FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Justin Ștefan îi răspunde lui Gică Popescu printr-un citat din Biblie: „Scoate întâi bârna din ochiul tău”

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 ianuarie 2022 18:58 / Actualizat sambata, 29 ianuarie 2022 18:58

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, argumentează decizia LPF de a reprograma partida dintre Academica Clinceni și Farul și îi răspunde indirect lui Gică Popescu, președintele constănțenilor care a atacat forul condus de Gino Iorgulescu.

Meciul dintre Academica Clinceni și Farul, programat sâmbătă, a fost amânat, pentru că ilfovenii nu au avut suficienți jucători apți, 4 dintre fotbaliști fiind testați pozitiv la COVID. 

MM Stoica despre președintele din Liga 1 cu care nu mai vorbește: „Niciodată nu am știut ce vrea! Legătura lui cu fotbalul a fost prin mine”
CSU CRAIOVA
MM Stoica despre președintele din Liga 1 cu care nu mai vorbește: „Niciodată nu am știut ce vrea! Legătura lui cu fotbalul a fost prin mine”

Justin Ștefan explică de ce a fost reprogramată partida Clinceni - Farul

„Pentru a le ușura sarcina tuturor celor interesați de subiect, voi urca aici extras din ROAF - art. 19bis pct. 6: „Locurile din lista A ce nu pot fi ocupate prin înscrierea unor jucători eligibili, vor rămâne libere, numărul de jucători din lot fiind redus în mod corespunzător”.

Deci nu se vorbește despre alte sancțiuni cum ar fi pierderea jocului cu 3-0, ci doar de rămânerea liberă a acelor poziții.

Justin Ștefan îi răspunde lui Gică Popescu printr-un citat din Biblie: „Scoate întâi bârna din ochiul tău”

Cât despre numărul de jucători care trebuie înscriși în raportul de arbitraj, in cazul în care unul sau mai mulți jucători sunt testați pozitiv pentru COVID-19, acesta este prevăzut în Principiile de desfășurare a competiției pentru sezonul 2021/22. Textul regulamentului face referire la înscrierea în raport a unui număr de cel puțin 13 jucători, dintre care un portar”, a scris Ștefan pe Facebook.

Justin Ștefan îi răspunde lui Gică Popescu printr-un citat din Biblie: „Scoate întâi bârna din ochiul tău”

Justin Ștefan răspunde, după atacul lui Gică Popescu: „Să fii lider înseamnă altceva”

Fără a preciza numele lui Gică Popescu, Ștefan face apoi trimiteri evidente la atacul lansat azi de președintele Farului.

„Orice alte dezbateri sunt de prisos și nu fac decât să dăuneze imaginii fenomenului fotbalistic. În final, trebuie să mai spun că rămân surprins de ignoranța celor care își doresc ca Academica Clinceni să nu poată termina competiția în acest sezon. O astfel de situație ar putea conduce la diminuarea valorii drepturilor de televizare, ceea ce ar afecta TOATE cluburile din Liga I. 

În situațiile dificile trebuie să fim capabili să trecem dincolo de interesele individuale, cum ar fi câștigarea unui joc de către un club cu 3-0 la masa verde, și să înțelegem că interesul colectiv este ca toate cele 16 echipe înscrise la startul competiției să dispute pe teren toate jocurile programate în campionat. 

Să fii lider presupune să vezi imaginea de ansamblu, dincolo de frustrările de moment, generate de neatingerea unui anumit obiectiv și să îți amintești, mai des, versetul din Matei 7.7: „Fățarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău”. Gânduri bune tuturor!”, a încheiat oficialul Ligii.

Gică Popescu, nervos după amânarea meciului Clinceni – Farul

Din informațiile GSP, Clinceni avea vineri seară doar 11 jucători apți, dintre cei 16 înscriși la Ligă. Doi fotbaliști de pe lista A și doi de pe lista B au fost testați recent pozitiv la COVID, unul dintre ei fiind portarul Andrei Ureche.

