FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Lazăr, Mera, Bărboianu, Bakaj, Prepeliţă, Szukala sau Zec vin doar gratis » Adio transferuri pe bani

Articol de - Publicat luni, 31 ianuarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 30 ianuarie 2011 23:13

Dinamoviştii vor mai mulţi fotbalişti, însă doar dacă îi pot aduce gratis şi pe salarii de sub 10.000 de euro pe lună

Pe lîngă majorarea de capital decisă în şedinţa de vineri seară, şefii grupării au discutat şi despre fotbaliştii care ar mai putea veni în Ştefan cel Mare. Pentru că n-au banii necesari pentru transferuri costisitoare, conducătorii s-au pus de acord asupra unui detaliu important.

"Nu mai dăm bani, nici măcar un euro, în acest moment, pentru vreo tranzacţie. Nu sînt sume alocate în buget pentru transferuri. Doar dacă jucătorul vine gratis sau clubul lui ni-l cedează fără nici un ban pînă la vară, cu opţiune de cumpărare definitivă în iunie, iulie. Şi, alt aspect important: nu mai dăm contracte mari, putem oferi doar sub 10.000 de euro lunar. Ni s-au propus mulţi fotbalişti, se face reclamă pe spatele lui Dinamo, dar ei pot îmbrăca de acum tricoul alb-roşu doar dacă vin free", au declarat ieri mai mulţi şefi ai clubului.

Roş-albii au două liste cu jucători. Unii care costă, alţii care pot veni împrumut, din străinătate. Pe prima sînt, printre alţii, Szukala (Bistriţa), Bărboianu şi Prepeliţă (ambii U Craiova), Mera (Poli Timişoara), Zec (Domzale), Lazăr (Rapid) şi Bakaj (Dinamo Tirana). Pe a doua sînt diverşi fotbalişti propuşi de impresari, mulţi din Germania, însă "cîinii" nu mai vor să le plătească nici măcar costurile de transport şi de cazare pentru cantonament.

"Luăm doar gratis. Indiferent de nume, de echipă. De exemplu, Szukala e prea scump, 300.000 de euro pentru 50 la sută. Dacă nu se adaptează, pierdem mulţi bani degeaba. Bărboianu şi Prepeliţă sînt buni dacă îşi depun memorii şi acceptă undeva la 8.000 de euro pe lună. Elis Bakaj poate să fie Cristiano Ronaldo în persoană, poate să vină 6 luni, gratis, împrumut, apoi, dacă dă randament, ne înţelegem la vară pentru o sumă bună de transfer. Nu mai sînt banii de altădată, nu se mai investeşte în transferuri" a fost ieri concluzia acţionarilor.


7 jucători au salarii de 10.000 de euro pe lună la Dinamo, cele mai mari din echipă: Dănciulescu, Cătălin şi Vlăduţ Munteanu, Mărgăritescu, Rubio, Moţi şi Dolha

4 jucători cu salarii de peste 10.000 de euro pe lună au părăsit Dinamo în această iarnă: Andrei Cristea, Marius Niculae, N'Doye şi Bratu

Baza: juniorii proprii
Acţionarii au ajuns la concluzia că Ioan Andone trebuie să promoveze şi mai mult tinerii crescuţi la Centrul de copii din Ştefan cel Mare şi care au trecut deja pe la Dinamo 2. Mai ales că de pe urma unor astfel de jucători, precum Ştefan Radu şi Ropotan, s-au încasat 9 milioane de euro. De aceea au fost aduşi în Antalya Raphael Stănescu, Mărmăneanu şi Marius Ioniţă, dar şi Scărlătescu (Farul) şi Raul Crişan (Silvania). "Ando trebuie să dea mai mult credit tinerilor, dacă tot îi creştem", au spus oficialii.

Au luat doar gratis
Pînă acum, în acest mercato, Dinamo a adus 3 fotbalişti. Toţi fără nici o sumă de transfer. Eugen Crăciun s-a întors după ce-a fost împrumutat la Astra. Vlad Munteanu şi-a reziliat, personal, contractul cu Wolfsburg şi abia apoi a semnat cu "cîinii". Tot la fel şi Bogdan Pătraşcu. A ajuns la un acord cu Vasile Şiman şi a venit în Ştefan cel Mare pentru un an şi jumătate.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
blaustein
blaustein  •  02 Februarie 2011, 16:33

Club cu pretentii se cheama acel club care are tribunele pline meci de meci,magazinul oficial sa nu mai faca fata vanzarilor..etc.Daca voi nu dati 10 lei sa veniti la meci, de ce aveti pretentia sa bage investitorii zeci de milioane? Sa vina 99 de suporteri? 99 de suporteri cu pretentii :))

razvan82
razvan82  •  02 Februarie 2011, 15:33

Tasteaza Darko Zec pe youtube...

kosmyn93
kosmyn93  •  02 Februarie 2011, 14:08

sa ne fie rusine la toti suporterii dinamovisti(inclusiv mie) din tara asta pentru absenteismul din tribune,la ultimul meci am fost doar 99 de oameni in tribune,prin asemenea prezenta le dam ocazia si linistea creditorilor sa faca ceea ce vor din Dinamo. Cine sa-i conteste,cei 99?,sa fim seriosi....

Vezi toate comentariile (13)
Comentează