FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Ioniţă şi restul lumii!

Alexandru Ionita, Ionita, Rapid +7   FOTO
Alexandru Ionita, Ionita, Rapid

Articol de , - Publicat joi, 04 februarie 2010 00:00

În prima repriză, giuleştenii au jucat în 4-2-3-1 şi au ratat 3 ocazii. După pauză, au debutat în modulul 4-4-2, cu noul atacant al lui Koln într-o formă de zile mari

Rapid şi-a început cu dreptul seria amicalelor din Antalya. A învins aseară o trupă modestă din Polonia, Jagellonia Bialystok, locul 10 în prima ligă, însă jocul nu a fost unul convingător. Ca şi Stoichiţă, Nicolae Manea a folosit primul joc de verificare pentru a vedea la lucru două sisteme diferite, rulînd aproape toţi jucătorii din lot. Ce a rezultat?
Vezi golul marcat de Ioniţă  (video)

PRIMA REPRIZĂ
Helder, cel mai bun. Cesinha şi Răduţă, inexistenţi

Rapid a jucat ce ştie şi ce a folosit în tur: sistemul 4-2-3-1. Cu puştii Bratu şi Coman folosiţi ca fundaş stînga şi mijlocaş central. Al doilea s-a mişcat bine şi chiar pare, la doar 18 ani, o mare speranţă. Pe banda dreaptă, Helder a făcut un joc excepţional, prin care l-a impresionat şi pe secundul "naţionalei", Ştefan Iovan, prezent la meci.

Oamenii lui Manea au avut şi ocazii, însă Iordache (17), Lazăr (28) şi Cesinha (35) au ratat ţinta. Spadacio, şi el foarte bun aseară, a irosit două oportunităţi: mai întîi un şut blocat, după care o lovitură liberă trasă la o palmă de "transversală" (43). În schimb, Răduţă n-a cîştigat nici un duel şi a fost mereu în contratimp, în vreme ce Cesinha abia dacă a atins de 5-6 ori balonul.

REPRIZA A DOUA
Ce fotbalist!
În partea secundă s-a schimbat şi echipa, şi sistemul. 4-4-2 jucat în premieră cu puştii Păun şi Tene pe banda dreaptă, cuplul Ioniţă - Creţu în atac şi achiziţia Ilie Iordache mijlocaş stînga. La 16 ore după ce a aterizat de la Koln, Ioniţă a demonstrat de ce face două milioane de euro. A şutat senzaţional de la 25 de metri, dar portarul leşilor a scos greu de sub bară, apoi a reluat cu capul balonul venit din corner, însă balonul a şters "transversala".

Şi cum Rapid nu se simţea prea bine în 4-4-2, tot Ioniţă a scos-o la capăt. A primit o minge "printre" de la Iordache, s-a desprins în stil de mare atacant de fundaşul de marcaj şi a finalizat cu sînge rece. Finalul a fost un asediu la poarta alb-vişiniilor, cu un Bozovici de nerecunoscut, depăşit aproape la orice fază. Straton a scos însă tot, avînd trei parade excepţionale.

Rapid - Jagellonia Bialystok (Polonia)    1-0 (0-0)
A marcat: Ioniţă (62)
Rapid (prima repriză): Bornescu - Helder, Iencsi, Ad. Iordache, D. Bratu - Al. Coman, C. Lazăr - Grigorie, Spadacio, Cesinha - Răduţă.
Rapid (repriza a doua): Bornescu (70 Straton) - C. Păun, R. Fernandes, M. Constantin, Bozovici - Al. Tene, C. Lazăr, Spadacio, I. Iordache - Ioniţă, Creţu. Antrenor Nicolae Manea

Constantin eliminat
În finalul meciului spiritele s-au încins şi jucătorii au fost la un pas de bătaie. Pînă la urmă au fost eliminaţi doi jucători, un polonez şi Marius Constantin. "Nu sînt supărat pe Marius, a fost provocat deoarece acel polonez l-a scuipat", a explicat Manea reacţia nervoasă a stoperului său, care l-a bruscat pe adversar.

Gauracs, accidentat
Aşteptatul debut al atacantului Edgars Gauracs nu s-a produs aseară. El n-a bifat nici măcar un minut din cauza unor probleme medicale. "S-a resimţit la muşchii piciorului drept şi nu a avut rost să riscăm mai ales că e abia la început cu pregătirea", a declarat unul dintre oamenii din stafful Rapidului. Gauracs a efectuat doar alergări uşoare pe un teren alăturat timp de 30-40 de minute, după care a plecat la hotel.

"La momentul în care sîntem, am făcut un meci bun, sînt mulţumit. I-am explicat lui Ioniţă să rămînă acelaşi fotbalist ca şi pînă acum.  Cu cît va juca mai bine, cu atît îl va ajuta mai mult atunci cînd va ajunge la Koln"
Nicolae Manea, antrenor Rapid

"Foarte bun fotbalist acest Ioniţă! Are un fizic deosebit, arată exact aşa cum trebuie să fie un atacant de clasă"
Mihai Stoichiţă, prezent la meciul de ieri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
 •  04 Februarie 2010, 14:24

Eu unul am fost extaziat de-a dreptul de la primul meci din tur in care a jucat. E genul de jucator la care golul nu are cum sa nu vina! Are prea multe calitati native potrivite unui atacant MARE. Sut excelent cu ambele picioare, forta impresionanta, tehnica foarte buna - inclusiv in regim de viteza, exploziv in primii metri la plecarea de pe loc, protejeaza foarte bine, lovitura de cap destul de buna pentru un atacant roman. In plus sange rece in fata portii. Ii mai trebuie tupeu si experienta.

 •  04 Februarie 2010, 14:11

IONITZA este cea mai mare TZEAPA pe care a luat-o copos de cand e el in fotbal! Mai mare decat ratarea lui Mutu sau a lui Chivu din cauza unor sume ridicole ce trebuiau platite ca shi comisione. Am inteles ca pe Mutu l-a ratat caci s-a codit sa dea intr-o seara 15000 $ comision. Pana dimineata i-a dat Netzoiu si l-a luat... Koln nici nu a clipit sa plateasca in avans pentru ca a luat un jucator care in vara va face 10 milioane iar dupa un an la ei 15-20!!! Fac pariu ca in 2012-toamna pleaca!

kyle
kyle  •  04 Februarie 2010, 09:42

Si inca ce gradinita avem. Alex Coman, Alin Tene, Doru Bratu, Alex Ionita, Cretu si mai suntem multi la echipa a doua. Rapidul nu moare niciodata!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează