FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚII

INTERVIU EXCLUSIV Cornel Dinu, de partea lui Negoiță în conflictul cu Rednic: "Trebuie să-ţi respecţi obligaţiile asumate, neanunţând că părăseşti corabia înainte ca ea să ajungă la mal!"

Articol de - Publicat joi, 05 mai 2016 20:13

Contactat de GSP.ro, Cornel Dinu îl susţine pe Ionuţ Negoiţă în subiectul plecării lui Mircea Rednic şi spune că nu era momentul pentru un astfel de scandal având în vedere finala Cupei României pe care Dinamo o va juca pe 10 mai cu CFR.

- Mister, ce părere aveţi despre războiul declarativ dintre Negoiţă şi Rednic?
- Ceea ce pot spune însă cu toată convingerea este că am încredere în judecata preşedintelui Negoiţă, sub toate aspectele. În primul rând pentru că pleacă de la un precept care dispăruse de decenii bune de la Dinamo şi care se regăsea în anii '70, acela că nu e nevoie să ceri. Dacă meriţi, ţi se va da. Din punctul acesta de vedere, preşedintele Negoiţă, spre deosebire de alţii, a intrat în foc, a salvat clubul de faliment, scoţându-l din insolvenţă, într-o situaţie foarte grea, şi Dinamo este una dintre puţinele echipe cu toate condiţiile pe care s-a angajat să le îndeplinească, plătite şi executate la zi. Mai mult decât atât, preşedintele Negoiţă, care a dobândit totul prin muncă, plecând de jos, este, după mine, un om care cunoaşte raportul dintre munca prestată şi remuneraţia pe care o meriţi. Din punctul acesta de vedere, a creat chiar condiţii pe care nu vreau să le discut acum, net superioare după părerea mea celor din fotbalul nostru şi din societatea noastră actuală, între amândouă existând clar o corelaţie.

- De jocul echipei ce părere aveţi?
- Nu vreau să interpretez prestaţia echipei deocamdată, pentru că sunt un om mai pretenţios, dar ştiu cu siguranţă că tot ceea ce i s-a cerut lui Negoiţă a fost îndeplinit până la ultima virgulă. Nu întâmplător condiţiile jucătorilor şi condiţiile puse de conducerea tehnică au fost realizate aşa cum s-a cerut, chiar dacă, poate, Negoiţă vedea mai realist lucrurile. A crezut şi crede în profesionalism şi trebuie să i se răspundă cu aceeaşi monedă.

- De plecarea lui Rednic ce spuneţi?
- Pot fi spuse foarte multe, dar eu sunt adeptul ideii că fiecare trebuie să îşi ducă munca până la capăt aşa cum a fost angajat şi că pentru aceste ultime două jocuri era nevoie de înţelegere, de linişte care să aducă ceea ce conducerea deja a dat.

- Vă deranjează că a apărut acest scandal înainte de finala Cupei României?
- Eu am făcut o declaraţie pacifistă la un anumit moment, când s-a vorbit de emblema clubului, poate şi pentru că sunt mai bătrăn şi că mi-a rămas în minte o secvenţă celebră dintre unul dintre cei mai mari papi, Papa Giovanni al XXIII-lea şi ministrul său de externe, intransigentul Octaviani. Octaviani cerea o biserică agresivă, care să pedepsească şi care să iasă în forţă pentru a-şi dovedi existenţa. Ei, bine, înţeleptul Papa Giovanni i-a spus: "Octaviani, dar la pace nu te-ai gândit?". Iar pe patul de moarte al Papei, Octaviani, cu lacrimi în ochi, i-a dat dreptate Suveranului pontif. M-a impresionat această scenă, o am tot timpul în minte, şi de aceea cred că toate lucrurile trebuie judecate cu măsură şi cu respect între oameni, nu agresiv. Aş mai vrea să adaug că, mie unul, mi se pare normal să câştigăm următoarele două meciuri de campionat şi finala Cupei României. Dacă eşti cu adevărat profesionist şi cu cugetul curat, îţi respecţi obligaţiile asumate, fără a declanşa zgomote ce pot să fie dăunătoare, până în ultima zi de contract, neanunţând că părăseşti corabia înainte ca ea să ajungă la mal.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  06 Mai 2016, 11:38

Problema cred ca nu e suma ceruta de Rednic ci evident ...principiul ! Negoita cred ca a simtit ca pierde controlul asupra echipei, autoritatea si popularitatea si asta l-a determinat sa nu marjeze si nicidecum cele 3-4 mii in plus ! Din pacate cred ca greseste, putea cu tact sa aiba si un antrenor bun si o echipa valoroasa ! Eu sunt ingrijorat de faptul ca iar pierdem jucatori care sunt valorosi, care creasera un grup omogen , acum cand eram pe un drum bun si de perspectiva ! Nu stiu de ce oamenii nu pot trece peste orgolii cand la mijloc este un scop mult mai inaltator decat niste ambitii ieftine !

1581870215401957
Andronic Popovici  •  06 Mai 2016, 10:02

D-le Dinu ,inca odata se confirma ca,"cine nu are carte nu are parte"o astfel de interpretare a starii de conflict de la club ,numai un om citit poate sa o faca.

reddogsv
reddogsv  •  06 Mai 2016, 09:48

Dinu a fost mereu un oportunist si moralist, fin teoretician pe care insa practica l-a terminat mai mereu. Mereu a fost un complexat ca antrenor in fata lui M. Lucescu cu care nu s-a inteles niciodata tocmai din cauza acestui motiv si mai nou in fata lui Bonneti sau Rednic, antrenori care au reusit cate ceva in cariera lor de antrenor la Dinamo. Dinu a fost mereu ,,peste tot si nicaieri'' ,,sfatuitorul''(imbarligatorul de serviciu) care i-a aranjat pe multi iar Negoita fascinat de lexicul lui bogat il soarbe din priviri ca pe un zeu si il asculta fara sa clipeasca platindu-i niste bani care ar fi putut fi redirectionati catre Rednic, omul care a adus ultimul titlu in Groapa!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează