FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Karamienii au băgat STEAUA ÎN PRIZĂ!

Artiom Karamian, Arman Karamian, Steaua +11   FOTO
Artiom Karamian, Arman Karamian, Steaua

Articol de , - Publicat joi, 04 februarie 2010 00:00

Gemenii au fost în mare formă ieri, la primul antrenament în roşu-albastru. Arman a reuşit un gol de zile mari, cu călcîiul sub transversală, în vreme ce Artiom l-a extaziat pe Stoichiţă cu sprinturile pe care le-a făcut şi cu jocul în mare viteză

Pe un vînt teribil, fraţii Karamian au ieşit ieri dimineaţă pentru prima oară pe teren îmbrăcaţi în echipamentul Stelei. Artiom a luat un trening cu numărul 25, în vreme ce Arman a avut 23. Unul lîngă celălalt au stat doar pînă în momentul în  care au ajuns pe gazon, apoi şi-au găsit repede prieteni. Artiom pe Nicoliţă, Arman pe Pleşan.

Ibra Arman
Armenii au ţinut să se remarce încă de la început, din timpul turelor de teren. Chiar dacă nu s-au mai antrenat de 6 zile, au fost, alături de Nicoliţă, singurii care alergau cu zîmbetul pe buze şi păreau să nu resimtă duritatea antrenamentului.

S-a trecut apoi la două exerciţii de finalizare. Mai întîi faze create de cîte 3 jucători din partea stîngă. Prima fază cu Arman Karamian la finalizare s-a soldat şi cu primele aplauze şi cu un "Bravo, bă băiatule!" din partea lui Stoichiţă. Arman a înscris cu o execuţie a la Ibrahimovici, cu călcîiul (foto), direct sub transversală. 

Stoichiţă: "Bravo, exact asta vreau de la voi!"
Imediat i-a venit rîndul lui Artiom, care s-a aflat tot la finalizare. "Hai, plesneşte-o din prima şi dă gol!", i-a strigat Stoichiţă. Armeanul a lovit-o în plin şi a trimis-o direct în vinclu. "Asta e, asta vreau de la voi!", a venit comentariul satisfăcut al tehnicianului. Zapata l-a luat amical în braţe pe armean şi l-a felicitat pentru execuţie (foto).

Singurii care i-au concurat pe gemeni la execuţii au fost Tănase, de departe cel mai bun şi mai eficient, dar şi Bogdan Stancu, care a marcat la aproape fiecare acţiune.

Prima impresie: au crescut viteza de joc
Concluzia lui Stoichiţă referitoare la fraţi? "Ia uite ce sprinturi bagă! Şi în ce viteză joacă! Sînt senzaţionali!". Cei doi au plecat printre ultimii de pe teren, iar în spatele lor, în drum spre hotel, tehnicianul privea  satisfăcut: "Cînd i-am văzut în hotel marţi seară mi s-a luat o piatră de pe inimă, iar azi la antrenament am fost mai liniştit ca niciodată. O să vedeţi că nu m-am înşelat cu ei!". Prima impresie a reporterilor gsp: cu Karamienii în teren, Steaua pare să aibă o viteză în plus.

32 de şuturi la poartă au tras Artiom şi Arman în timpul alocat celor două exerciţii de finalizare comandate ieri de Stoichiţă

"Sînt excelent pregătiţi"
Deşi au ajuns marţi seara în Antalya după un zbor de groază cu avionul, Artiom şi Arman s-au pregătit ieri dimineaţă cot la cot cu ceilalţi stelişti. Mihai Teja, secundul lui Stoichiţă, a explicat de ce n-au avut nevoie de un program mai lejer: "Ei sînt foarte bine pregătiţi, s-au antrenat cu Timişoara în primul stagiu şi sînt la acelaşi nivel cu ceilalţi fotbalişti ai noştri". Tocmai pentru că stau bine din punct de vedere fizic, ei vor evolua chiar în următorul amical al Stelei: mîine, cu croaţii de la Rijeka.

CUM SÎNT DEOSEBIŢI
"Unul e mai înalt, altul are păr mai mult"
Îmbrăcaţi la fel, dar cu numere diferite pe echipament, gemenii au fost greu de deosebit şi pentru colegi, şi pentru cei din staff-ul tehnic. "Îi recunosc dacă mă uit atent la ei. Eu le-am zis mereu Kara, nu i-am strigat niciodată pe numele mic", a spus Stoichiţă. Ceilalţi jucători au explicat cum îi diferenţiază pe cei doi: "Unul e mai înalt şi mai slăbuţ, e vorba de Artiom. Celălalt are mai mult păr".

"N-am crezut că-i voi avea sub comandă pînă nu m-a sunat Argăseală şi mi-a zis că semnătura lor e pe contract, atît de mult i-am dorit. O să vedeţi ce puternici vom fi cu ei doi în echipă"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

"E mai greu să pierdem titlul acum, echipa e prea bună! Karamienii pot pleca la vară, dar dacă eu vreau să rămînă, rămîn. Ei mă costă vreo 180.000 de euro pînă la sfîrşitul campionatului"
Gigi Becali, patron Steaua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (42)
 •  07 Februarie 2010, 00:37
Postat de sergiu_ctin pe 04 Februarie 2010, 14:44

Emeghara, daca nu era accidentat, acum era cel mai bun fundas stanga din RO. O sa isi revina curand..

dak nu era accidentat Emeghara demult numai era el la steaua , sigur prindea un transfer bun

sergiu_ctin
sergiu_ctin  •  04 Februarie 2010, 14:44
Postat de dorup pe 04 Februarie 2010, 10:31

Nu stiu ce va face Iancu , dar va baga pe gat toti expiratii; credeti ca daca Iancu ii mai vroia nu le-ar fi dat un contract mai bun ? Cu banii dati pe Sepsi tinea 4 Karamieni , nu doi! Vedeti rebuturile exportate catre voi: Plesan , Ovid. Petre , Emeghara. Mai vorbim peste 4-5 etape...

Emeghara, daca nu era accidentat, acum era cel mai bun fundas stanga din RO. O sa isi revina curand..

dorup
dorup  •  04 Februarie 2010, 14:34
Postat de pe 04 Februarie 2010, 11:29

Si Nicolita de unde este adus ma "timisoreanule timisorean"? :))

Scuze , aici ai dreptate ,poate ma insel si cu Karamienii, dar la Timisoara in ultimul sezon chiar nu au mai aratat nimic !

Vezi toate comentariile (42)
Comentează