FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI

Joc cu viaţa » Szekely a suferit o dublă fractură craniană acum doi ani la un amical

Szekely a înscris în fiecare rundă și are 6 goluri: unul cu Dinamo, două cu CFR Cluj, două cu Mediașul și unul cu Săgeata
Szekely a înscris în fiecare rundă și are 6 goluri: unul cu Dinamo, două cu CFR Cluj, două cu Mediașul și unul cu Săgeata

Articol de - Publicat luni, 12 august 2013 00:00 / Actualizat duminica, 11 august 2013 19:13

Golgeterul Ligii 1, Szekely a fentat moartea în urmă cu aproape doi ani, cînd a suferit o dublă fractură craniană pe terenul de fotbal, la un banal amical.

Szabolcs Szekely este marea surpriză a startului de campionat. Nu mai marcase deloc în prima divizie pînă acum patru săptămîni, dar atacantul a erupt la 28 de ani, fiind golgeterul Ligii 1, cu 6 reuşite, a avut o cumpănă a vieţii în 2011. A fost aproape să-şi piardă viaţa!

"Era un amical între Recaş, fosta echipă a Timişoarei, şi cei din Lugoj. Am sărit la cap, iar un ţărănuş de la ăia, fiindcă au jucat destul de dur, m-a lovit la cap. Dublă fractură craniană! Partea bună e că m-a prins lovitura în frunte. Dacă era mai în lateral, eram dus la ora asta! Nu mai aveam ce vorbi", a rememorat pentru Gazeta Sporturilor ardeleanul din Aiud.

Vreme de 7 luni a jucat avînd o cască de protecţie, în genul celei purtate de Chivu la Inter sau Astafei la Oţelul.

"Nu mă incomoda, deşi arătam ciudat cu ea pe cap pe teren. Am avut ceva emoţii la final, apoi, la fotbal, uiţi de tot şi alergi pe teren. După cîteva luni am renunţat la cascheta aia, doctorii mi-au zis că nu mai risc nimic. Nu am temeri acum, cînd joc, sar la cap, mă comport normal. Sînt chestii care se întîmplă în fotbal, acolo, pe teren, n-am frică de nimeni şi de nimic", a spus atacantul.

"Unora le place biciul"
Vali Velcea spunea într-un interviu acordat Gazetei că este un tip ce iubeşte disciplina de fier la echipă. "Secretul golurilor lui Szekely? Biciul! Disciplina pe care n-a mai întîlnit-o pînă acum. Era un tip comod şi boem, nu e doar cazul lui, am mai întîlnit aşa ceva şi la echipă. E ceva specific pentru ce e la noi, la români!", a comentat tehnicianul.

Szekely este sincer: "Nu pot nici eu să-mi explic eficacitatea mea din prezent! Eu sînt un tip realist, dar am o senzaţie stranie. Parcă e un vis din care nu aş vrea să mă trezesc".

Ce doreşte Velcea
Vali Velcea rămîne ancorat în realitate: "Nu sînt omul-miracol, este munca întregii echipe. Mă bucur că se confirmă ceea ce bănuiam şi mă gîndesc ce să facem ca să arătăm mai bine în joc, mai ales că vom fi trataţi mult mai serios de acum înainte. Mi-aş dori să atragem lumea la stadionul din Timişoara. Iar eu vreau să fiu un exemplu pentru copiii mei, să fiu un model pentru ca ei să reuşească în sport, în viaţă".

Familia Velcea are doi copii: fetiţa, Andreea, 12 ani şi jumătate, e campioană naţională la tenis la categoria ei de vîrstă, iar băiatul, Vali, 9 ani, e portar la Poli, visînd să joace pentru bănăţeni, apoi pentru Real Madrid.

"M-am scos cu golurile astea. Cred că pînă la vîrsta aceasta n-am jucat la potenţialul meu. E prea departe acum să mă gîndesc la echipa naţională, nu urmăresc zmeie pe cer" (Szabolcs Szekely, atacant ACS Poli Timişoara)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
anti_emigranti
anti_emigranti  •  12 August 2013, 21:29
Postat de euoltean pe 12 August 2013, 03:00

Baiatul asta are ceva special, ceva gen Gianluca Viali. Castiga toate duelurile in centrari si are un plasament foarte bun. Dar cu Pitzurca n-are nicio sansa, Pitzurca il convoaca pe Marica, si Marica nu joaca niciunde si cand joaca o face prost, pentru ca habar nu are de fotbal!

piturca e sluga clanului becali, de asta vedem jucatori ca Marica in momentul asta la nationala, pentru a le face cota de piata si a-i putea vinde.

anti_emigranti
anti_emigranti  •  12 August 2013, 21:27

Se vede ca nu ti-e frica de nimeni si de nimic, alergi pana nu mai poti si asta-i defapt secretul tau. Felicitari si tine-o tot asa, nici nu-ti poti imagina ce bucurii ne poti aduce. Ma uit la clasament si nu-mi vine sa cred ca poate fi adevarat, dupa ce ne-au facut gunoaiele frf-iste in urma cu doi ani.

euoltean
euoltean  •  12 August 2013, 03:00

Baiatul asta are ceva special, ceva gen Gianluca Viali. Castiga toate duelurile in centrari si are un plasament foarte bun. Dar cu Pitzurca n-are nicio sansa, Pitzurca il convoaca pe Marica, si Marica nu joaca niciunde si cand joaca o face prost, pentru ca habar nu are de fotbal!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează