FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Jucători cu CV gol! » Cărți de vizită stranii pentru doi fotbaliști cu care Steaua se află în tratative

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 iulie 2015 00:00

Hamroun ar trebui să semneze mîine și continuă negocierile cu Tade. Ambii au cărți de vizită stranii, în ciuda sezonului excelent pe care francezul tocmai l-a încheiat la CFR.

Steaua își completează lotul cu Jugurtha Hamroun și caută să descopere vîrful titular o dată cu achiziționarea lui Gregory Tade. Dar nici unul nu are un istoric care să justifice speranțele pe care roș-albaștrii le investesc în aceste afaceri!

Rezervă, rezervă, șomer

Hamroun are 11 meciuri în ultimele 14 luni! Toate jucate la Oțelul, formație cu care a retrogradat în liga a doua. Algerianul a prins cea mai bună prestație exact în succesul cu Steaua, 2-1 la București. "Eu nu l-am văzut în viața mea, nici nu știam cine e! Mirel mi l-a cerut", zice Becali.

La 26 de ani, africanul și-a atins punctul maxim al carierei la Galați. A mai fost legitimat la Guingamp, cînd fostul club al lui Gică Mihali se afla în Ligue 2. Francezii l-au folosit pe Hamroun fie la echipa a doua, fie ca rezervă trimisă rar pe teren.

Apoi a trecut în Bulgaria, la Cernomoreț Burgas, unde a fost titular. A urmat Karabukspor, dar în Turcia a avut același statut ca la Guingamp, adică a fost mai degrabă un om de lot decît un jucător de bază.

A bifat 24 de partide ca titular în doi ani și jumătate, nici măcar cît un sezon întreg! Karabuk l-a lăsat liber în vara anului trecut. I-au trebuit șase luni să-și găsească un club nou, pînă cînd un agent i l-a recomandat lui Ovidiu Burcă și ex-dinamovistul, președinte al Oțelului, i-a oferit un contract. Jugurtha poate evolua ca extremă sau în spatele vîrfului.

MM: "Cu Tade nu poți face performanță!"

Gregory Tade a avut un parcurs chiar mai slab decît al lui Hamroun! Sezonul trecut, în care a marcat 18 goluri, contrastează cu tot ce făcuse francezul de cînd devenise profesionist. Pînă în 2011, el jucase în Scoția, dar numai în ligile inferioare!

La 25 de ani a făcut trecerea în Premier League, la Inverness, viitoarea adversară a Astrei în Europa League. Și fosta formație a lui Marius Niculae. Nu s-a descurcat grozav nici la Inverness, nici la Saint Johnstone, următorul club bifat în Scoția. Apoi a rămas liber și i-a fost propus lui Rednic. Mircea tocmai o preluase pe CFR și l-a adus în Gruia.

Prestațiile au fost dezamăgitoare, numai două goluri în 22 de meciuri în sezonul 2013-2014. Mihai Stoica, managerul Stelei, își explica rezultatele slabe ale vișiniilor: "S-a greșit în campania de transferuri. E normal să apară un regres cînd mizezi pe un atacant fără cifre, așa cum e Tade!". Francezul mai are un an de contract cu CFR și fosta campioană e de acord să-l vîndă.

Salariul pe care îl pretinde vîrful de 28 de ani, 25.000 de euro lunar, împiedică deocamdată un acord cu Steaua. În ciuda celor 18 goluri înscrise în sezonul precedent, Tade nu a atras interesul nici unui club din vreun campionat mai tare. CV-ul submediocru îi pune la îndoială unica stagiune perfectă.

E liber sau nu?

Steaua știe că-l ia pe Hamroun din postura de jucător liber. Dar Giresunspor, club cu care a negociat algerianul înainte să trateze cu roș-albaștrii, pretinde bani în schimbul lui! Turcii susțin că Hamroun a semnat și cu ei și cer 200.000 de euro ca să-l lase în Ghencea.

Giresun, din liga a doua turcă, amenință că va face plîngere la FIFA dacă Hamroun va semna și cu Steaua! Președintele turc Mustafa Bozbag a declarat în ziarul Milliyet că formația pe care o conduce a cheltuit 360.000 de euro, pe comisioane, pentru achiziționarea lui Jugurtha.

 

9 golurimarcase Tade în cel mai bun sezon al lui din prima ligă scoțiană, la Inverness, în sezonul 2011-2012. Recordul îl avea din liga a patra, de la Stanraer, 11 goluri cînd el avea 22 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
khal_37
khal_37  •  08 Iulie 2015, 13:59

Draga anonimule care te-ai dat in stamba cu acest nou articol antistea...***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

khal_37
khal_37  •  08 Iulie 2015, 13:58

Pai pana acuma spune-ati ca fara Tade Steaua nu are nici o sansa in UCL., ca este curtat de echipe mari din Europa, ca Becali nu vrea sa scoata banii pentru ca e prea scump...acum spuneti ca e un no name daca semneaza cu Steaua. Sa intelegem ca daca semna cu FCDB sau a.s.a era noul ,,briliant''?

1419476208361441
Gheorghe Ungureanu  •  08 Iulie 2015, 13:31

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close