FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

Lecție de mercato » Opinie de Vlad Nedelea despre felul total opus în care Steaua și Dinamo aleg să-și vândă vedetele

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 ianuarie 2017 13:07

2016 e departe de a fi un an bun pentru Steaua din punct de vedere sportiv. Ok. Veți spune că a câștigat un trofeu, Cupa Ligii, deloc spectaculos pentru o echipă care investește. Sigur, puteți spune că a mers în grupele Europa League. Unde a părăsit competiția fără a reuși să câștige măcar un meci împotriva unei echipe din Liga a 2-a, Zurich. O pată neagră în istoria clubului.

2016 este anul în care Steaua a întâlnit-o pe Dinamo de șapte ori. Șapte meciuri în care vicecampioana n-a reușit să-și bată marea rivală. Ba chiar a și suferit câteva umilințe, culminând cu cea din ultimele zile ale anului, 1-4.

2016 rămâne însă un an fantastic pentru Gigi Becali și "mașinăria sa de făcut bani". La adăpostul acestui nume, Steaua, în pofida certurilor cu Armata pentru marcă, latifundiarul din Pipera a "lovit" piața transferurilor cum n-o mai făcuse niciodată. Nici măcar după sezonul cu semifinala Cupei UEFA sau după cel în care echipa trecea în primăvara europeană dintr-o grupă de Champions League cu Real Madrid, Lyon sau Dinamo Kiev.

16 milioane și jumătate de euro este suma încasată de steliști din vânzările lui Stanciu, Chipciu, Varela, Hamroun, Cojocaru și probabil Toșca, dacă interesul lui Betis se va concretiza. Diferența este covărșitoare vizavi de marea rivală, care a ales să-și împrumute cei mai buni jucători pe sume care abia dacă pot fi luate în calcul. 

Vali Lazăr, unul dintre cei mai în formă jucători din Liga 1 în prima parte a campionatului, a fost trimis la arabi în schimbul a 200.000 de euro. Asta după ce în vară Paul Anton plecase pe o sumă identică la Getafe. Ambii au clauze de cumpărare, care nu depășesc însă 700.000 de euro. Ca o comparație, doar Cojocaru, cea mai nesemnificativă plecare de la Steaua, poate aduce clubului 1 milion de euro dacă va continua în Italia.

Este încă un exemplu că FCSB sau Steaua, oricare i-ar fi numele, face afaceri așa cum niciun alt club din România nu a făcut, nici chiar Astra, care a ținut steagul sus anul trecut grație performanțelor reușite de Șumudică și grupul format de el. Și mai important de atât, o bună parte din încasări sunt investite tot în Liga 1. Iar asta ține fotbalul din România viu. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
zizu
zizu  •  23 Ianuarie 2017, 07:53
Postat de agiler pe 22 Ianuarie 2017, 16:36

Dinamo ramane un club mediocru cu o conducere mediocra.Ce e fascinant e ca cei care iubesc acest club sunt mandri cu mediocritatea lui.

mediocritatea unui club e data de obstinatia unora de a promova o imagine prafuita si ingalbenita a unei echipe scoase la lumina de un dictator *** si continua promovare a unei alte echipe a unor alti ***! cel putin dinamo e un club demn

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  22 Ianuarie 2017, 21:02
Postat de zidane92 pe 22 Ianuarie 2017, 17:44

Nedeleo parerile despre fotbal ale unuia ce face emisiuni regizate la national tv nu ne intereseaza, cauta persoane sa mai inventezi ca il inseala sotia pe unul sau unu isi inseala sotia si lasa-ne pe noi, in ciuda tuturor : a sistemului marsav, a federatiei, a ligii, a arbitrilor hoti, al televiziunilor si presei cu sponosorizare dinspre palat ramanem pe baricade si asa va fi toata viata voastra de fecesbisti / fcsportivi tristi! Nimic nu va sterge ca in 86 cand va credeati regii planetei v-a dat lucescu cu terenul in cap si in finala cupei si in campionat!!! NIMIC!!! DOAR DINAMO BUCURESTI!

atat,

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  22 Ianuarie 2017, 21:02

fcsB nu e steaua si nu intereseaza decat o mana de prespalati. trebuia sa pui si un subtitlu : only for piperians.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close