În această dimineață, Gică Popescu, președintele Farului și cel care a anunțat încă de joi că vor fi cazuri de COVID la Academica Clinceni, a fost extrem de nervos și a criticat modul în care LPF a gestionat această situație.

„E trist că LPF nu respectă regulamentul. A acceptat ca cei de la Clinceni să nu aibă în lot 8 jucători formați la nivel național și 4 formați în propria pepinieră. Așa spune regulamentul. Din câte am văzut, Clinceni a încetat recent raporturile contractuale cu 4 jucători. De ce nu a adus alții? 

Aceste mizerii, anunțate de mine de joi, le-au fost aduse la cunoștință celor de la LPF, dar Liga pare că susține o asemenea mizerie. Academica Clinceni trebuia să piardă meciul cu 3-0 și juca de săptămâna viitoare cum dorea. Înțeleg că așteaptă să aducă alți jucători. Nu e vina mea... 

Ai echipa a doua, ai juniori. De ce ai doar 6 jucători pe lista A și 10 pe lista B? E vina mea? De ce acceptă Liga ca o echipă să înregistreze cu un număr redus de jucători când poate pune 25? Iar 8 dintre ei trebuie să fie formați la nivel național și 4 formați în propria pepinieră”, a declarat Gică Popescu la ProX.

Gică Popescu acuză: „E ceva premeditat!”

Gică Popescu a dezvăluit și ce mesaj a primit din partea FRF în momentul în care i-a anunțat că Academica va încerca să amâne meciul.

„Am informat Liga și am spus ce se va întâmpla. Cei de acolo au zis «Hai să vedem, hai să așteptăm». A fost exact cum am zis eu. E ceva premeditat. Nu știu ce vom face, nu știu ce va fi. Echipa e de două zile în cantonament, azi plecam spre Giurgiu. E lipsă de respect să ne anunți în această dimineață că nu se joacă meciul.

Noi suntem foarte dezamăgiți. E atât de evidentă această mizerie încât te lasă fără cuvinte. Nu e vina mea că Academica are doar un portar pe listă.  Cânt vezi atâtea mizerii îți trece pofta de investit și de munci pentru a face performanță. Muncești, te antrenezi și vin amatorii de la Ligă și zic «Meci amânat că așa vrem noi»”

VIDEO. Derby în Liga 1: totul despre Dinamo - FCSB

Citește și: 

Edi Iordănescu subordona tot fotbalul românesc în 2015 » De pe locul 12 câștiga mai bine ca Șumudică, Gâlcă, Protasov sau Cârțu

Becali și-a luat gândul de la atacantul rivalei! Și gratis, tot e prea scump pentru FCSB

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (10)
226628904800238
Reflector Sv  •  30 Ianuarie 2022, 01:22

Gh. Popescu ,impreuna cu, cumnatul sau Gh. Hagi si aliatul Gh. Becali , sunt foarte critici si agresivi cu toata lumea pe motive bizare , ridicole , manifestand un egocentrism iesit din comun !! Recent Gh. Popescu la criticat pe L. Boloni care a spus ca nu prea mai sunt in Romania jucatori de fotbal de valoare iar Gh. Popescu se umfla si spune ca nu-i adevarat ce spune Boloni SI CULMEA RIDICOLULUI SI A NEPOTISMULUI SPUNE CA SUNT JUCATORI DE VALOARE SI-L DA EXEMPIU PE IANIS HAGI !!!!!

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  29 Ianuarie 2022, 22:41

popescu are in esenta dreptate, insa intra cu talpa! e adevarat, nu e normal ca o echipa daca are probleme cum au cei de la clinceni, ca nu sunt in stare sa aduca jucatori pentru ca nu au bani si nu i-au platit nici pe cei pe care ii au, sa joace in prima liga! insa face din tantar-armasar! cand a fost aceeasi situatie cu dulaii, au stat cumintei precum cateii! adica la clinceni iti umfli muschii si cu fcsb ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

983732924972315
Soos Vilmos  •  29 Ianuarie 2022, 21:39

Nici nu sti care din cei doi este mai nociv pentru fotbalul din Romania.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează