FOTBAL  »  Superliga  »  ”U” CLUJ

Ionuţ Badea pus sub presiune » Pleacă dacă nu bate Vasluiul

Ionuţ Badea are scaunul şubrezit după ultimele etape. Meciul cu Vasluiul este decisiv pentru el
Ionuţ Badea are scaunul şubrezit după ultimele etape. Meciul cu Vasluiul este decisiv pentru el

Articol de GSP - Publicat marti, 06 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 06 decembrie 2011 17:13

Florian Walter are trei variante pentru înlocuirea tînărului antrenor: doi tehnicieni care au cîştigat campionate în România, Andone şi Munteanu, şi unul legat sufleteşte de ”U”, Ioan Ovidiu Sabău


Trei meciuri fără victorie au făcut vulnerabilă poziţia lui Ionuţ Badea la "U" Cluj. Înfrîngerea din clasicul clujean şi două remize, cu Oţelul şi Voinţa Sibiu, l-au făcut pe Walter să se gîndească serios să întrerupă colaborarea cu tînărul tehnician. Se pare că păstrarea lui Badea (36 de ani), pentru retur, e condiţionată de deznodămîntul meciului cu FC Vaslui, din etapa următoare.

1. Andone. 2. Munteanu. 3. Sabău

Florian Walter are trei variante pentru a opera o schimbare a staff-ului tehnic. Ioan Andone e în pole-position. Experimentatul tehnician a mai lucrat la Cluj şi îi ştie foarte bine pe veteranii din lotul "studenţilor". O eventuală ofertă din zona arabă, unde Ando a mai lucrat în trecut, l-ar putea încurca pe Walter în negocierile cu Fălcosul. Proiectul lui Walter, care vizează construirea unei echipe capabile să se bată la titlu în sezonul viitor, şi faptul că "U" evoluează pe un stadion superb au atras şi privirile antrenorilor din generaţia mai tînără.

Dorinel Munteanu şi Ioan Ovidiu Sabău sînt doi tehnicieni pe care Walter îi are de foarte mult timp în vizor. Cu primul a discutat după meciul dintre Oţelul şi Basel, fapt recunoscut de antrenorul campioanei. "Am discutat amical cu domnul Walter după meciul meu din Champions League. Aveţi un proiect foarte interesant aici, la Cluj, şi un stadion încîntător", a declarat Munti la conferinţa de presă de după meciul "U" - Oţelul, 0-0.

Şi Ioan Ovidiu Sabău a fost în vizorul lui Walter, negocierile purtîndu-se înainte de instalarea lui Ionuţ Badea. MM Stoica recunoştea atunci că a luat la un moment dat în calcul propunerea lui Walter de a veni în conducerea "şepcilor roşii", însă numai în condiţiile în care ar fi colaborat cu "Moţul".

Contestaţi de fani
Munteanu şi Sabău nu sînt însă pe placul fanilor. Suporterii "şepcilor roşii" nu pot uita că Neamţul a lăsat-o pe "U" Cluj pentru a accepta oferta de la Steaua în 2008. Sabău e urmărit de episodul în care a ajutat-o indirect pe CFR să promoveze, în 2004, după ce a blocat Jiul în ultima etapă din postura de antrenor la Gaz Metan. "A fost greşeala carierei mele că am plecat atunci la Steaua", a spus recent Munteanu. "Modul cum mă tratează suporterii lui «U» e pentru mine o dezamăgire mai mare decît ratarea Mondialului", declara Moţul într-un interviu în Ziua de Cluj.

6 puncte a adunat "U" Cluj în ultimele 5 etape din Liga 1

A ajuns la mîna lui Niculescu
Deciziile lui Badea de la ultimul meci de campionat lasă senzaţia că există un conflict între antrenor şi veteranul Claudiu Niculescu. Antrenorul l-a ignorat pe Niculescu, la Sibiu, deşi nici măcar nu şi-a epuizat schimbările. La 0-0, pe final, Badea a făcut o schimbare post pe post, în linia mediană. Explicaţia antrenorului n-a fost una convingătoare: "Acest teren nu i se potriveşte lui Niculescu". Cu Vasluiul, Clau-gol va fi titular. Finanţatorul Florian Walter îl vrea în teren, după ce "U" n-a mai cîştigat de trei meciuri.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
rapidist_sutelasutaa
rapidist_sutelasutaa  •  29 Iulie 2012, 03:54

Pacat.

rapidist_sutelasutaa
rapidist_sutelasutaa  •  29 Iulie 2012, 03:54

Pacat.

rapidist_sutelasutaa
rapidist_sutelasutaa  •  29 Iulie 2012, 03:54

Pacat.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează