FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

INTERVIU Lukasz Szukala: "Dacă sîntem profesionişti, nu ne plîngem!" » Ce spune despre prelungirea contractului

Szukala are 30 de ani şi jumătate
Szukala are 30 de ani şi jumătate

Articol de - Publicat marti, 11 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 11 noiembrie 2014 00:21

Stoperul polonez spune că o echipă mare trebuie să fie obişnuită cu ritmul duminică-joi-duminică şi păstrează suspansul în privinţa rămînerii în Ghencea şi dincolo de vara lui 2015, cînd îi expiră contractul.

- Lukasz, aţi învins greu la Chiajna, o echipă care se bate pentru evitarea retrogradării. De ce aţi jucat mai slab?
- Păi, hai să vedem şi după ce săptămînă veneam noi. Am plecat miercuri în Portugalia, am jucat joi seara, vineri dimineaţa ne-am antrenat acolo, apoi iarăşi un zbor lung, am ajuns acasă vineri seara. Plus că la Rio Ave am evoluat în nişte condiţii extrem de grele. Pînă la urmă, e important că am bătut. Am cîştigat, asta contează.

- Din ce zici tu rezultă că sînteţi obosiţi, nu?
- Pe undeva, e normal să fim şi puţin obosiţi, cu atîtea meciuri din vară pînă acum, practic n-am avut liber deloc, numai că eu cred că Steaua e deja la un nivel la care poate să facă faţă. Cine e cu adevărat profesionist, ca jucător şi ca şi echipă, nu se plînge. Deci, nu vrem să căutăm scuze, chiar dacă împotriva Stelei toate echipele din România joacă la maximum, dau totul, îşi doresc să facă meciul vieţii.

"Să nu ne uităm în curtea altora"

- Apropo de oboseală, urmează două săptămîni de pauză în campionat. Nu şi pentru tine şi pentru ceilalţi jucători de bază, care plecaţi la echipele naţionale.
- Asta e viaţa de fotbalist profesionist la nivel înalt. Practic, pe final de sezon, în ultima lună şi jumătate, fiecare dintre noi o să avem 12-13 meciuri jucate. E mult, e solicitant, dar cred că e foarte bine pentru Steaua, ca echipă. Are fotbalişti de top, obişnuiţi cu meciuri tari, iar jucătorii care se întorc de la loturile naţionale sînt extrem de motivaţi să rămînă în atenţia selecţionerilor, deci au moral bun de competiţie.

- 5 puncte de locul doi, 6 faţă de locul 3. Mai puteţi pierde titlul?
- Cred că e un pic cam devreme să zic că sîntem campioni. Mai sînt 20 de etape, foarte multe. Cred că ceea ce trebuie să facem noi e să nu ne uităm în curtea altora, să nu ne preocupe ce fac ei, ci să ne vedem de jocul nostru. Depindem numai de noi, nu stăm la mîna altora. OK, am văzut că etapa asta a cîştigat şi CFR, dar şi Petrolul, ambele în deplasare, însă dacă noi ne facem jocul nostru obişnuit, atunci cred că putem să luăm al treilea titlu consecutiv.

- CFR şi Petrolul sînt avantajate în această luptă de faptul că ele nu sînt în Europa?
- Nu, absolut deloc. Am zis, sîntem profesionişti şi chiar e o satisfacţie mare cînd avem meciuri în Europa, fiindcă e o senzaţie aparte să te baţi cu alţii, din afara României, şi să cîştigi. Repet, roboţi nu sîntem, poate mai acuzăm unii dintre noi o stare de oboseală, dar nu avem dreptul să ne plîngem.

"Cînd decid dacă rămîn, anunţ public!"

- Înseamnă că aşteptaţi vacanţa de iarnă ca pe o primă!
- E bine că se termină în primul rînd fiindcă va fi dificil de jucat. Vremea se va strica, va fi frig, terenurile vor fi îngheţate. Dacă însă va fi să jucăm şi în astfel de condiţii, asta e, ne adaptăm. Asta ne e meseria, că plouă, că ninge, că sînt 40 de grade, trebuie să fim pregătiţi.

- Ţi-a făcut Steaua vreo ofertă să prelungeşti înţelegerea?
- Nu vreau să fac prea multe comentarii pe acest subiect. Cînd va fi ceva de anunţat, o voi face chiar eu, ca să nu fie dubii.

- Şi nu e nimic de anunţat?
- Nu, n-am nimic de spus. Mai am contract pînă în iunie 2015, vom vedea ce se va întîmpla pînă atunci.

- Dar tu vrei sau nu să continui aici şi dincolo de 2015?
- Hahaha, asta e aceeaşi întrebare, formulată altfel, cu cea de dinainte. Deci, nu comentez.

Aproape de Euro
Szukala e anunţat titular în naţionala Poloniei în zilele în care România va juca împotriva Irlandei de Nord şi a Danemarcei. Szukala se va deplasa în Georgia, vineri seara, apoi, marţea viitoare va evolua cu Elveţia, acesta din urmă amical.

Reprezentativa Poloniei e foarte bine plasată în grupa din care face parte, e pe primul loc, cu 7 puncte, peste Germania, Irlanda, Georgia, Scoţia şi Gibraltar şi are şanse imense de calificare la turneul final al CE din 2016, din Franţa.

28 de meciuri a jucat Szukala în tricoul Stelei în cupele europene, fiind liderul străinilor la acest capitol, urmat în top de Hamutovski şi Zapata, fiecare cu cîte 25 de apariţii

9 selecţii a bifat Szukala în naţionala Poloniei, toate din calitatea de fotbalist al Stelei

2,5 milioane de euro e cota lui Szukala în acest moment, de 3 ori mai mare decît în momentul venirii lui în Ghencea

" Rusescu a fost în vestiar, înainte de meciul cu Chiajna. Are o faţă de zici că e un boxer făcut KO a doua zi după luptă, chiar nasol arată" ( Lukasz Szukala, fundaş Steaua)

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  11 Noiembrie 2014, 13:43

mda. foarte bine, are dreptate. nu dai banul pe valoare, noi ne ducem la plimbare.. drum bun, cale batuta, cu unic sens..)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează