FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO, AZI, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE LOOK TV, LIVETEXT PE GSP.RO

Ironiile deschid Derby-ul! » Costel Gâlcă şi Flavius Stoican s-au înţepat de la distanţa înaintea şocului Steaua - Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 31 octombrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 30 octombrie 2014 22:40

Stoican a spus că "adversarii nu mai au nasul pe sus, iar Steaua nici măcar nu mai e atît de agresivă ca pe vremea lui Reghe, chiar dacă are posesie mai mare", însă Gâlcă a început să rîdă: "Păi, dacă ai posesie, cum mai poţi să fii agresivă ca echipă?".

Nu mai există Gigi Becali, Mihai Stoica şi Cristi Borcea ca să încingă atmosfera înaintea unui Steaua - Dinamo. Ei se află în închisoare, iar în lipsa lor au vorbit ieri antrenorii celor două echipe. Flavius Stoican şi Costel Gâlcă au păstrat un ton civilizat, însă au scăpat şi cîteva ironii.

Primul a fost tehnicianul "cîinilor". "Ştiţi care e satisfacţia mea cea mai mare? Că faţă de meciul din martie, cei din Ghencea nu mai au nasul pe sus. Atunci vă aduceţi aminte ce spuneau? Că ne bat la scor, că nu contăm şi la finalul meciului erau bucuroşi că au scos un punct în minutul 90. Acum văd că sînt mai realişti", a declarat Stoican, confirmat, indirect, de discursul pe care l-a avut după numai o oră stelistul Chipciu: "Dinamo are echipă bună, vreau să vorbim mai puţin şi să fim concentraţi la meci. În primăvară declaram că nu ştiu cîte le dăm, că vom cîştiga la scor şi am făcut doar un 1-1 în Ghencea".

Stoican nu s-a oprit aici şi a încercat să facă şi o comparaţie între actuala Steaua şi cea antrenată de Reghecampf, moment în care, tot indirect, s-a iscat un dialog de la distanţă între Flavius şi Costel Gâlcă:

Stoican: "Steaua? Să ştiţi că din ceea ce am văzut eu, Steaua din acest sezon nu mai e atît de agresivă cum era Steaua cu Reghecampf antrenor. E adevărat, pasează mai mult, dar nu mai e atît de agresivă"

Gâlcă: "Păi, dacă avem mingea marea majoritate a timpului cum putem fi şi agresivi în acelaşi timp? Nu e logic că dacă ai balonul în posesie nu mai trebuie să ai şi agresivitate, la care apelezi doar atunci cînd trebuie să faci presing ca să recuperezi mingea?!"

Stoican atacă gloriile!
Tot ieri, antrenorul lui Dinamo a reacţionat extrem de iritat atunci cînd a fost întrebat dacă e deranjat de ceea ce au declarat foşti mari jucători din clubului, în frunte cu Ionel Augustin, care au spus că "Dinamo avea nevoie de un antrenor cu prestanţă".

"Mă surprinde total ce spun şi ştiţi de ce? Fiindcă atunci cînd mă întîlnesc cu ei îmi spun, ţinîndu-mă de gît ««Bravo, Flavius, ai realizat ce nici Mourinho n-ar fi putut să facă!»». Apoi, în public spun ce spun!", a declarat Stoican.

13 luni au trecut de cînd Stoican a fost instalat ca antrenor la Dinamo, fiind al doilea cel mai longeviv dintre actualii tehnicieni din Liga 1, primul fiind Cristi Dulca, în funcţie la Gaz Metan din iunie 2013

5 luni va împlini chiar mîine Costel Gâlcă de cînd a devenit antrenor principal al Stelei

ALTE ŞTIRI:

Şanse mici să plouă
Suporterii care şi-au cumpărat bilete la Derby pot intra în interiorul Arenei Naţionale de la ora 18:00, atunci cînd se vor deschide porţile. Oficialii, dar şi autorităţile fac apel la toţi spectatori să vină din timp la stadion pentru a evita aglomeraţia.

Jandarmeria recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitîndu-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică. Conform Agenţiei Naţionale de Meteorologie, la startul partidei vor fi doar 5 grade Celsius, şansele să plouă fiind foarte mici, dar umiditatea va fi de 88%.

Însă spectatorilor nu le va fi permis accesul pe stadion cu umbrele, ci doar cu pelerine de ploaie. Este interzis accesul în stadion cu substanţe toxice, băuturi alcoolice sau corpuri contondente.

Chipciu critică starea terenului
Surprinzător, deşi suprafaţa de joc de pe Arena Naţională a fost schimbată în urmă cu mai puţin de o lună şi s-au disputat pe ea doar două meciuri, unul dintre jucătorii Stelei acuză starea terenului.

"Sper să fie altfel decît a fost la România - Ungaria, cînd aproape că imposibil să-ţi menţii echilibru, îţi fugea piciorul rău de tot", a declarat Chipciu, care a comparat şi atmosfera de pe Ghencea cu cea de pe Arenă: "Pe Arena Naţională terenul e mai mare, e mai greu pentru echipa care vine să se apere, că nu se poate închide ca pe Ghencea. Totuşi, atmosfera pe Ghencea e mai încinsă, fiindcă acolo vin cei mai pătimaşi suporteri".

10.000 de pliante fair-play
Peste două mii de forţe de ordine vor asigura măsurile de siguranţă la meciul din această seară de pe Arena Naţională. Accesul suporterilor stelişti se va face prin intrările situate pe bdul Basarabia şi strada Maior Coravu, iar intrarea din bdul Pierre de Coubertin va fi rezervată doar suporterilor celor de la Dinamo.

Mai mult, partida de astăzi face parte dintr-un program educativ, "Invitaţie la fair-play", urmînd să se distribuie 10.000 de pliante informative pentru suporterii celor două echipe. Acţiunea are ca scop informarea suporterilor şi prevenirea comportamentelor violente cu ocazia manifestărilor sportive.

În plus, cu ocazia Derby-ului, 26 de copii defavorizaţi, cu vîrste cuprinse între 3 şi 10 ani, îi vor însoţi pe jucătorii celor două echipe şi pe cei patru arbitri la intrarea pe teren pentru salutul oficial.

Urmăreşte AICI fazele minut cu minut şi susţine-ţi echipa în Derby! Fii primul care comentează!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
enache13
enache13  •  31 Octombrie 2014, 16:09
Postat de saviola2_8 pe 31 Octombrie 2014, 11:22

flavius si costel sunt doua caractere frumoase, pacat ca nu sunt si antrenori buni

Sunt doi antrenori inca foarte tineri...cu varsta vine si experienta.

enache13
enache13  •  31 Octombrie 2014, 16:08

Cred ca avem noi o problema, obisnuiti fiind cu perioada declaratiilor date dupa un furtun de visinata. Declaratiile chiar au fost elegante. Unde sunt ironiile?

panalexan
panalexan  •  31 Octombrie 2014, 12:00

Chiar nu vad ironiile. Suntem intr-o perioada in care Dinamo si Steaua se respecta mai mult ca niciodata, pe fondul insolventei si a dominatiei steliste. Conduceri echilibrate, doi oameni echilibrati si cu bun simt pe banca, Stoican si Galca. Cu Gigi, Borcea si MM la inchisoare. Un dinamovist.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează