FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

La Steaua nu e linişte » Banderola pune vestiarul pe un butoi cu pulbere!

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 iulie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 20 iulie 2012 12:08

Majoritatea jucătorilor e nemulţumită că portarul nu va mai fi căpitan, deşi ei îl aleseseră pentru că e singurul care are curajul să transmită conducerii reproşurile echipei.


La Steaua nu e linişte. Pe lîngă escapadele bahice şi cu scandal în care au fost implicaţi Chipciu şi Tănase înainte de amicalul cu Litex, şi tot ei doi alături de Mihai Costea, după jocul cu bulgarii, un alt lucru a tensionat peste măsură atmosfera în vestiarul din Ghencea. E vorba despre decizia lui Reghecampf de a-l deposeda pe Tătăruşanu de banderola de căpitan şi de a-l înlocui cu Borceanu.

"Tătăruşanu era singurul care deschidea gura în faţa şefilor"
Schimbarea a fost primită cu ostilitate de majoritatea jucătorilor din actualul lot din două motive. Primul şi cel mai important este că aproape toţi îl văd pe Tătăruşanu ca singurul care deschide gura în faţa conducerii atunci cînd vestiarul are o problemă. Unul dintre jucători chiar a explicat că "Tătăruşanu era singurul care avea curajul să spună că s-a întîrziat plata salariului sau a unei prime. La el mergea orice jucător care avea o problemă şi îi spunea: «Nu mergi tu să zici chestia asta la conducere?»"

Faptul că portarul nu va mai avea banderola i-a făcut pe fotbalişti să se consoleze că vestiarul nu va mai avea o voce cu greutate care să le reprezinte interesele. Mai mult, Bourceanu e văzut ca unul care nu deschide niciodată gura pentru a apăra vestiarul şi, implicit, nici ca unul care să se bată pentru drepturile colegilor săi.

Reghe: "Doar voi decideţi căpitanul"
Al doilea motiv care a creat nemulţumire e faptul că jucătorii s-au simţiti lezaţi că le-a fost anulat un vot despre care chiar Reghecampf le spusese că va fi respectat. În al doilea stagiu din Austria, antrenorul le-a cerut elevilor săi să voteze cine să fie căpitan şi le-a transmis că "doar voi aveţi acest drept să decideţi". A cîştigat, cu majoritate covîrşitoare, Tătăruşanu, însă la doar cîteva săptămîni distanţă, verdictul fotbaliştilor n-a mai contat şi favoritul lor a fost scos în decor.

"Eu cred că metoda cea mai bună de a alege un căpitan e cea prin votul jucătorilor, deoarece în primul rînd ei trebuie să-şi desemneze şi să-şi recunoască liderul"
Mihai Stoica, manager general Steaua

Haos după plecarea lui Rădoi
Şase căpitani în 3 ani şi jumătate
Perioada Cine a fost căpitan
iulie 2002 - ianuarie 2009 M. Rădoi
februarie 2009 - decembrie 2009 Ghionea
ianuarie 2010 - mai 2010 P. Marin
iunie 2010 - august 2010 B. Nicoliţă
iunie 2010 - decembrie 2010 Cr. Tănase
ianuarie 2011 - septembrie 2011 Tătăruşanu
octombrie 2011 - mai 2012 Bourceanu
iunie 2012 - iulie 2012 Tătăruşanu
iulie 2012 - ? Bourceanu

6 căpitani a avut Steaua în perioada 1984 - 2009, adică în 25 de ani: Tudorel Stoica, Ilie Dumitrescu, Dan Petrescu, Marius Lăcătuş, Belodedici şi Mirel Rădoi

Duckadam nu e pro-Tătăruşanu
Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, a comentat pe marginea schimbării căpitanului: "Părerea mea e că portarul nu e cel mai indicat să poarte banderola, pentru că el stă în poartă, nu se află în mijlocul colegilor săi pe parcursul partidei. Deci, Bourceanu mi se pare bun să fie căpitan", a spus Duckadam la Contraatac, la GSP TV.

Trioul naţionalei pe banca de rezerve
Scoaterea lui Tătăruşanu din primul "11" îl va pune în dificultate pe selecţionerul Victor Piţurcă. El se va vedea nevoit să se bazeze pe 3 portari care nu joacă la echipele lor de club, aceasta deoarece şi Lobonţ la Roma şi Pantilimon la Manchester City sînt doar rezervele lui Stekelenburg şi Hart. Lobonţ şi Tătăruşanu au fost titulari în ultimele două jocuri amicale ale naţionalei, cu Elveţia (1-0) şi cu Austria (0-0).

Paraschiv ameninţă Steaua
Fost jucător în Ghencea în perioada 1999-2007, Sorin Paraschiv spune că va uita timp de 90 de minute de dragostea pentru Steaua. "Va fi puţin ciudat, pentru că nu am mai jucat decît o singură dată contra roş-albaştrilor pe Ghencea. Sper ca suporterii să ne primească bine, deşi ştiu că pentru ei sînt mai importanţi jucătorii care sînt acum la echipă. Normal că îmi doresc să batem Steaua!", a mărturisit "Para" la DigiSport.

"Nilă" a comis-o din nou
După scandalul de la Mamaia, în care a fost implicat împreună cu alţi doi colegi de echipă, Cristi Tănase şi Chipciu, numele lui Mihai Costea apare acum într-un dosar de prostituţie. Conform Cancan, atacantul stelist alături de fratele său, Florin, de dinamovistul Cristi Pulhac, dar şi de patronul Braşovului, Ioan Niculae, ar fi fost clienţii reţelei de prostituţie conduse de soţia şefului de cabinet al lui Sorin Blejnar. Femeia a fost reţinută ieri şi se pare că procurorii ar avea mai multe înregistrări telefonice în care cei patru ar apărea.

Bilete ieftine cu Chiajna
Steaua a anunţat ieri cît vor costa tichetele pentru meciul din prima etapă a noului campionat, cel cu Concordia Chiajna, de luni seară, programat în Ghencea, de la 21:30. La peluze, biletele vor fi doar 5 lei, în timp ce la tribuna a II-a costă 10 lei. Cele mai scumpe sînt la tribuna I, 15 lei, şi la tribuna zero, 30 de lei. Tichetele vor fi puse în vînzare începînd de azi, de la ora 10:00, la casele stadionului Steaua. Copiii pînă în 10 ani au acces liber cu condiţia să fie însoţiţi de cineva.

"Steaua actuală e cea mai valoroasă!"
Mihai Stoica are numai cuvinte de laudă despre actualul lot al roş-albaştrilor, pe care-l consideră mai valoros şi decît cel din 2006, care a a jucat o semifinală de Cupa UEFA. "Numeric stăm mai bine decît în 2006. Cred că acum avem 16, chiar 18 jucători, care pot fi oricînd titulari, sîntem dublaţi pe posturi. De exemplu, contra lui Middlesbrough, Olăroiu a trebuit să improvizeze din cauza absenţelor lui Paraschiv şi Nicoliţă", a declarat managerul stelist.

Tănase e vicecăpitan
După ce Ciprian Tătruşanu şi-a pierdut statutul de lider al echipei, Bourceanu a redevenit căpitanul roş-albaştrilor. În cazul în care mijlocaşul defensiv va lipsi, atunci banderola va fi preluată de Cristi Tănase. "Dodel" a mai fost căpitanul echipei şi în urmă cu două sezoane, atunci cînd Ilie Dumitrescu l-a văzut pe mijlocaşul stelist cel mai în măsură să poarte banderola.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (48)
iulix73
iulix73  •  21 Iulie 2012, 14:36

Gloaba aia e buna numai sa vorbeasca dar sa apere si el o minge ...

fibra
fibra  •  20 Iulie 2012, 17:58

Moldovene Avadanei,sigur esti dus cu capul,daca tu crezi cu mintea ta putina ca banderola de capitan este cea mai mare mare problema.Daca echipa nu joaca nimic,degeaba e capitan cine vrei tu.Te-a zapacit caldura sau trebuie sa inventati numai scandaluri?

costello_rapid
costello_rapid  •  20 Iulie 2012, 14:47

puneti oaia europarlamentara capitan sau pe masa, sau pe mata

Vezi toate comentariile (48)
Comentează