FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Lăcătuş va schimba sistemul, în 4-3-3, şi a găsit doi jucători potriviţi

Articol de , - Publicat sambata, 18 decembrie 2010 00:00

Pandurii şi Brăneştiul admit că Steaua a pus ochii pe Gabriel Matei şi pe Dorinel Popa, informaţie dezvăluită în Gazeta de joi


Steaua vînează cei mai talentaţi tineri din campionat. Gabriel Matei şi Dorinel Popa sînt talentele pe care Mihai Stoica şi Marius Lăcătuş le vor în iarna asta. Primul e fundaş dreapta de la Pandurii, al doilea joacă mijlocaş central la Victoria Brăneşti.

Antrenorii lor au confirmat ieri că tinerii sînt doriţi în Ghencea. Petre Grigoraş a recunoscut: "Ştiu despre interesul roş-albaştrilor pentru Matei. E un tînăr foarte bun, de perspectivă. Nu e momentul să spun mai multe despre această afacere". Apărătorul are 20 de ani şi s-a remarcat în acest sezon la Tîrgu Jiu.

Ilie Stan, cel care l-a inventat, practic, pe Dorinel Popa, pariază pe mijlocaşul lui: "La ce străini sînt la Steaua acum, Popa ar face faţă acolo cu siguranţă! E un fotbalist care s-a descurcat bine pe mai multe posturi. Cît am jucat în «B», l-am folosit fundaş dreapta, dar randamentul lui e maxim atunci cînd e jucat ca mijlocaş central, cum se întîmplă acum. Interesul celor din Ghencea mă bucură, dar preţul lui Popa e mai mare de 250.000 de euro".


"Pentru Dorinel Popa, transferul la Steaua ar fi o motivaţie extraordinară, care l-ar face să-şi depăşească nivelul actual, să progreseze fantastic"
Ilie Stan, antrenor Brăneşti

"Mihai Stoica a vorbit cu noi despre Gabi Matei. Nu ştim ce vom hotărî, fiindcă Matei e un tînăr de viitor"
Marin Condescu, preşedinte Pandurii

Gigi despre Popa: "Ne trebuie un număr 8"
Patronul Stelei a comentat pe marginea numelor propuse de MM Stoica. "Sînt mai puţin cunoscuţi, dar sînt foarte buni pentru că i-am văzut şi eu în două-trei meciuri. Ne trebuie neapărat un mijlocaş ofensiv, un număr 8, pentru că se schimbă sistemul în 4-3-3", a spus Becali. Dorinel Popa evoluează la Brăneşti chiar cu numărul 8 pe tricou.

Se pliază pentru noul sistem, 4-3-3
Unul dintre motivele principale pentru care cuplul MM-Lăcătuş îi vrea la Steaua pe cei doi puşti e şi faptul că Lăcătuş va schimba sistemul în retur şi în pauza de iarnă va pregăti modulul 4-3-3. Atît Gabriel Matei, cît şi Dorinel Popa sînt văzuţi ca piese extrem de importante. Primul pentru că e un fundaş dreapta care face excelent ambele faze, iar Popa pentru că ştie să joace şi pe banda dreaptă, şi mijlocaş central. În plus, poziţia care i se pregăteşte, cea de pivot în faţa singurul închizător, solicită un efort foarte mare, iar el e extrem de bine pregătit, jucînd în acest sezon peste 1.500 de minute.

Steaua, cu cei doi şi în noul modul
Tătăruşanu - G. Matei, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - D. Popa, Ricardo, Cr. Tănase - Stancu, Kapetanos, Surdu

Steliştii au cifre mai bune

Parametru G. Matei Bonfim
Baloane jucate 54,5 67,6
Baloane pierdute 40,6% 36,2%
Recuperări 10,1 9,7
Centrări 1 1,7

Parametru D. Popa Ricardo
Baloane jucate 47,7 68,6
Baloane pierdute 28,5% 19,2%
Recuperări 5,2 10,3
Ocazii create 0,7 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
alpin
alpin  •  19 Decembrie 2010, 08:15

Cum?!? Vrea "blondul" Lacatus sa renunte la sistemul "kakka-makka"?!?

ssebi
ssebi  •  18 Decembrie 2010, 11:05

Il aveti pe Radut un jucator de numar "8" dar ce sa le ceri la idioti mai aduc inca 2-3 sa fie concurenta si apoi iar se minuneaza de ce se plafoneaza unu si altu il vor distruge si pe Radut ca si pe An.Ionescu si multi altii.

petru_golanschi
petru_golanschi  •  18 Decembrie 2010, 10:59

ar fii foarte bine acest sistem dar ne trebuia inca 2 atacanti ff buni iar Kapetanos sa nu plece, sa se mai aduca inca 2 mijlocasi de genul lui Tanase si Marinescu,sal bage pe Radut cai bun baiatul ala de ce nul baga impreuna cu stancu tanase poate moraes si weslei steaua ar da sigur cate un gool in fiecare meci iar mijlocas central sa fie gardos sa fie portar tatarusanu , bomfim,martinovici,geraldo,latovlevici,mijlocasi radut gardos tanase, atacanti weslei , stancu , moraes ar fii foarte bun

Vezi toate comentariile (10)
Comentează