FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

INTERVIU Situaţie incredibilă pentru un internaţional de tineret român! Împrumutat de Steaua la Rapid, mijlocaşul e convins: "Dinu Gheorghe n-a vrut să crească un stelist"

Articol de GSP - Publicat luni, 02 februarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 02 februarie 2015 13:24

E unul dintre cei mai talentaţi jucători tineri din România, însă Steaua a decis să-l lase să plece liber de contract, iar jucătorul susţine că nu i-a dat vreo şansă să demonstreze de ce este în stare. 

Iulian Roşu (20 de ani) a fost împrumutat pentru 3 ani de Steaua la Rapid, însă giuleştenii nu l-au mai păstrat, aşa că a revenit în Ghencea. Nu pentru mult timp pentru că nici campioana României nu l-a dorit, aşa că a decis de comun acord cu jucătorul să îl lase liber de contract.

Mijlocaşul a vorbit pentru GSP.RO despre ce s-a întîmplat în ultima vreme şi ce planuri de viitor are.

- Iulian, ce s-a întîmplat după ce ai revenit de la Rapid, de ce nu ai continuat la Steaua? 
- E o poveste ceva mai lungă. După ce am plecat de la Rapid, am vrut să vorbesc cu domnul Argăseală. Ei mă împrumutaseră 3 ani la Rapid. Practic îmi mai rămîneau 2 ani şi jumătate în care puteam să merg oriunde şi apoi mai îmi rămînea încă un an de contract cu Steaua. Am aşteptat să văd dacă domnul Gâlcă are nevoie de mine, dar sincer nici nu ştiu dacă ştia că sînt jucătorul Stelei. Am discutat şi cu Anamaria Prodan, impresarul meu, şi am decis că e mai bine să rămîn liber.

- Domnul Dinu Gheorghe a avut vreun cuvînt de spus în plecarea ta?
- Sînt convins că nu m-a vrut. Vorbisem cu Nae Stanciu şi el ştia lista aia cu jucători care urmau să plece şi eu nu eram pe ea. El nu a vrut să crească un jucător de la Steaua, asta e problema.

- Cînd aveai 17 ani ai avut un proces cu Steaua, crezi că ăsta e un motiv pentru care nu au contat pe tine?
- Probabil! Nu vreau să acuz pe nimeni, să nu se înţeleagă greşit. Eu nu am nimic nici cu cei de la Rapid, nici cu cei de la Steaua. Sînt două cluburi mari şi le respect. Dar ei nu dau importanţă acestui segment, nu promovează tineri. Cojocaru e o excepţie. M-ai întrebat de acel proces, probabil că se trage şi de acolo. Poate va veni vremea cînd o să le pară rău că nu s-au uitat deloc în propria curte. Dar repet! Nu vreau să dau în nimeni, eu mă uit la mine şi îmi văd de drum.

- Ai ceva oferte?
- Sînt discuţii, e clar. Aştept să văd, nu vreau să mă grăbesc. Am nevoie de continuitate la un club. Vreau să aleg ce e mai bine pentru mine. Vreau să rămîn în circuitul naţionalei, în 2 luni jucăm în preliminarii şi e foarte important să am meciuri în picioare. Eu aş vrea să plec afară, vedem.

- Ce s-a întîmplat la Rapid, de ce nu ai mai continuat?
- Sincer, probleme cu banii nu au fost de cînd domnul Moraru a venit dacă asta crezi. E numai vina noastră, cei care am fost acolo, că am dus clubul pe ultimul loc. E o echipă frumoasă. Uite, eu mă uit la mine şi nu sînt deloc mulţumit de ce am făcut. Am ratat mult, ce-i drept am avut şi ghinion în cîteva meciuri.

- Ai vorbit despre probleme cu banii, mulţi jucători s-au plîns, însă pe tine te văd mulţumit.
- Da! Aşa este! Nu au nici o restanţă financiară faţă de mine, pentru că eram nou, am prins doar perioada Moraru. Alţii aveau, vorbeam cu băieţii şi cînd eram la Academica Argeş. A fost o perioadă grea înainte de asta.

- În 2011, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor spuneai că ai oferte de la Chelsea şi Auxerre. Îţi pare rău că ai ales Steaua?
- Pentru mine e important să nu mă gîndesc la trecut. Într-adevăr, aşa este, dar nu consider că am făcut o greşeală. După ce am venit de la Euro erau aceste discuţii, nu s-a materializat, asta e, merg înainte. Am viitorul în faţă şi vreau să demonstrez că pot juca oriunde.

Aflat în curtea Stelei din 2000, Iulian Roşu a fost copil de mingi la cel mai de prestigiu meci pe care roş-albaştrii l-au jucat în România după 1990. La Steaua - Real Madrid 1-4, în octombrie 2006, Iulian Roşu, care atunci avea doar 12 ani, s-a aflat pe marginea terenului.

14 ani e perioada pe care Iulian Roşu a petrecut-o în curtea clubului Steaua, el fiind adus de tatăl său la puştii roş-albaştrilor de la vîrsta de 6 ani şi jumătate

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
iobag
iobag  •  02 Februarie 2015, 16:39
Postat de pancone84 pe 02 Februarie 2015, 13:53

Iar continuati cu imbecilitatea asta? Rosu a fost foarte slab in tur. A jucat vreo 15 meciuri ca atacant si nu a avut nicio realizare. De-aia a plecat. Si veti vedea ca nu-l va lua nimeni.

spre deosebire de cine de la rapid care n-a fost slab?

marius10094
marius10094  •  02 Februarie 2015, 14:40
Postat de alskar pe 02 Februarie 2015, 14:18

cică Niculae şi Săpunaru n-au mai venit pt că primeau fiecare 8000 de euro/lună iar frații Oleo câte 13000

Sunt curios cat castiga Sapina. Care intre 2011 si 2014 a jucat daor 13 meciuri.

alskar
alskar  •  02 Februarie 2015, 14:18
Postat de spivak pe 02 Februarie 2015, 14:12

Rapid trebuie să-l aducă imediat înapoi. Cu refuzaţii pe care i-a transferat acum din străinătate n-are niciun viitor.

cică Niculae şi Săpunaru n-au mai venit pt că primeau fiecare 8000 de euro/lună iar frații Oleo câte 13000

Vezi toate comentariile (6)
Comentează