FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Lăcă are probleme cu unul dintre oamenii săi de bază » Latovlevici, răpus de o colică renală

Articol de , - Publicat joi, 13 ianuarie 2011 00:00

Latovlevici nu s-a putut antrena în primele trei zile de la reunire şi nu o va face nici pînă la plecarea în Antalya. El e ţinut departe de gazon de probleme la rinichi

Marius Lăcătuş a răsuflat uşurat că l-a văzut pe Ricardo la antrenamente încă din a doua zi de la începutul şedinţelor de pregătire, dar s-a ales cu o altă grijă pe cap. Nu-l poate avea la dispoziţie pe Iasmin Latovlevici, jucător extrem de important în prima parte a sezonului, în care a jucat 24 de partide din totalul de 29.

Latovlevici are o problemă medicală atipică pentru un fotbalist. Nu are nici leziune musculară, nici entorsă la gleznă sau genunchi, ci a fost răpus de o colică renală. El a fost oprit de la efort de medic, nu s-a antrenat deloc în primele 3 zile ale săptămînii şi nici nu o va face pînă la plecarea în Antalya. O colică renală se manifestă prin dureri violente uretero-vezico-genitale provocate de spasmele căilor de urinare excretorii superioare, astfel că Lato a fost nevoit să suporte un adevărat chin în ultimele zile.

Iasmin a fost trecut imediat pe tratament specific, care a dat rezultate, şi Latovlevici a fost asigurat că va putea să înceapă antrenamentele de sîmbătă, cînd echipa va ajunge în Antalya.


Simptomele care apar în cazul unei colici renale
- dureri acute în zona lombară
- ritm cardiac crescut
- transpiraţie abundentă
- stări de vomă
- usturimi pe uretră
- senzaţie deasă de urinare, deşi cantitatea de urină este foarte scăzută
- apariţia de sînge, puroi, nisip sau chiar mici pietricele în urină
- infectarea rănilor făcute de pietrele care se mişcă sau coboară pe ureter, urmate de infectarea tractului urinar (însoţite de frisoane)

În copilărie a avut astm
Latovlevici a avut de suportat şi cînd a fost mic o problemă medicală, însă mult mai gravă. "La 7 ani m-am îmbolnăvit de astm, iar doctorii au fost fermi: «Dacă mai faci sport, îţi pui viaţa în pericol». Mama voia să-mi ia spray din acela special, dar tata a refuzat categoric: «Copilul meu nu va ajunge un rahitic, va face sport cu orice risc». Făceam crize des, rămîneam fără aer, eram nevoit să dorm nu întins, ci stînd în şezut, că altfel mă sufocam. A fost teribil. Bunica făcea mămăligă, o înfăşura într-un prosop şi mi-o punea pe piept. Eram alergic la pene, puf şi praf. Încet-încet, am scăpat de această boală", a spus Latovlevici într-un interviu exclusiv în Gazetă.

E în topul celor mai folosiţi jucători

Jucător Minute jucate
1. Tătăruşanu 2.581
2. B. Stancu 2.364
3. Geraldo 2.190
4. Latovlevici 2.123
5. Tănase 1.931
6. Nicoliţă 1.621

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
ursul.alb
ursul.alb  •  13 Ianuarie 2011, 23:41

pt liviuemil si argus: comentariul meu e postat la momentul aparitiei articolului, cand greseala respectiva era prezenta in text. intre timp oamenii au corectat, normal. inainte sa aruncati cu afirmatii aiurea, uitati-va la ora postarii...

liviuemil
liviuemil  •  13 Ianuarie 2011, 13:24
Postat de ursul.alb pe 13 Ianuarie 2011, 01:26

"O colică renală se manifestă prin dureri violente utero-vezico-genitale... " =))))))))))))))))))) Am citit multe tampenii pe site-ul vostru dar asta e chiar de pus in rama. Pai daca tot il doare uterul pe bietul Latovlevici poate o fi insarcinat. Trebuia sa-i luati un interviu sa aflati daca n-are greturi dimineata. Poate ati vrut sa scrieti "uretero" in loc de "utero"...

Ai dat-o in bara de la primul comentariu.

argus112
argus112  •  13 Ianuarie 2011, 11:26

Mai citeşte o dată şi apoi fugi la oculist, ai nevoe urgentă de ochelari !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează