FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

INTERVIU KYROS VASSARAS. Anunț de ultimă oră pentru play-off în ceea ce privește arbitrajul video! Șeful CCA, interviu EXCLUSIV pentru GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 05 februarie 2018 21:39

Într-un interviu EXCLUSIV PRINT în Gazeta Sporturilor de astăzi, președintele CCA, grecul Kyros Vassaras, face bilanţul mandatului său de aproape 4 ani, susţine că "arbitrii români şi-au recâştigat integritatea", anunţă de ce "e un privilegiu să lucrez cu Burleanu" şi care e motivul pentru care nu se va introduce VAR în actualul campionat.

- Sunteți pro sau contra introducerii arbitrajului video în Liga 1?
- Nu sunt împotrivă. Cred că printr-o colaborare corectă, prin instruire și organizare, arbitrii vor fi pregătiți să ajute și să reducă numărul de greșeli făcute pe teren. Încă mai cred că acesta este un experiment și trebuie să-l testăm cu mare atenție înainte să îl implementăm în Liga 1.

- Credeți că va lua din emoția fotbalului, a spectatorilor, a spectacolului în sine?
- Când este folosit într-o manieră corectă, rapidă și fiabilă, cred că va influența pozitiv jocul.

- LPF solicită arbitraj video la cel puțin un meci începând din play-off-ul actual! Se poate realiza așa ceva?
- Din moment ce eu nu am niciun fel de informații, cum să fie posibil așa ceva?

- Există arbitraj video în Italia, Germania, Olanda, ce feed back ați primit din partea celor de acolo? Sunt mulțumiți, nemulțumiți?
- Ei l-au testat, l-au folosit, dar au încercat să-l modifice sau să facă unele ajustări. De asemenea, trebuie să vă reamintesc faptul că este diferit să folosești un experiment cum este VAR pentru o perioadă mai scurtă, cum ar fi la turneele finale ale FIFA, decât pentru un întreg sezon intern. Ar trebui să fie, de asemenea, egal pentru toate echipele, la același număr de meciuri. Dacă noi îl vom folosi aici, trebuie să respectăm protocolul IFAB!

- Hațegan va mai primi șanse pe plan extern după gafa de la Belfast?
- Hațegan este un arbitru din categoria Elite și nu este singurul din lume sau din fotbal care face o singură greșeală după atâtea meciuri! El a acceptat că a greșit și trebuie să primească șanse să-și arate calitățile.

- E un mare eșec faptul că nu va face parte din lotul "centralilor" europeni la CM?
- A candida pe unul dintre cele zece locuri pentru Cupa Mondială din 2018 este o mare realizare și nu o poți îndeplini de fiecare dată. Este primul candidat român care, împreună cu asistenții săi, a fost inclus pe o listă de preselecție, după atâția ani în care nu am avut niciun reprezentant!

- De ce pentru o astfel de greșeală, FIFA taie în carne vie, iar pentru o eroare asemănătoare în Liga 1 arbitrii nu pățesc mai nimic?
- Nu cred că oamenii de fotbal pot spune că este mai corect ca un jucător cu experiență și calități să fie suspendat sau să nu fie folosit pentru o perioadă lungă de timp după o evoluție mai proastă. Din nefericire pentru arbitri, o prestație foarte bună e una așteptată, iar o zi proastă sau un moment prost sunt imposibil de uitat!

Citește în Gazeta Sporturilor de astăzi, exclusiv în ziar și pe platforma Gazeta Digitală, toate reacțiile șefului arbitrilor români!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (5)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  06 Februarie 2018, 10:21
Postat de Daniel Irimescu pe 06 Februarie 2018, 01:23

Asta traieste in insula Creta . . Are o bodega in proprietate . El locuieste la etaj cu familia . Ii place spanakopita . Din cind in cind mai baga o maslina in gura si face baloane cu ea .

Magherule, ai ramas cu obiceiurile de pe vremuri... Sa nu te-apuci sa ne publici pe-aici dosarele tuturor!

166519390404871
Cristian Gherasim  •  06 Februarie 2018, 08:01

Asta sta mai mult prin Grecia .El habar n-are ce se intampla in arbitrajul romanesc.Dupa ce a refuzat doua penalty-uri oltenilor cu Dinamo ,in mod normal Hategan trebuia sa ia o pauza de cel putin 3 etape ,dar o sa-l vedeti arbitrand in urmatoarea Dinamo.Avram a dat penalty pentru Dinamo ca a calcat Nemec pe minge ,Coltescu a facut praf meciul Dinamo -Iasi s.a.m.d.S-a sesizat cineva?!

corectu
corectu  •  06 Februarie 2018, 07:50

Ce bine era daca functiona la meciul Dinamo-Craiova.Hategan trebuie sa ia o pauza.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează