FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Ghici cine dă târcoale la Dinamo! Nelipsit de la meciurile de acasă, a fost și la Sibiu în tribună

Ovidiu Burcă ar putea fi demis de la Dinamo, Ionuț Chirilă stă la pândă. Foto: Imago
Ovidiu Burcă ar putea fi demis de la Dinamo, Ionuț Chirilă stă la pândă. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2023 08:34

Ionuț Chirilă, 57 de ani, a urmărit partidele de pe teren propriu ale lui Dinamo, a asistat și la duelul pierdut de la Sibiu, 0-4 cu Hermannstadt, ține aproape de acționarii dinamoviști, sperând să primească și el, în sfârșit, o șansă de a fi antrenor principal

Dinamo are din nou probleme în Liga 1. Suporterii retrăiesc momentele teribile din vara 2020, primăvara 2021 și primăvara 2022 când echipa a fost la retrogradare, iar în mai anul trecut, după dubla de la baraj cu U Cluj (0-2, 1-1), „haita” a ajuns în eșalonul secund.

Dinamo și conexiunea pierdută
editorial ioana mihalcea
Dinamo și conexiunea pierdută

Ovidiu Burcă, 43 de ani, a readus Dinamo pe prima scenă la finele unui singur sezon de B, dar creditul în fața suporterilor al antrenorului aflat la primul său mandat în Liga 1 este pe terminate. Fanii sunt furioși, mesajele din mediul online sunt contondente, iar Burcă a spus că va urma un meci extrem de important cu Poli Iași, vineri seară, pe Arena Națională, de la ora 20:30.

Poate fi decisiv pentru tehnician, deși, după aceea, mai urmează, legate, două dueluri în deplasare, ambele la Oradea, vineri, 3 noiembrie, cu FC Bihor (Cupa României), și luni, 6 noiembrie, cu UTA (în Liga 1), în ultima rundă a turului sezonului regulat.

Managerul Ovidiu Burcă este în corzi, Ionuț Chirilă e mereu în preajma acționarilor

Conducătorii clubului, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, susțin continuitatea lui Ovidiu Burcă în fruntea staff-ului tehnic, însă presiunile din partea suporterilor cresc cu fiecare rezultat negativ. 

În tot acest timp, se pune întrebarea cine ar putea să-l înlocuiască pe „artizanul promovării în Liga 1”, care este și unul dintre pilonii importanți ai acționariatului Red&White, Gazeta Sporturilor scriind încă din primăvară că atribuțiile lui Ovidiu Burcă la Dinamo sunt cele ale unui manager. Are putere deplină nu doar la echipă, ci și la transferuri.

Din momentul în care formația a revenit în prima divizie, Ionuț Chirilă, 57 de ani, a fost aproape nelipsit de la meciurile de acasă ale dinamoviștilor. Mai mult, antrenorul, liber de contract, a fost și în deplasarea de la Sibiu, la meciul cu Hermannstadt (0-4). ”Întotdeauna stă în preajma acționarilor, ține aproape de ei, poate, poate”, au transmis apropiații grupării.

Chirilă a declarat în mai multe rânduri că-și dorește să aibă și el o șansă să antreneze prima echipă a lui Dinamo, în condițiile în care se laudă cu o generație de juniori de excepție a ”câinilor”, în partea a doua a anilor ”90, o generație din care au făcut parte, printre alții, Cătălin Hîldan, Florentin Petre, Mihai Tararache, Cezar Dinu, Cornel Dobre și Laurențiu Lică.

8 echipea antrenat Chirilă în carieră: Electromagnetica, Unirea Focșani, Jiul Petroșani, UTA, Concordia Chiajna, CSMS Iași, ASA Tg. Mureș și Clinceni

Ghici cine dă târcoale la Dinamo! Nelipsit de la meciurile de acasă, a fost și la Sibiu în tribună

Ionuț Chirilă furios: „Eu trebuia să fiu antrenor de 20 de ani la Dinamo! Ce trebuie să mai fac?!”

Ultima oară la Academica Clinceni, în 2021, Ionuț Chirilă a declarat încă de la finele lunii septembrie că se simte pregătit să fie antrenorul ”câinilor”. Tehnicianul susține că i s-a făcut o nedreptate prin faptul că nu a fost ofertat de Dinamo în ultimii 20 de ani!

”Eu trebuia să fiu antrenor de 20 de ani la Dinamo. Faptul că nu mi s-a dat Dinamo a fost o crimă. Ce mai trebuia să facă Ionuț Chirilă ca să i se dea Dinamo, după ce a făcut o generație fabuloasă despre care tot fotbalul românesc a spus că este Barcelona României și a câștigat patru titluri consecutive de campioni naționali?

Ce mai trebuia să demonstrez? De ce am parcurs toate aceste lucruri? Pentru că vorbim de Dinamo. Este un club care a trebuit să construiască și nu să cumpere și să transforme jucătorii tineri din perspectivă în certitudini.

Un antrenor trebuie să demonstreze că din jucătorul de 19 ani cu 1.500 de dolari salariu/lună, îl aduce la complexitatea tehnico-tactică, fizică și mentală (n.r. a jucătorului matur). Păi ce mai trebuia să facă Ionuț Chirilă ca să primească Dinamo? După tot acest parcurs și după toate aceste etape care l-au adus la experiența indubitabilă de a manageria tehnic un club ca Dinamo.”, a declarat Ionuț Chirilă pentru iamsport.ro.

VIDEO. Vlad Iacob, despre criza de rezultate de la Dinamo: „Lucrurile par să meargă din rău în mai rău”

Citește și alte știri:

Un român este „șeful” meciului Celtic - Atletico Madrid din Champions League

EXCLUSIV Dinamo susține că pierde zeci de mii de euro la fiecare meci jucat acasă, indiferent de stadion! Pentru „decisivul” cu Poli Iași s-au dat extrem de puține bilete

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (23)
istet10
istet10  •  26 Octombrie 2023, 22:57

O sansa pt Ionut! Ce spectacol ar fi !!!

istet10
istet10  •  26 Octombrie 2023, 22:56
Postat de Culita123x pe 26 Octombrie 2023, 10:17

Nu antrenor trebuie la Dinamo. Trebuie jucatori .

Actionarii stiu asta?

Trotsky
Trotsky  •  26 Octombrie 2023, 11:03

Aleluia!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează