FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ioan Andone e mulţumit de seriozitatea echipei: "A trecut vremea glumelor"

Articol de - Publicat miercuri, 16 februarie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2011 00:24

Andone a anunţat că Dinamo vizează un loc pe podium şi cîştigarea Cupei României

- Domnule Andone, care-s concluziile după 28 de zile de cantonament în Antalya?
- La chestia aceasta mă gîndeam în avion, în drumul spre ţară... Am muncit foarte serios în ultima lună. Şi e o mare bucurie pentru mine. Mă gîndesc acum la miuţele de la antrenamente şi vă spun sincer: nici unuia nu-i plăcea să piardă, deşi era un simplu joc! Asta mi-a demonstrat foame de victorie. Şi jucătorii erau concentraţi chiar dacă erau obosiţi. Poate că sînt subiectiv acum, dar mi-a plăcut să-i văd cum se luptă, cum se zbat. N-a fost nici un moment de relaxare. Ceea ce îmi demonstrează că a trecut vremea glumelor.

"Nici Barcelona nu turează în amicale"


- Faceţi aluzie la ceea ce e pe la alte echipe sau la ceea ce era înainte la Dinamo?
- Eu zic doar că acum la Dinamo e seriozitate maximă. Se munceşte, mai ales că nu mai sînt artiştii de altădată. Vor veni şi golurile, ca să anticipez o întrebare viitoare. Nici Barcelona nu turează la maximum în amicale. Important e ca în partidele oficiale să dăm maximum, să dăm goluri şi, bineînţeles, să nu primim.

- Cînd se va atinge vîrful de formă? Preparatorul Nazzaroni zicea că în luna mai, cînd e şi finala Cupei.
- Eu mi-aş dori ca vîrful de formă să fie atins în fiecare meci.

- Pe ce sistem veţi merge în primăvară?
- Am tot încercat diverse module, dar, în special, vom merge pe 4-4-2 şi 4-2-3-1. Depinde de forma băieţilor, de «valabilitatea» lor, în sensul să nu avem accidentaţi sau suspendaţi, de momentul unui joc.

"Ar fi o dramă să nu prindem primele 6"

- Dinamo de acum e mai bună decît cea din toamnă?
- Putem face multe comparaţii, însă eu pot da un răspuns corect la această întrebare abia la finele sezonului. Eu sper să fim mai buni. Întotdeauna există loc de mai bine.

- Ce obiectiv personal v-aţi fixat?
- Podiumul şi cîştigarea Cupei României. Aşa putem zice că a fost un sezon acceptabil.

- Titlul nu?
- Încercăm, deşi e foarte greu. Dacă vom prinde un culoar favorabil, intrăm în cursă. Ideea e că dacă nu prindem podiumul şi nu luăm Cupa, va fi un eşec. Dramă ar fi să nu încheiem în primele 6, dar nu acceptăm aşa ceva.

- Cîţi dintre tineri vor rămîne la prima echipă?
- Să vedem, vom decide zilele viitoare. Oricum, e clar, soluţia pentru Dinamo vor fi tinerii. Care să înveţe de la cei cu experienţă. Vreau să fac un mix reuşit între cele două categorii.

- Marica tocmai a fost dat afară de la prima echipă a lui Stuttgart.
- Da, mi l-aş dori. Şi mîine îl aştept la echipă. Dacă doreşte să aibă jocuri în picioare, îl aştept cu mare plăcere. E un produs sută la sută al clubului, a prins aripi sub comanda mea.

- Credeţi că şi l-ar putea permite Dinamo?
- Împrumut pînă în vară, da. Mai mult, să fim serioşi, el cîştigă cam cît toată echipa noastră la un loc, nu putem să-l angajăm pe termen lung.

"Golurile multe vor veni în meciurile oficiale. Băieţii din ofensivă şi-au creat multe ocazii, în special Alexe, care cred că a avut pe puţin 10 oportunităţi. Aştept multe lucruri bune de la ei"

"Vor mai veni doi fundaşi, s-a tot vorbit despre ei, şi cu asta ne închidem. E bine, acum să vedem pe teren rezultatul"

"Să sperăm că în România va fi un timp bun pentru fotbal şi să începem campionatul mai repede, fiindcă sîntem nerăbdători. Am jucat destule amicale, vreau să văd ce putem cu adevărat cînd e pe puncte"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

A devorat 8 cărţi
Andone a avut după el în Antalya o geantă plină de cărţi. Nu doar despre fotbal. Cititul este unul dintre hobby-urile lui. "Mă relaxează, mă eliberează de diverse stări negative. Am citit 8 cărţi în Turcia, mai ales că a fost cel mai lung cantonament din cariera mea de antrenor. Nu vă spun care mi-a plăcut cel mai mult, e treaba mea, nu vreau să apar drept «cititorul» Ligii 1", a mărturisit ieri tehnicianul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
gandrei
gandrei  •  16 Februarie 2011, 09:10

acum o sa fie dezamagite pitzi`urile de la Stirile can-can din sport. pe cine o sa mai numeasca la Rubrica xxx a facut show ???

laziodin
laziodin  •  16 Februarie 2011, 08:57

tocmai am aflat ca j.o(k)e.r este un cuvant obscen,care trebuie cenzurat de gsp :)))

laziodin
laziodin  •  16 Februarie 2011, 08:55

8 carti a citit andone: as,popa,dama,valet,decar,nouar,optar si....joker,pe ultima o poarta cu el tot timpul si ii apare cand se uita in oglinda! andonee pacaliciuleee!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează