FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

EXCLUSIV // VIDEO Fotbalistul-surpriză remarcat de MM Stoica, descris la superlativ de fostul lui antrenor: „Unul dintre cei mai buni din România!”

Idriz Batha, în CFR Cluj - UTA // foto: Imago Images
Idriz Batha, în CFR Cluj - UTA // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 februarie 2022 10:19 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2022 10:55

Laszlo Balint (42 de ani), fostul antrenor de la UTA, vorbește la superlativ despre Idriz Batha (29), mijlocașul central pe care l-a pregătit în Arad. Zilele trecute, albanezul fusese lăudat despre Mihai Stoica, managerul general de la FCSB: „Îmi place foarte mult”.

Idriz Batha, jucătorul de la UTA remarcat de Mihai Stoica, este unul dintre favoriții lui Laszlo Balint. Balint, antrenorul care l-a adus pe Batha la Arad, a declarat la GSP Live că Batha „merită mai multă atenție și mai mult respect”.

Balint și-a apărat fostul elev, despre care spune că nu practică un joc dur, ci că arbitrii din Liga 1 sancționează mult prea ușor duelurile.

S-au schimbat polii de putere în play-off: FCSB are mai mulți aliați decât rivala CFR Cluj!
FCSB
S-au schimbat polii de putere în play-off: FCSB are mai mulți aliați decât rivala CFR Cluj!

Laszlo Balint, despre Idriz Batha, jucătorul remarcat de Mihai Stoica: „Unul dintre mijlocașii centrali buni din Liga 1”

„Am văzut și eu declarația lui Mihai Stoica. Este unul dintre mijlocașii centrali buni din campionatul românesc. A venit din Albania, unde a jucat la echipe importante, a fost căpitan la majoritatea dintre ele, deci este un adevărat lider în vestiar. Un băiat familist, foarte serios, cu tot ce înseamnă meseria și viața lui.

Este un băiat de calitate, m-am bucurat foarte mult când am reușit să-l aducem. Am știut că va deveni imediat un jucător important în angrenajul echipei. Și-a făcut simțită prezența încă de la primul antrenament, prin lucrurile pe care le făcea pe teren atât când avea mingea, cât și când nu o avea.

Idriz Batha este, în acest moment, subevaluat. OK, Mihai Stoica a spus că este bun, dar ar merita mai multă atenție și mai mult respect. Am văzut foarte multe voci care l-au acuzat că practică un meci foarte dur. 

A fost eliminat cu Dinamo (n.r. - în tur, la 2-2) în urma unei faze despre care și Torje mi-a spus că nu ar fi fost cazul unei eliminări. E învățat cu un joc mai bărbătesc, nu dur, și a fost foarte grea adaptarea lui cu maniera din arbitraj din România, unde se fluieră aproape fiecare contact”, a declarat Balint la GSP Live.

Laszlo Balint: „Vrem spectacol și intensitate? S-ar impune o toleranță mai mare”

Ulterior, antrenorul a vorbit despre o modalitate prin care ar crește nivelul din Liga 1:

„Dacă vrem să dezvoltăm intensitatea în fotbalul românesc, partea de spectaculozitate, cred că s-ar impune o toleranță un pic mai mare în maniera de arbitraj. Spiritul jocului este, de multe ori, mai important decât aplicarea la sânge a regulamentului.

O masă rotundă, la care să fie invitați arbitrii exponențiali din România, antrenori și liderii din vestiarele echipelor, în care să se ajungă la un numitor comun și să se stabilească clar o manieră echilibrată și echidistantă de a conduce jocurile, iar fotbalul românesc ar avea foarte mult de câștigat”.

Idriz Batha a ajuns în România, la UTA, vara trecută, liber de contract de la FK Tirana (Albania). Are 23 de partide strânse în tricoul arădenilor, fără gol sau pasă decisivă. În Albania a mai jucat pentru FK Partizani, KS Besa Kavaje, KF TEuta și Flamurtari FC.

Mai multe știri din Liga 1: 

Cu ei joacă Dinamo! » Cine a mai rămas la Gaz Metan, după exodul în masă

FCSB a dezvăluit rezultatul testului PCR efectuat de Florin Coman

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează