FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR CLUJ, DUMINICĂ, 21:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Lăcătuş a avut prima contră cu MM!

Articol de , - Publicat vineri, 26 noiembrie 2010 00:00

Mihai Stoica a anunţat că jucătorii Stelei vor dormi la stadion după meciuri, pentru o refacere mai bună, dar Lăcătuş nu e de acord cu ideea.

MM vrea să aducă la Steaua secretul lui Dan Petrescu. Jucătorii trebuie să rămînă în cantonament după meciuri. Metoda urmăreşte ca fotbaliştii să se refacă mai repede şi mai bine în urma efortului, dar nu e deloc pe placul lui Marius Lăcătuş! Antrenorul contestă utilitatea ei: "Nu ştiu dacă e atît de fantastică ideea asta!".

"Nu merge oriunde!"
Tehnicianul nu e impresionat nici de succesul pe care închiderea fotbaliştilor în camere l-a avut la Urziceni: "Faptul că practica asta a dat rezultate la un club nu înseamnă că va funcţiona peste tot!". Unirea lui Petrescu a fost campioană în urmă cu două sezoane şi şefii din Bărăgan au explicat victoriile şi prin metoda cantonamentelor de după partide, una pe care a folosit-o în trecut şi Real Madrid.

Tentaţia cluburilor
"Bursucul" a explicat cînd îi antrena pe "lupi": "Jucătorii sînt tentaţi să iasă în oraş la sfîrşitul meciurilor, fie la restaurante, fie în cluburi. Aşa, oboseala pe care au strîns-o în timpul jocului se amplifică. Dar dacă ei rămîn la club, dorm şi a doua zi facem un antrenament de refacere, organismul îşi revine perfect în urma efortului!". Calculul a fost valabil pentru Urziceni, nu şi pentru Ghencea. Steliştii n-au înnoptat la stadion după un meci niciodată în ultimii ani.

"Dacă ne-am lua după faptul că MM pune suflet în ceea ce face, ar trebui să ne aşteptăm la rezultate foarte mari. Numai că el nu e nici jucător, nici antrenor!"
Marius Lăcătuş, antrenor Steaua

Ienei explică de ce metoda e proastă
Lăcătuş are un aliat cînd critică metoda lui MM şi a lui Petrescu. Emeric Ienei e de acord cu antrenorul Stelei. Şi el spune că nu e deloc o idee bună să ţii jucătorii la stadion: "După o victorie mare, fotbaliştii ţin neapărat să iasă în oraş ori să meargă acasă, la familii. Creezi o stare de frustrare dacă le interzici asta! Şi mai e un pericol: dacă un joc e pierdut din cauza greşelii unui singur om, îl expui şi mai mult pe acela cerîndu-i să-şi petreacă orele de după joc alături de colegii lui, care îl vor acuza că le-a distrus meciul!".

Gigi îl invidia
Cînd Dan Petrescu cîştiga titlul cu Unirea, Gigi Becali credea şi el că regimul strict pe care antrenorul îl impusese în Bărăgan era unul de succes: "Dan e dictator acolo! Dacă el le zice să rămînă în cantonament, nu suflă nimeni! Aşa aş vrea să fie şi la Steaua, militărie adevărată, să nu mai facă jucătorii doar ce vor ei!". Căpitanul de atunci, Ghionea, a reacţionat: "Nu mi se pare o idee bună să dormim la stadion după meciuri!".

15 zile au stat jucătorii în cantonament în ultima lună

Poziţia jucătorilor:
"Sîntem profesionişti, trebuie să rămînem în cantonament, fiindcă aşa ne-a zis MM că e bine. Va fi un sacrificiu pe care va trebui să-l facem pînă la finalul anului"
Geraldo Alves

"Sîntem dispuşi să acceptăm orice idee, mai ales cînd ea vine în sprijinul Stelei. Noi, cei veniţi de la Unirea, am experimentat-o şi la Urziceni şi a funcţionat de minune"
George Galamaz

"MM e cel mai bun pe postul lui, asta ştie toată lumea. Eu am lucrat cu el la Unirea şi ştiu ce vorbesc"
Pablo Brandan

"Rămînerea în cantonament după meciuri e un sistem experimentat la Urziceni cu succes şi nu ne va face rău. Din contră, e în favoarea noastră, chiar dacă, poate, nu toţi îl percepem aşa"
Marius Bilaşco

"Acum am aflat şi eu ce achiziţie importantă am făcut cu MM. Nu-l cunoşteam, nu sînt de mult în România, dar mi s-a spus că e foarte apropiat de jucători"
Novak Martinovici

Kapetanos e disperat
Unul dintre fotbaliştii din lotul Stelei care nu se împacă deloc cu cantonamentele e grecul Kepatanos. În urmă cu o lună, el a oferit un interviu GSP, în care a fost extrem de dur: "Mi s-a născut al doilea copil acum patru luni şi nu prea l-am văzut din cauza cantonamentelor. Ăsta e un lucru care mă afectează. Nu se poate să petreci două nopţi în cantonament pentru un meci! E prea mult! Le-am zis tuturor antrenorilor, pe un ton respectuos, dar pînă la urmă m-am supus regulilor, n-am ce să fac".

Au existat şi alte tensiuni MM-Lăcătuş
În urmă cu cîteva zile, noul manager din Ghencea a dezvăluit de ce în ultimii 4-5 ani au existat şi momente reci în relaţia cu Lăcătuş. "În 2005, Lăcătuş a acceptat propunerea noastră de a deveni preşedintele Stelei. Atunci s-au răcit relaţiile dintre noi, dar nu s-au deteriorat în sensul de a nu mai vorbi. El voia să antreneze, nu se regăsea în funcţia de conducere. O singură dată eu am făcut nişte referiri la Steaua cînd el era antrenor şi s-a simţit deranjat. Apoi, iar a urmat o perioadă în care nu am mai ţinut legătura, pentru că eram în tabere adverse", a spus MM.

"MM e simpatic"
Portughezul Geraldo i-a făcut o caracterizare lui Mihai Stoica: "Toţi colegii mei care au venit de la Urziceni vorbesc foarte frumos de el. Şi mi-au spus că e un om foarte carismatic. De cînd a ajuns aici, pare un om de treabă, simpatic, vorbeşte cu toată lumea. Şi cred că e o întărire în plus pentru noi şi că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivul", a spus Geraldo.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
papety
papety  •  29 Noiembrie 2010, 05:20

A venit MM-ul ,a sosit BW-ul , HAAAAAAAAAAAAAAA

papety
papety  •  29 Noiembrie 2010, 05:17

Credea ti ca daca a venit MM-ul ,a sosit BW-ul ,HAAAAAAAAAAAAAAAAA

mishoo
mishoo  •  26 Noiembrie 2010, 16:44

cum cine are dreptate? meme, normal!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează