FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO / CORESPONDENŢĂ DIN POIANA BRAŞOV DE LA TRIMIŞII GSP

La turaţie maximă » Alexe trage tare la antrenamente, dar e cu gîndul la plecare

Articol de - Publicat miercuri, 26 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 25 iunie 2013 19:54

Alexe trage tare la antrenamente, asudă de parcă ar fi în probe şi vrea să-i ia ochii antrenorului. Dar rămîne cu gîndul la plecare.

Marius Alexe este principalul produs de export al "cîinilor", însă transferul său, fie la Kuban Krasnodar, fie la Freiburg, este în stand-by. Atacantul de 23 de ani, pentru care dinamoviştii visează la 4 milioane de euro, e în lotul pentru turneul din Anglia, iar pînă atunci se antrenează la turaţie maximă în Poiană.

Nu pare cu gîndul la salariul stagional promis în străinătate, de 300.000 de euro, de peste 4 ori mai mult decît în "Groapă". Aleargă, transpiră, este în fruntea grupului, umăr la umăr cu eternul Dănciulescu. Şi la meciurile-şcoală ară terenul, fie că este sub privirile lui Negoiţă, fie că e un simplu antrenament lîngă brazi.

Căpitanul, încă, al roş-albilor priveşte situaţia cu detaşare, chiar dacă, din zi în zi, aşteaptă ca agenţii să-i spună încotro o s-o apuce. "Mă antrenez sută la sută, dar tot aş vrea să plec. Simt că e nevoie de altceva pentru mine, cu tot respectul pentru Dinamo. Dacă plec, vreau să fiu pregătit la maximum. Sînt profesionist şi nu am de ce să fiu căzut psihic. Mental, sînt foarte bine, vreau să fiu pregătit şi fizic", a declarat ieri Alexe pentru Gazetă.

"Dacă n-ar fi oboseală, n-am munci cum trebuie"
Andrei Vaştag, 19 ani, vrea să devină campion în fotbal, cum a fost şi tatăl său, Francisc Vaştag, la box: "Dacă nu ar fi oboseală, ar însemna că n-am muncit cum trebuie. Fotbalul de azi se bazează pe forţă fizică. Învăţ de la toţi, de la tata pînă la colegi. Şi dacă mă ceartă cineva, îmi vrea binele, nu mă supăr. Vreau să prind primul «11» la Dinamo".

6.500 de euro este salariul lunar al lui Alexe la Dinamo

"Îmi doresc să se rezolve cît mai repede situaţia celor care vor să plece. Ei se pregătesc exemplar, dar vreau să ştiu ce va fi cu ei, mai rămîn, mai pleacă?!" (Gigi Mulţescu, antrenor Dinamo)

"Sînt oferte pentru Alexe, pentru Bălgrădean, dar nimic concret. O să vedem ce va fi bine şi pentru club. Nu ţinem pe nimeni cu forţa" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Luchin, în pericol
Srgian Luchin s-a accidentat luni seară, suferind o întindere la coapsa dreaptă, iar primul diagnostic nu este îmbucurător deloc. Internaţionalul ratează ce-a mai rămas din stagiul montan de la Poiana Braşov, se speră ca el să fie apt pentru cel din Anglia. Este suspect de microleziune fibrilară. "Mă doare. Miercuri voi mai face un control aici, atunci se va şti cu exactitate cît o să stau", a spus fundaşul roş-albilor.

Victima FB
Cristi Bălgrădean a precizat ieri că nu are adresă de facebook, după ce un individ, care-i "poartă" numele şi afişează o poză cu goalkeeper-ul dinamovist, a scris pe FB că s-a săturat de Dinamo şi de suporterii ei. "E un puşti care n-are altceva mai bun de făcut, eu n-am adresă de facebook", a spus jucătorul.

Plecaţi după viză
Extracomunitarii Naumovski, Fai, Boubacar şi Pape Abdoullaye n-au fost la antrenamentul de ieri dimineaţă, fiind convocaţi la Bucureşti pentru a-şi extinde vizele de şedere în România. Cei patru urmau să revină aseară în Poiana Braşov.

Strătilă, alias "Neymar"
La antrenamentul la care a asistat şi Ionuţ Negoiţă, Sorin Strătilă s-a remarcat prin execuţii spectaculoase, mai ales că pe margine erau şi cîţiva amici ai braşoveanului. Mijlocaşul a reluat de cîteva ori din "foarfecă", a jonglat cu balonul, spre deliciul acţionarului, iar colegii i-au găsit o poreclă fotbalistului: "«Neymar», acum trebuie să fii aşa şi la meciuri, altfel degeaba ai impresionat la antrenament!".

Află verdictul
Mulţescu se va decide astăzi dacă-l va reţine pe Florentin Matei, dar sînt şanse avînd în vedere cum s-a mişcat mijlocaşul de 20 de ani la antrenamente. La ora 11:00, pe stadionul Forex, va fi un joc-şcoală în care ex-stelistul va trebui să dea randament ca să obţină contractul.

Vine şi Şerban
Ionuţ Şerban, aflat în litigiu cu Sportul, va semna şi el cu Dinamo, deşi situaţia lui devenise incertă după ce pe fir intraseră Vasluiul şi Pandurii, formaţii care îi ofereau un salariu mai consistent. Negoiţă a plusat şi l-a convins pe fotbalistul de 17 ani să vină în Ştefan cel Mare pentru un salariu de 2.000 de euro lunar. Şerban, care poate evolua ca mijlocaş central şi fundaş dreapta, va fi declarat liber săptămîna viitoare. (Cătălin Gheorghiu)

Inbox:
- Dănciulescu are o nouă poreclă! "Legenda", îl strigă colegii pe veteranul de 36 de ani. "Pentru tot ce a făcut pentru Dinamo şi pentru această ţară", zic coechipierii.
- După conflictul de luni, dinamoviştii s-au putut pregăti pe terenul Stadionului Olimpic, dar abia după ce lotul naţional de atletism şi-a încheiat exerciţiile. Fotbaliştii au mers încolonaţi spre terenul de iarbă, asistaţi de directorul bazei.
- Steliano Filip se antrenează de ieri, normal, alături de echipă, în schimb Thomas a alergat, din nou, separat.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  26 Iunie 2013, 12:28
Postat de bjornakesson pe 26 Iunie 2013, 03:20

Danciule, daca iubesti Dinamo, lasa-ne, te rugam...

cine nu are batrani, sa si-i cumpere.

ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  26 Iunie 2013, 12:28
Postat de ultras.nationalist pe 26 Iunie 2013, 12:16

Imi este greu sa cred ca Alexe nu va fi afectat din punct de vedere psihic daca va ramane la Dinamo. Sper sa ma insel,dar si mai mult sper intr-o plecare a sa. Cu 4 mil de euro in cont campania de achizitii din iarna cred ca ar fi mai spectaculoasa,sau daca nu macar vom ajunge cu datoriile aproape de 0.

cum spuneam si pe celalalt articol: vine si ionut serban.

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  26 Iunie 2013, 12:16

Imi este greu sa cred ca Alexe nu va fi afectat din punct de vedere psihic daca va ramane la Dinamo. Sper sa ma insel,dar si mai mult sper intr-o plecare a sa. Cu 4 mil de euro in cont campania de achizitii din iarna cred ca ar fi mai spectaculoasa,sau daca nu macar vom ajunge cu datoriile aproape de 0.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează