FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Iuliu Mureşan nu-i da şanse lui Dinamo la campionat: "Aş paria orice sumă că CFR ia titlul!"

Iuliu Mureşan e mulţumit de atitudinea echipei din cantonamentele din Antalya
Iuliu Mureşan e mulţumit de atitudinea echipei din cantonamentele din Antalya

Articol de GSP - Publicat luni, 20 februarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 20 februarie 2012 11:38

Preşedintele clujenilor este convins că elevii lui Jorge Costa se vor impune în retur, obiectivul imediat fiind depăşirea grupelor Ligii Campionilor


Iuliu Mureşan e un preşedinte mulţumit. "Murinio" a supravegheat îndeaproape progresul echipei în cele 35 de zile de cantonament şi spune că ar fi în stare să parieze totul pe victoria finală a feroviarilor. Preşedintele vişiniilor a recunoscut şi că îi lipsesc uneori duelurile cu alţi patroni de club, dar spune că s-a lecuit după episoadele trăite în ultimii ani.

- Domnule Mureşan, mulţumit de ceea ce aţi văzut în Antalya?
- Concluzia a fost una pozitivă. Am jucat 9 partide amicale şi am cîştigat şase meciuri. Se spune că în prima parte a pregătirilor rezultatele nu prea contează pentru că se pune accent pe pregătirea fizică, dar acum se vede deja ideea de joc a echipei. Am avut parte de condiţii foarte bune, iar acest lucru ne-a ajutat să lucrăm exact aşa cum ne-am dorit.

- Sînteţi de acord cu amînarea campionatului?
- O echipă îşi face programul pentru a putea fi la un anumit nivel atunci cînd se reia returul. S-a amînat cu o săptămînă, aşa că lucrurile nu sînt foarte grave. Dacă se întîrzia mai mult puteam să ne facem griji, dar acum nu cred că se pune problema. Fotbalul nu este chiar matematică pură, nu este un ceas pe care îl programezi să sune la o anumită dată. Eu văd o echipă în formă, care a crescut foarte mult în ultima perioadă, iar acest lucru îmi conferă linişte în acest moment.

- Sînteţi pregătiţi chiar să pariaţi că veţi cîştiga campionatul?
- Este un mecanism pe care nu îl cunosc, dar acum chiar aş fi pregătit să pariez orice sumă pentru că am mare încredere în băieţi după ceea ce am văzut în meciurile de pregătire şi în modul cum s-au pregătit.

"Jorge e extrem de motivat"
- Aţi miza şi pe un jucător anume din lotul CFR-ului?
- Din postura mea de preşedinte nu este deloc indicat să fac un asemenea lucru. Pentru mine cel mai important este că avem la dispoziţie un lot de 20 de jucători care sînt pregătiţi să ducă greul în retur. Nu va fi deloc uşor pentru că vom avea parte de patru săptămîni cu două meciuri în şapte zile, dar sîntem pregătiţi şi pentru acea perioadă.

- Aţi simţit în cadrul echipei omogenizarea pe care aţi dorit-o în turul de campionat?
- Probabil a fost capitolul la care noi am suferit cel mai mult în prima parte a sezonului, iar asta chiar ne-a costat uneori şi în ceea ce priveşte rezultatele. Acum lucrurile stau însă mult mai bine, nu am făcut multe transferuri şi băieţii se cunosc foarte bine. Deja s-a văzut acest lucru şi în partidele amicale. Altcumva merg pasele, altcumva se găsesc jucătorii în teren.

- Jorge Costa...
- Este un antrenor foarte determinat şi motivat. Cel puţin aşa l-am simţit eu în această perioadă. Îşi doreşte enorm de mult să cîştige campionatul în România, iar eu sînt sigur că va reuşi.

"Nu-mi plac scandalurile, CFR are alt drum"
- Credeţi că arbitrii pot fi tentaţi o dată cu reducerea baremului?
- Cine se va mai preta la aşa ceva va avea mari probleme şi nu cred că este cineva atît de inconştient încît să rişte. Trebuie să înţelegem toţi că este o perioadă mai delicată din punct de vedere economic, dar sînt sigur că lucrurile se vor aşeza la un moment dat şi vom putea plăti din nou baremele care au fost şi pînă acum.

- Cînd echipa s-a luptat pentru campionat, au apărut atacuri mediatice din partea celorlalţi conducători. Sînteţi pregătit să ţineţi piept din nou acuzaţiilor?
- Noi ne vom concentra să rămînem în permanenţă în topul clasamentului, mi-aş dori chiar pe primul loc, îi vom lăsa pe alţii să se ocupe de discuţii şi de vorbe. Sînt un om sincer şi recunosc că îmi lipsesc momentele în care domnul Turcu ne anunţa că avea "emenangită" sau modul extraordinar în care ne motiva Marian Iancu. Aveau şi acele discuţii farmecul lor, dar CFR a luat-o mereu pe alt drum.

"Am construit un club sănătos"
- Vă temeţi de faptul că Tîrgu-Mureş va veni cu alt suflu, cu un nou antrenor?
- Noi trebuie să ne bazăm pe forţele noastre şi să punem în aplicare tot ceea ce am exersat în această perioadă. Nici un adversar nu este uşor, orice echipă te poate încurca dacă nu eşti atent şi concentrat, dar noi nu avem voie să facem paşi greşiţi în primele etape.

- Care este planul de bătaie pe termen lung?
- După ce vom cîştiga campionatul? Ne dorim foarte mult să avem o evoluţie mult mai consistentă în Liga Campionilor şi să trecem de grupe. Vreau ca această echipă să joace în primăvara europeană, iar planul nu este deloc complicat. Sîntem un club sănătos, construit corect în toţi aceşti ani, iar dacă băieţii vor avea performanţe şi vor ajunge în grupele Ligii, atunci vor veni şi banii. Nu sînt necesare investiţii majore pentru a ne atinge ţelurile.

"Mă aştept ca jucătorii care vor fi titulari şi trimişi în teren să dea totul pentru echipă, doar aşa putem să luăm titlul"

"Băieţii sînt foarte uniţi, toţi şi-au dat seama de importanţa momentului în care ne aflăm" - Iuliu Mureşan, preşedinte CFR


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
ockiu
ockiu  •  21 Februarie 2012, 13:04
Postat de seedorf pe 20 Februarie 2012, 13:22

da cine a zis ca a furat cfr? nu, bre, n-a furat, a cumparat !

:)) :)) :)) corect.

ockiu
ockiu  •  21 Februarie 2012, 13:03

el doar AR PARIA - dar nu o face :)

bimbi79
bimbi79  •  20 Februarie 2012, 15:10

Astia de ce POMANA cfr s-au pregatit si in antalia la... BLATURI. Ati vazut de cate GRATUITATI ai beneficiat ?

Vezi toate comentariile (37)
Comentează