FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Războiul cu Edi lasă urme: un titular de la FCSB, în pericol

Plecarea lui Edi Iordănescu ar putea provoca o victimă în rândul jucătorilor de bază de la FCSB: Iulian Cristea.
Plecarea lui Edi Iordănescu ar putea provoca o victimă în rândul jucătorilor de bază de la FCSB: Iulian Cristea.

Articol de - Publicat vineri, 19 noiembrie 2021 17:52 / Actualizat sambata, 20 noiembrie 2021 00:32

Plecarea lui Edi Iordănescu ar putea provoca o victimă în rândul jucătorilor de bază de la FCSB: Iulian Cristea.

Fundașul central în vârstă de 27 de ani era pe cale să o părăsească pe FCSB în vară și numai insistențele lui Iordănescu Jr. l-au determinat pe Becali să nu-l disponibilizeze. Cum Edi s-a despărțit de roș-albaștri, iar controlul a revenit în mâinile patronului, viitorul jucătorului e acum incert.

  • 13 meciuri a bifat Iulian Cristea la FCSB în actuala stagiune, doar 4 în mandatul lui Dinu Todoran, antrenor care l-a lăsat de 5 ori în afara primului „11” 
  • În prima parte a sezonului, cu Todoran A1, Iulian Cristea a suferit un moment umilitor. La fel ca Oaidă și Dumiter, el a fost înlocuit în minutul 34 al meciului cu UTA (1-1)
  • Cu Iordănescu antrenor, Cristea a fost integralist în 7 partide. De altfel, fiul lui Anghel Iordănescu a ales să nu se bazeze deloc pe el doar în două meciuri, o dată din cauza focarului de COVID
N-a răspuns la telefon, a plecat! Cum s-a rupt, de fapt, relația dintre Gigi Becali și Edi Iordănescu
FCSB
N-a răspuns la telefon, a plecat! Cum s-a rupt, de fapt, relația dintre Gigi Becali și Edi Iordănescu

Iulian Cristea, viitor incert la FCSB

Gigi Becali l-a pus la zid pe Cristea înainte de instalarea lui Edi. Mai întâi, patronul l-a criticat după victoria din turul II preliminar Conference League, 1-0 cu Șahtior Karagandy: „Nu înțeleg ce s-a întâmplat cu Iulian Cristea. El e băiat bun, dar asemenea tâmpenii să facă? Parcă e speriat de bombe!”.

O lună mai târziu, mai exact după Rapid - FCSB 1-0, Becali anunța că e gata să se despartă de el: „Nu avem fundași centrali. O să vină Miron (n.r. - accidentat la acea vreme) și o să avem. Lui Crețu o să-i spun să-și caute echipă, la fel și Cristea, îi las liberi pe amândoi”.

Dacă în cazul lui Alexandru Crețu - ajuns între timp la Universitatea Craiova - ruptura era deja totală, Edi Iordănescu a reușit să-l protejeze pe stoperul adus de la Mediaș în 2019.

Nu a urmat însă o colaborare tocmai liniștită. În septembrie, Gazeta scria de primul conflict dintre Edi Iordănescu și Gigi Becali. După meciul de Cupă cu Hunedoara, Becali a transmis la echipă că și-ar dori să nu-l mai vadă în teren pe Iulian Cristea. 

Pentru a-i demonstra patronului că nu mai poate avea nicio imixtiune, Iordănescu l-a lăsat pe bancă pe Miron, care evoluase foarte bine cu FCU Craiova, doar pentru a-i face loc cu orice preț celui trecut pe lista neagră de Becali.

Războiul cu Edi lasă urme: un titular de la FCSB, în pericol
Iulian Cristea a mai jucat în Liga 1 doar pentru Gaz Metan

Iulian Cristea, în topul InStat

Cristea, cu un indice de 253, e al 3-lea cel mai bun jucător de la FCSB în actuala stagiune, conform monitorizării InStat. Iulian e depășit doar de Alexandru Crețu (257), fostul lui coechipier, și de Andrei Miron (264), cel care îi va lua locul cel mai probabil în formula de start.

5,82este media notelor primite de Cristea în GSP pentru meciurile din Liga 1

2 pase decisiveare Cristea în actuala stagiune, ambele în mandatul lui Edi Iordănescu

1,5 milioane de euroe cota de piață a fundașului, conform Transfermarkt

A izbucnit în lacrimi

Sezonul trecut, Iulian Cristea a cedat în urma unei decizii venite de la palat. Schimbat la pauza unei victorii cu Academica Clinceni (2-0) din luna aprilie, stoperul a fost surprins plângând în tribune.

Războiul cu Edi lasă urme: un titular de la FCSB, în pericol
FOTO: Cristi Preda (GSP)

„O schimbare oportună, post pe post, ținând cont că Iulian a jucat multe meciuri. L-am introdus pe Miron, care a fost foarte bun”, a explicat după meci Toni Petrea, antrenorul care s-a întors de curând la roș-albaștri.

Pleacă în iarnă de la FCSB?

Iulian Cristea e reprezentat de Anamaria Prodan - un alt amănunt care nu e deloc pe placul lui Gigi Becali, având în vedere conflictul dintre agent și patronul FCSB-ului.

Întrebată recent de italienii de la tuttomercatoweb.com ce fotbaliști plănuiește să aducă în Italia, Anamaria Prodan a rostit două nume: „În primul rând, Nicolae Stanciu. Mai e și Iulian Cristea, care a fost deja urmărit de unele cluburi din Italia”.

Primul antrenament la FCSB după revenirea lui Toni Petrea:

Citește mai multe articole despre FCSB:

Anghel Iordănescu nu-l iartă pe Gigi Becali: „Nu îi voi mai pronunța numele”
FCSB
Anghel Iordănescu nu-l iartă pe Gigi Becali: „Nu îi voi mai pronunța numele”
MM Stoica i-a comparat pe Petrea și Iordănescu: „Amândoi sunt 10 din 10 la aceste capitole”
FCSB
MM Stoica i-a comparat pe Petrea și Iordănescu: „Amândoi sunt 10 din 10 la aceste capitole”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (7)
vasileroaita
vasileroaita  •  19 Noiembrie 2021, 22:10
Postat de alin76 pe 19 Noiembrie 2021, 19:21

Principala problema a lui Cristea e reprezentata de impresarul lui. E peste Nedelcu, Harut. Miron e putin mai bun dar si el are momente proaste in joc iar Vinicius e peste toti.

Vinicius e peste tot ce are FC-ul lui Becali!!! De aceea l-a alungat Sumudica de la CFR, ca să-l ia prietenul său Becali!!!

815309251857881
Popa George  •  19 Noiembrie 2021, 20:34

Și voi sunteți speriați de bombe! Băgați raca ! #*** *** ***! ***! Televiziunea face parte din presa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

talpaiadului
talpaiadului  •  19 Noiembrie 2021, 19:36

Cristea si Miron au calitati si defecte diferite, dar pe total sunt cam la aceeasi valoare. Nu conteaza cine e impresar atat timp cat jucatorul este deja la echipa, cu un contract si salariu deja negociate. Cristea e important la echipa atat prin jocul prestat, cat si prin siguranta pe care o ofera lotului in caz ca Miron sau Vinicius se accedinteaza, plus ca simpla lui prezenta in lot creeaza concurenta pe post si ii tine in priza pe Miron si Vinicius.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează