FOTBAL  »  Superliga  »  ARABIA SAUDITĂ

Ion Marin "Săpăligă": Cred că e cel mai negru an din istoria echipelor Steaua, Dinamo şi Rapid"

Ion Marin
Ion Marin

Articol de - Publicat joi, 05 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 05 mai 2011 16:42

Fostul antrenor al lui Dinamo, Ion Marin, 55 de ani, a revenit în ţară după un an şi jumătate în Arabia Saudită, însă e tentat de un nou angajament acolo. Marin are două titluri şi o Cupă cîştigate cu Dinamo.


- Domnule Ion Marin, cu ce aţi rămas din experienţa saudită?
- Chiar dacă nu mi-am putut duce la bun sfîrşit munca la Al Ettifaq, pot spune că am petrecut acolo o perioadă extraordinară. M-am confruntat cu un altfel de fotbal, dar am luat contact şi cu o cultură deosebită. Mai mult, am rămas în relaţii atît de bune cu preşedintele clubului încît acum îmi caută personal un alt angajament în zonă!

- Şi atunci, de ce v-a mai demis?
- Şi la ei, ca şi la noi, antrenorii se schimbă foarte repede. La trei, patru luni, gata! A fost deja o performanţă că am rezistat un an şi jumătate. Sezonul trecut am luat echipa de pe ultimul loc, cu două puncte după 7 etape, şi am încheiat campionatul pe nouă. Anul ăsta a terminat pe 3. Mie mi-a fost fatală înfrîngerea la penalty-uri din semifinalele Cupei Coroanei Prinţului. Au ratat cei mai buni trei jucători ai mei.

- Campionatul nostru nu vă mai tentează?
- Voi reveni cu siguranţă în fotbalul românesc, dar nu acum. Sper să-mi găsesc un nou angajament "afară", dacă nu în Arabia Saudită, atunci în Emirate, în Qatar sau în Kuweit. Sînt foarte bine plătite joburile acolo.

- Echipa dumneavoastră de suflet, Dinamo, a ieşit din lupta pentru titlu. De fapt, nici una dintre "bucureştene" nu mai contează pentru podium...
- Da, e un declin evident al fotbalului din Capitală. Nu-mi aduc aminte de-un an mai rău pentru Dinamo, Steaua şi Rapid!

- Care să fie explicaţia?
- Vedeţi dumneavoastră, investiţia e foarte importantă în fotbal. Dar la fel de important e să fie făcută cu cap. Exemplul pozitiv în acest sens e Porumboiu. A băgat la Vaslui cîte 3-4 milioane de euro în fiecare an şi acum trage la titlu. La Dinamo nu prea s-a mai investit şi se vede. La Steaua, în schimb, de vină e selecţia.

- Doar atît?
- Desigur, mai sînt şi alţi factori. E posibil să aduci jucători talentaţi de la cluburi mici, dar care sub presiune nu mai dau acelaşi randament. Iar în Bucureşti e presiune mare. Din partea publicului, obişnuit cu trofee, din partea mass-media, dar şi a patronilor, care investesc şi vor rezultate imediat. Ca să nu mai vorbesc despre tentaţiile Capitalei. Mulţi se pierd aşa.

- Cine ia titlul anul ăsta?
- Campioana se va decide între Timişoara, Vaslui şi Galaţi. Aş lua Timişoara, mi se pare o trupă foarte bine organizată. De văzut şi dacă Galaţiul va face faţă presiunii finish-ului. Iar în ceea ce priveşte Vasluiulul, părerea mea e că la cît a investit, Porumboiu are tot dreptul să emită pretenţii la titlu. Are şi un antrenor foarte bun pe bancă, în persoana lui Viorel Hizo.

- Cînd vă vedem din nou pe un stadion al nostru?
- Păi, chiar vineri. Vreau să merg în "Groapă", s-o văd pe Dinamo cu CFR Cluj. Iar pe bancă, v-am zis. Aş vrea să mai lucrez deocamdată "afară".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
pancone84
pancone84  •  07 Mai 2011, 01:37

a grait "marele" sapaliga... Pentru Rapid au fost ani si mai negrii dar macar au fost curati. Pentru comunisti toti anii de la infiintare au fost patati de negreala.

sylar_1923
sylar_1923  •  06 Mai 2011, 04:26
Postat de ghenceabogdan pe 05 Mai 2011, 19:06

Noi cu siguranta suntem la pamant, dinamo insa, parca a avut sezoane maislabe. Salahorii tuciurii din chibrite in mod cert au avut parte de vremuri mai grele, la matineu nu?

la matineu cu o istorie curata, decat plina de trofee si patata. sa tii cu o echipa doar pentru ca a duna trofee, e ca si cum ai iubi doar pentru bani o femeie ;)!!!!

ghenceabogdan
ghenceabogdan  •  05 Mai 2011, 19:06

Noi cu siguranta suntem la pamant, dinamo insa, parca a avut sezoane maislabe. Salahorii tuciurii din chibrite in mod cert au avut parte de vremuri mai grele, la matineu nu?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează