FOTBAL  »  Superliga  »  AFACERE ÎN TREI

Juan Culio şi-a nominalizat favoritele la cîştigarea campionatului: ”CFR, Vaslui şi Dinamo”

Juan Culio
Juan Culio

Articol de GSP - Publicat marti, 11 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 22:40

Eroul de pe "Olimpico" îi felicită pe clujeni pentru transferurile lui Weldon şi Beto, dar îi consideră pe Cadu şi pe Sixto Peralta printre jucătorii esenţiali în echipa lui Jorge Costa


După un sezon la Galatasaray, Juan Culio (28 de ani) a fost împrumutat la Orduspor. Cel mai important jucător al clujenilor, în istoria participărilor în Champions League, vrea să revină la CFR peste trei sezoane. Argentinianul urmăreşte ostilităţile din Liga 1 şi nu dă nici o şansă Stelei în lupta pentru titlu.

- Juan, ai plecat de un an şi jumătate de la Cluj. Mai urmăreşti meciurile echipei tale?
- Mă uit pe GSP, pe internet, văd rezumate. Din păcate, din Turcia, nu pot să urmăresc live partidele, dar pot aduna suficientă informaţie cît să-mi fac o părere despre ceea ce se întîmplă.

- Şi cam ce părere ţi-ai format despre noua echipă a Clujului, după primele 9 etape?
- Au fost cîteva rezultate contradictorii, fluctuaţii de formă. Poate e normal fiindcă fosta mea echipă a transferat mulţi jucători în vară. Uitîndu-mă la primul unsprezece, cred că mai sînt 3 sau 4 jucători care evoluau în echipa din care am făcut şi eu parte, Panin, Cadu, Peralta...E nevoie de timp pentru a se aşeza lucrurile. CFR a făcut o campanie bună de transferuri.

- La cine te referi?
- Beto, portarul portughez care vine de la o cîştigătoare de cupă europeană, şi Weldon sînt jucători de mare calitate. Ceilalţi vor ajuta CFR-ul cu experienţa acumulată într-un campionat foarte puternic, bine cotat în Europa. Dar pentru mine, Cadu şi Peralta rămîn liderii lui CFR Cluj.

- Regreţi pînă la urmă că te-ai transferat la Galatasaray?
- Nu, a fost un pas important în cariera mea, chiar dacă am lăsat Clujul. Această echipă ocupă un loc important în inima mea. Am prieteni acolo, oameni la care ţin enorm. Peste trei sezoane vreau să revin la CFR, să-mi închei cariera acolo, asta dacă va fi nevoie de mine. Pînă atunci, sper ca în iarnă Galata să mă cheme înapoi, fiindcă simt că mai am multe de spus la gruparea din Istanbul.

Ordinea din Liga 1

- Care crezi că e echipa favorită să cîştige campionatul?
- Va fi o luptă în trei, între CFR, Dinamo şi Vaslui. Ultimii intră în calcul fiindcă acolo joacă cel mai bun fotbalist din Liga 1, brazilianul Wesley. Totuşi, în mod normal CFR va cîştiga, dacă nu va mai repeta greşelile pe care le-a făcut în trecut.

- Îţi aduci aminte de măcar una?
- Da! CFR s-a înşelat cînd a decis să renunţe la Conceicao. A fost cel mai bun antrenor cu care am lucrat în România. Era extrem de apropiat de jucători, puteai să mergi să discuţi orice problemă cu el. Conducerea lui CFR a greşit, l-a concediat cînd era pe locul 1. Nu spun că Mandorlini n-a fost bun. Italianul era as la tactică, făceam 1-0 şi după aceea nu mai primeam gol nici dacă jucam 10 zile. Pentru mine însă, Conceicao a fost cel mai bun!

- Pe Steaua de ce nu ai inclus-o în lupta pentru trofee?
- Gigi a cumpărat jucători buni de data asta, dar trebuie să înţeleagă că acolo e o echipă nouă. Poate peste un an Steaua va putea emite pretenţii la cîştigarea campionatului! Asta dacă se vor concentra mai mult asupra fobalului şi mai puţin asupra polemicilor şi a scandalurilor. Cheia e la Gigi.

"Nu m-a căutat nimeni de la reprezentativa României pentru a-mi propune să evoluez pentru ţara voastră. Eu n-aş avea nici o problemă, dar nu ştiu dacă se poate"
Juan Culio, mijlocaş Orduspor

Cifrele lui Culio la CFR
n a jucat 107 meciuri în Liga 1 şi a marcat 5 goluri
n a înscris de 3 ori în Champions League, în cele două participări cu CFR Cluj
n a strîns 15 meciuri în tricoul lui Galatasaray în sezonul trecut
n 1,6 milioane de euro a cîştigat CFR din transferul lui Culio

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
transilvano
transilvano  •  16 Octombrie 2011, 18:16

DraCULIO te asteptam din nou la CLUJ ! Forzza CFR CLUJ-NAPOCA !

sisyphicus
sisyphicus  •  16 Octombrie 2011, 15:52

Respect CULIO ! Te asteptam inapoi la Cluj ! Forzza CFR CLUJ-NAPOCA !

cfrclujole
cfrclujole  •  14 Octombrie 2011, 23:45
Postat de ockiu pe 11 Octombrie 2011, 07:13

c'mon - eroul de pe olimpico dar nu prea are fata de galata ... cand o sa incetati cu exagerarile. cu o floare nu se face primavara - e precum mihaita plesan cu acel meci AMICAL contra germaniei - dupa care ce-a mai facut?! asa si culio.

Se vede cat te pricepi la fotbal.....nu mai bine ne scutesti de mostre de inteligenta oiereasca?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează