez, înseamnă că sunt bun. Nu este însă doar meritul meu, e al tuturor, al antrenorilor, al jucătorilor.

- Se spune că sunteţi apropiat de PSD, că aţi fost adus pe criterii politice la club.
- Aşa spun gurile rele. Păi, cum adică? Am fost adus de PSD, iar primarul Robu e din PNL? Nu se potriveşte! Nu, eu vreau să cred că domnul Robu mi-a propus această funcţie nu doar fiindcă ne cunoaştem şi suntem prieteni, ci pentru că are încredere în calităţile mele de manager.

- Dacă e aşa, atunci de ce antrenorul Ionuţ Popa se plânge de condiţiile de la Poli, de restanţe finaciare, că echipa merge în deplasări cu autocarul?
- Normal, domnul Popa vrea siguranţă, iar jucătorii să fie liniştiţi. Şi noi vrem asta, numai că toată lumea are probleme. Noi avem salariile plătite până în iulie. S-a făcut doar o deplasare cu autocarul, restul cu avionul, iar băieții au stat numai la hoteluri de 4 stele. Anul trecut am reuşit să aducem sponsorizări de 550.000 de euro. E adevărat, nu avem o finanţare garantată fiindcă lucrurile nu sunt clare cu noua lege a sponsorizării. Lucrurile se vor rezolva.

- Aţi fost coleg cu domnul Dragnea, sunteţi prieteni, nu aşa aţi ajuns să candidaţi la LPF?
- Am văzut că aţi scris despre asta. Nu m-am ascuns niciodată: da, am fost coleg în studenţie cu Liviu Dragnea, când făceam Facultatea de Transporturi. Suntem prieteni, nu foarte apropiaţi, nu am făcut nici afaceri împreună, nici nu mergem la grătare. Da, mă cunosc cu mulţi politicieni, cu mulţi oameni de afaceri, sunt influent, dar nu vreau să merg pe această idee. Sunt manager, nu politician!

"Nu ni se spune ce se întâmplă pe la Ligă"

- Totuși, nu aveţi experienţă în fotbal.
- Acum, depinde cum priviţi lucrurile. Dacă ne uităm că am venit preşedinte la Timişoara într-un sezon în care echipa pornea de la minus 14 puncte în clasament şi totuşi a reuşit să se salveze de la retrogradare, iar acum este pe un loc de play-off, s-ar putea spune că nu sunt chiar aşa de lipsit de experienţă! Nu trebuie neapărat să ai experienţă în lumea fotbalului, ci, fără să vreau să jignesc pe nimeni cu asta, la Ligă e vorba despre un management cinstit, transparent, pentru a putea face mult mai mult decât până acum pentru cluburi.

- Vorbiţi despre transparenţă, înseamnă că v-a deranjat ceva la actuala conducere a LPF.
- Normal că sunt lucruri în neregulă. De exemplu, s-a schimbat sponsorul la Liga 1, nu mai este Orange, e Betano. Nu ne spune şi nouă nimeni nimic: ce contract s-a făcut, despre ce sume este vorba... Să ne zică cineva ceva, să ne anunţe: uite, s-au luat 10 lei, voi, cluburile, aveţi 3 lei! Ce atâta secretomanie?! Până la urmă, cluburile au format Liga. Iar ea trebuie să le reprezinte, să le ajute să prospere. Aşa a fost şi cu contractul pentru drepturileTV. Nu ni se spune nimic clar. În mod normal, cluburile trebuie să fie informate despre aceste lucruri. Ni se spune doar suma totală, cât are de luat fiecare şi cam atât.

"Unde ne sunt banii din Cupa Ligii?!"

- Aţi ridicat vreodată această problemă în Adunarea Generală?
- Normal. Din păcate, domnul Gino Iorgulescu mi-a reproşat că am acuzat că s-ar fi furat bani la LPF. Eu nu am spus asta, ci am cerut explicaţii de ce, nici până acum, nu ni s-au dat banii pentru participările în Cupa Ligii. În vară am jucat finala acestei competiţii, trebuia să primim 180.000 de euro, plus încă 15.000 de anul trecut. Mi s-a spus că se va face plata în decembrie. Nu înţeleg de ce această amânare! E un contract clar, ferm, cu date precise. Domnul Iorgulescu mi-a zis că nu trebuie să supăram televiziunile. E ciudat, fiindcă toată lumea ştie că Adeplast, sponsorul Cupei Ligii, ar fi dat banii la LPF. Pentru noi sunt importante aceste sume. Ca să nu mai spun că le promisesem jucătorilor nişte prime, pe care le meritau, le-au câştigat pe teren.

- E un avantaj pentru dumneavoastră că domnul Ponta, prietenul lui Gino Iorgulescu, nu mai e în prim-plan?
- Iar revenim la politică? Poate e un avantaj, nu ştiu. Poate vor fi influenţe, pentru mine sau pentru Iorgulescu. Nu pot să anticipez. Însă nu Iorgulescu este ţinta mea! Nu sunt un produs al politicii, nu am niciun partid în spate. N-am avut niciodată, nu am făcut afaceri cu statul, nu am avut probleme cu legea. N-am nimic de ascuns.

- Un dezavantaj ar fi că nu sunteţi cunoscut în fotbal.
- Tocmai de aceea am început de ceva vreme să merg la cluburi, să mă prezint, să mă vadă oamenii, să le spun ce vreau să fac, să-i întreb ce probleme au şi cum aş putea să-i ajut dacă voi câştiga alegerile. Am fost deja pe la vreo 10 cluburi din Liga 1.

- Şi nu le-aţi spus cu ce oameni politici sunteţi prieten, cu cine ar fi bine să voteze?
- Nu, niciodată nu aş face aşa ceva! Repet, nu mizez deloc pe asta. Mizez pe mine.

- Şi care au fost reacţiile?
- Unele favorabile, altele nu. Unii au cerut să vadă ce program am. Am zis că e mai bine să-l depun întâi la Ligă şi apoi să-l dau şi la cluburi.

- Se aude că Gino Iorgulescu are deja pregătit contractul de drepturi TV pe perioada 2019-2023 şi că e mai mare decât cel actual.
- Nu ştiu dacă chiar îl are. La ultima Adunare Generală ne-a spus ceva, că dacă vom semna cu o altă firmă, noul contract ar urma să crească de la an la an, cu câte un milion de euro, faţă de cel existent. Eu cred că pot să aduc unul şi mai mare. Sunt în discuţii cu trei sponsori foarte puternici care vor să vină la Ligă. Iar viitoarea licitaţie pentru drepturile TV va fi deschisă, la vedere, transparentă. Dar nu-mi place să promit vorbe.

- Ce şanse credeţi că aveţi la aceste alegeri?
- Va fi ca la fotbal, e un meci de 1X2. Exact aşa le-am spus celor de la Ligă când am depus candidatura. Ce va fi la vot, vom vedea atunci. Ca să câştigi, important e să participi, să concurezi.

"Candidez fiindcă nu îmi place ce se întâmplă acum la Ligă, care ar trebui să ajute mai mult cluburile. Eu, ca preşedinte la Poli Timişoara, nu am simţit deloc acest ajutor"
Sorin Drăgoi, candidat la alegerile LPF

"Acum, la Ligă, dacă ceri un document, totul e secret, totul e misterios. De ce? Să fie totul la vedere"
Sorin Drăgoi, candidat la alegerile LPF

"N-am fost încă la Gigi Becali, la el am să mă duc ultimul. Ştiu că va fi dificil să îl conving, dar am să mă duc, să-i prezint programul meu"
Sorin Drăgoi, candidat la alegerile LPF

"Când eram mic îmi plăcea Rapid, apoi am fost fan Unirea Urziceni, iar acum, evident, ţin cu Poli Timişoara. Ca pasiuni extrafotbalistice, joc golf şi practic înotul"
Sorin Drăgoi, candidat la alegerile LPF

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (12)
670756939737274
Eugeniu Apostoiu  •  05 Octombrie 2017, 10:04

Cum pot să te sustin ? ( Fostul coleg de bancă al tatălui tău la Kretulescu ) .

sadiku
sadiku  •  04 Octombrie 2017, 21:59
Postat de steaua1986forever pe 04 Octombrie 2017, 21:40

Sa intelegem ca ai fost coleg cu Dragnea? Trist, la vremea aia (ca si acum) la acea facultate intrau numai aia care nu puteau ceva mai bun din Politehnica. Trist. Nu prea ti-a placut scoala "maestre".

bine ca ti-a placut tie valahule , sa inteleg ca si tu esti tot un martalog , care vorbeste din amintiri ??

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  04 Octombrie 2017, 21:55
Postat de steaua1986forever pe 04 Octombrie 2017, 21:40

Sa intelegem ca ai fost coleg cu Dragnea? Trist, la vremea aia (ca si acum) la acea facultate intrau numai aia care nu puteau ceva mai bun din Politehnica. Trist. Nu prea ti-a placut scoala "maestre".

Ba intre tine si mine e o mica mare diferenta . Tu ai ramas roman devci las . Folosesti sigla militara si numele stelei bucuresti . Eu si daca as fi fost stelist nu as fi rezistat cu asa numitul FCSB ! PA.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează