FOTBAL  »  Superliga  »  

Îşi construiesc alt stadion

Articol de - Publicat miercuri, 25 iunie 2008 00:00

După ce au modernizat cît au putut Municipalul, gorjenii se gîndesc la construirea unei arene destinate exclusiv fotbalului. Proiectul deja a fost demarat, iar oficialii caută deja locaţia viitoarei arene unde va evolua Pandurii peste cinci ani.

Pe stadionul Municipal s-au făcut investiţii majore cu supraînălţarea tribunelor, montarea nocturnei şi lucrări la suprafaţa de joc. În vara anului trecut, Condescu a vrut să aducă peluzele pînă la cinci metri în spatele porţii, însă s-a lovit de oponenţa celor de la atletism care au solicitat să le facă lor un stadion. Cum costurile în acest sens sînt mari, Condescu a renunţat la ideea de a muta peluzele şi s-a reorientat, spre construirea unui stadion pentru fotbal.

La una din şedinţele clubului gorjean, Condescu le-a adus la cunoştinţa tuturor celor din conducere faptul că în cel mai scurt timp trebuie făcut un nou stadion pentru echipă. „Noi pe viitor trebuie să căutăm o altă locaţie pentru a construi un alt stadion, trebuie să ne gîndim să amenajăm o altă bază sportivă pentru oraş. Nu ne mai grăbim cu investiţiile în actuala bază pentru că în viitorul destul de apropiat nu se va mai da voie ca stadioanele să fie amplasate în mijlocul oraşului”, a declarat primarul Florin Cîrciumaru.

Mai mult, cum gorjenii au pretenţii de a participa într-o cupă europeană în cel mai scurt timp, oficialii de la Pandurii vor să facă totul ca la carte. „Noi avem deja pretenţii ca pe viitor echipa noastră să joace în cupele europene şi e normal că trebuie să respectăm foarte multe din normele impuse de FIFA. Dar acesta este un proiect de viitor şi oamenii de la FRF ne-au atenţionat să nu investim foarte mult din nou în extinderea tribunelor actuale şi extinderea bazei actuale pentru că pe viitor, aşa cum se întîmplă în mai toate marile oraşe din Europa, bazele sportive sînt undeva în afara oraşelor şi nu în mijlocul acestora”, a completat edilul.

Condescu se gîndeşte la o bază sportivă de ultimă generaţie, nu foarte mare, însă pe care echipa să poată juca în cupele europene. Mai mult, în cadrul complexului cîteva spaţii importante vor fi destinate copiilor şi juniorilor care vor juca dar vor fi şi cazaţi în acest stabiliment sportiv. „O să facem un stadion într-o zonă indicată de Primărie. Deocamdată studiem variantele şi nu vă pot spune nimic pînă nu e ceva concret cu terenurile. Vom avea un complex sportiv modern, cu opt terenuri de antrenament pentru toate grupele de juniori şi un alt teren pe care îşi va disputa meciurile echipa Pandurii”, a declarat Condescu.

„Stadionul va avea 15.000 de locuri, va fi un stadion de cinci stele cu tot ce presupune această ierarhizare. Vor exista acolo centre comerciale, săli de conferinţă şi un cantonament pentru echipa mare. Totodată vrem ca tot în acest complex sportiv să facem şi un internat pentru juniorii care nu sînt din Tîrgu Jiu. Este un proiect realizabil”, a comentat Condescu.

Deşi nu au oferit detalii cu privire la viitoarea locaţie a stadionului, Condescu şi Cîrciumaru înclină să construiască stadionul pe centura oraşului.

Din momentul în care echipa se va muta de pe Stadionul Municipal, acesta nu va fi desfiinţat, ci va rămîne ca pe el să se desfăşoare alte activităţi sportive. Pînă atunci, modernizările impuse de Manualul de Licenţiere vor trebui făcute în continuare. „Rămîne în programul nostru şi modernizarea bazei sportive existente aici pentru că stadionul va intra într-un program de modernizare. Dar aici prioritar este terenul de joc şi suprafaţa acestuia şi după aceea să ne ocupăm de alte modernizări cum ar fi acoperirea tribunelor”, a spus primarul Cîrciumaru.

„Clubul împreună cu Primăria trebuie să ia în calcul pentru viitor şi această posibilitate de a atrage fonduri pentru amenajarea unei baze sportive noi şi moderne undeva în afara oraşului pentru a avea parte de spaţiu mai mare pentru parcări şi utilităţi aşa cum sînt cerinţele acum. Mai ales că se doreşte ca echipa să ajungă să joace şi în cupe europene, este necesar în viitor un alt stadion. Ţinînd cont de cerinţele manualului de licenţiere care sînt din ce în ce mai multe şi mai greu de îndeplinit în actualul stadion, se ia în calcul şi o asemenea variantă pe viitor de construire a unui stadion modern şi cu o capacitate mult mai mare în afara oraşului”, a spus secretarul general Daniel Băloi.

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Superliga
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează