FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Jivko Jelev: "Nu accept să ratăm titlul!"

Jivko Jelev, Jelev, Steaua
Jivko Jelev, Jelev, Steaua

Articol de GSP - Publicat joi, 07 ianuarie 2010 00:00

Jivko Jelev a semnat ieri pe un an şi jumătate cu Steaua, apoi a vorbit pentru cititorii gsp despre aşteptările şi obiectivele sale în Ghencea

- Jivko, cum este ca jucător al Stelei?
- Sînt foarte bucuros că am semnat cu Steaua. Este un contract pe un an şi jumătate şi sper să fac o treabă cît mai bună în Ghencea. Vreau să le mulţumesc lui Marius Stan şi lui Valeriu Argăseală că au găsit o soluţie ca eu să ajung la o echipă mare.

- Ce înseamnă acest transfer pentru tine?
- Este o mare onoare să joc la Steaua, pentru că este un club titrat, la care au jucat mari fotbalişti precum Hagi, Ilie Dumitrescu, Lăcătuş, Dan Petrescu şi mulţi alţii ce au făcut istorie pentru acest club. Este cel mai important transfer din cariera mea! O mare mîndrie.

"Să-l răsplătesc pe Stoichiţă"
- Cum este să lucrezi din nou cu "Lippi"?
- (Rîde)... Am auzit şi eu că aşa i se spune în România. Mihai Stoichiţă este un om care m-a ajutat foarte mult în carieră, iar eu îmi doresc să-i răsplătesc încrederea pe care mi-a acordat-o cînd mă antrena la Litex, dar şi acum, cînd m-a adus la Steaua.

- Va fi o defensivă alcătuită din străini. Tu, Golanski, Emeghara şi Ouon. Va fi greu pentru tine?
- Nu este nici o problemă, la fel era şi cînd jucam la Litex. Iar cînd am venit la Galaţi nu ştiam deloc limba română. Ne vom înţelege, fotbalul e acelaşi pentru toţi.

- Cunoşti vreun jucător din Ghencea?
- Mă ştiu cu foarte mulţi, de la duelurile din campionat. Iar cu Szekely am şi fost coleg la Oţelul.

- Pe ce loc crezi că se va clasa Steaua la finalul campionatului?
- Sînt convins că putem cîştiga campionatul, avem un lot foarte puternic. Echipa e acum pe primul loc, la egalitate de puncte de CFR şi Urziceni, şi are şanse mari să ia titlul. Ştiu că în Ghencea se doreşte cîştigarea acestui trofeu, iar eu vin la Steaua cu un singur gînd: să iau titlul!

"Bucureştiul este un oraş mult mai mare decît Galaţiul şi cu mai multe tentaţii, dar nu se pune problema la mine să am escapade nocturne, pentru că nu mai am 18 ani"
JIVKO JELEV, fundaş Steaua

"Nu cred că o să am nici o problemă cu Gigi Becali, pentru că atît timp cît voi da totul pe teren nu va avea ce să îmi reproşeze"
JIVKO JELEV, fundaş Steaua

"Cum am negociat cu Gigi pentru Jelev? Ne-am înţeles imediat, în două minute. Vorba lui: pac-pac!"
MARIUS STAN, preşedinte Oţelul

"Se sacrifică pentru echipă"
Foştii colegi ai lui Jelev de la Galaţi au făcut o caracterizare a bulgarului. "Este, în primul rînd, un coleg extraordinar. Tot timpul spune în faţă ce are de zis şi nu îi place să vorbească pe la spate. Jivko e un familist convis, a avut soţia alături de el în Galaţi şi nu întrecea niciodată măsura cînd venea vorba despre chefuri sau ieşiri în oraş. Pe teren dă tot ce are mai bun, nu se dă niciodată lovit. Într-un meci a jucat ultimele zece minute cu umărul dislocat! Avea nişte dureri groaznice, dar a preferat să continue", spun gălăţenii.

7 goluri a marcat Jelev în cele 73 de partide disputate în tricoul Oţelului Galaţi

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (15)
 •  07 Ianuarie 2010, 14:56

MAI LASATZI RAUTAEA SI BARFA DESPRE STEAUA TREBUI RESPECTAT ACEST CLUB PRECUM DUMNEZEU ALTUL NU AVETZI SI VOII DATZI CU NOROI CE FEL DE OAMENI SUNTETZI AR TREBUI SA CUNOASTETZI UN PIC MA.I MULT FUTBOL RATAZILOR LUATI EXEMPLUL SPANIOLILOR CA NU VORBESC CA VOII DE RAU MARILE CLUBURI CU PERFORMANTA AR TREBUI SA AVETZI CEI 7 ANII DE ACASA

 •  07 Ianuarie 2010, 12:04

sper din tot sufletul sa fie un transfer reusit si sa aduca un + in aparare pt ca avem nevoie...sincer nu am auzit de el sa vedem ce va fi

 •  07 Ianuarie 2010, 12:00

sincer nu am auzit de Jelev asta dar sper din toata inima sa aduca un + in aparare...sa vina 24 ca de cand il asteptam

Vezi toate comentariile (15)
Comentează