LIGA 1    •   

DOSARUL "MITĂ ÎN ELICOPTER"

LIBERI! » Avram şi Ţerbea au părăsit aseară arestul, după 58 de zile petrecute în spatele gratiilor

 
de Justin Gafiuc, Marius Mărgărit   •   22 Noiembrie 2011
 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul la cererea de eliberare sub control judiciar pentru fostul şef al CCA şi pentru omul de afaceri din Tg. Mureş
Surpriză aseară în dosarul "Mită în elicopter": Vasile Avram şi Sorin Ţerbea au fost eliberaţi din arest, după 58 de zile petrecute în spatele gratiilor! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul la cererea de eliberare sub control judiciar pe durata procesului pentru cei doi, asupra cărora s-a impus un set de restricţii. Fostul şef al CCA, suspendat din funcţie de federaţie, e trimis în judecată pentru luare de mită (19.000 de euro spre a delega anumiţi arbitri la meciurile din campionat ale lui FCM Tg. Mureş) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar omul de afaceri e acuzat de dare de mită.

Ţerbea: "Sînt nevinovat"
La circa două ceasuri după pronunţarea verdictului, Ţerbea a fost primul care a părăsit arestul Direcţiei Cercetări Penale, în jurul orei 21:45. Îmbrăcat la costum, nu şi-a putut masca emoţiile, a zîmbit şi a afişat mina unui om descătuşat: "Sînt nevinovat. Le vom discuta pe toate la timpul lor. Vom vedea dacă a fost o arestare corectă. Cu siguranţă voi reveni în fotbal".

Avram: "Mă voi întoarce în fotbal"
La 21:57 a apărut şi Vasile Avram, care a fost aşteptat de soţia sa şi de cei doi băieţi, Marius şi Valentin, ambii arbitri în lotul naţional. Tot la costum, dar fără cravată, fostul preşedinte al CCA, slăbit, a evitat elegant microfoanele ziariştilor şi, prin culoarul făcut de Marius, a urcat imediat în maşina VW în care se afla deja restul familiei. N-a făcut nici un fel de declaraţii. Singurele cuvinte le scăpase la ieşirea de la Înalta Curte, înainte de a afla decizia judecătorilor. "Voi fi eliberat. Mă voi întoarce în fotbal", a spus Avram, potrivit Mediafax.

Mîine, termen la Curtea de Apel
În cadrul acestui dosar, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra sumei de 22.000 de euro aparţinînd lui Vasile Avram, în vederea confiscării. Mîine, Avram şi Ţerbea se vor afla din nou în instanţă, la Curtea de Apel, unde e fixat al doilea termen de judecată din dosar.

"E o hotărîre justă. Domnul Ţerbea aştepta această veste cu încredere. Singurul lucru pe care-l recunoaşte e transportul lui Avram cu elicopterul de la Bucureşti la Tg. Mureş, dar acest gest l-a făcut în calitate de prieten"
Călin Budişan, avocatul lui Sorin Ţerbea

"O decizie corectă. Aceşti oameni de la Înalta Curte au făcut dreptate. Am convingerea că Avram şi Ţerbea au fost degeaba arestaţi"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF


Ce restricţii au Avram şi Ţerbea
- nu au voie să părăsească oraşele de domiciliu, Bucureşti şi Tg. Mureş, fără înştiinţarea şi încuviinţarea organelor judiciare sau a instanţei
- nu au dreptul să discute cu ceilalţi inculpaţi din dosar, cu martorii sau între ei
- nu pot purta asupra lor nici un fel de arme
- trebuie să se prezinte periodic la secţia de poliţie aferentă zonei de domiciliu, pentru îndeplinirea programului de control judiciar
- să anunţe instanţa în cazul în care îşi schimbă domiciliile

Banii de mită erau de la Primărie!
Informaţie şocantă care apare în motivarea deciziei de arestare a lui Avram: cei 19.000 de euro, identificaţi drept mită pentru fostul şef CCA, ar fi fost plătiţi din bugetul Primăriei Tg. Mureş!! Ţerbea ar fi schimbat o sumă mare din lei în euro chiar înainte ca Avram să vină la Tg. Mureş. Iar banii respectivi erau publici, potrivit documentelor de la dosar.

Se poate întoarce la CCA?
"Vasile va încerca acum să-şi reia postul din fruntea CCA, pînă la terminarea procesului. Asupra lui funcţionează prezumţia de nevinovăţie", au mărturisit apropiaţi ai lui Avram. E posibil ca FRF să-l reînscăuneze în locul lui Crăciunescu? Kassai, secretar general al federaţiei: "Nu ştiu ce să vă spun. Nu e o decizie pe care să o iau singur". Dragomir, preşedinte LPF: "Nu sînt jurist, e problema FRF să rezolve această problemă". Iar Crăciunescu a evitat subiectul: "Nu m-a interesat niciodată acest om. E treaba lui ce vrea să facă şi ce gîndeşte".
 
Comentarii (9)
iulybalog  (213 comentarii)
Am mai zis-o si inainte (si nu numai eu, au fost inca multi altii) pina astazi, DNA-ul nu a condamnat inca pe nimeni si inca nimeni nu a intrat la zdup! O sa se uite totul si in putin timp, noi suporterii o sa continuam sa-i suportam pe aceiasi rrromi & hoti ai fotbalului Ro!
22 Noiembrie 2011, 15:56   •   Comenteaza
grande.balaci  (2270 comentarii)
hahahhahahah........romania!!!!
22 Noiembrie 2011, 13:00   •   Comenteaza
florinpin  (170 comentarii)
bravo ba.....,,traiasca justitia romana''.oricum nu ma asteptam sa ii condamne la ceva ani de puscarie dar totusi......
22 Noiembrie 2011, 12:56   •   Comenteaza
chalex  (147 comentarii)
INCREDIBIL!! Acest specimen veros, numit Dumitru Dragomir, ii considera pe cei doi un fel de "eroi ai fotbalului, nevinovati, oameni cinstiti care au stat pe nedrept la puscarie si care traiesc in aceasta tara unde marii corupti isi duc averile in strainatate". Vedeti ce delara acest specimen unic al fotbalului nostru? Vezi Doamne ca el, Mitica Dragomir, nu si-a depus banii (rezultati din blaturi si spagi) la banci in strainatate, ci i-a investit in restaurante si localuri de lux undre trebuie, obligatoriu, sa se cazeze si desfete toate celebritatile fotabalului romanesc si straine care ne viziteaza tara.
22 Noiembrie 2011, 12:14   •   Comenteaza
unmaker  (2700 comentarii)
avem o justitie...sa traiasca
22 Noiembrie 2011, 12:02   •   Comenteaza
Comentează
Număr de caractere rămase: 700
 
apartamente-sud-imobiliar.jpg
Un serviciu oferit de
vand casa sacele
casa de vanzare in sacele p+1+m 5 cam 2 bai buc etc. zona buna
Brasov/Sacele - pret 88.000,00 EUR
Pantelimon Delfinului
2 camere cf 2, decomandat, hol locuibil, mobilat, utilat: TV, aragaz, frigider, masina spalat, AC, microunde, termopan; et 7/10.Preferabil familie. avans 1L+1L garantie
Bucuresti/Bucuresti - pret 250,00 EUR
firma de constuctii
firma de constructii executa ori ce tip de lucrare la cea mai avantajoasa oferta de tip pret calitate
Suceava/Falticeni - pret 100,00 RON
Vand custi prepelite de Bistrita Nasaud
Vand custi prepelite de Bistrita Nasaud second hand, prêt 70 ron bucata sau rastel intreg cu 4 custi 300 ron, discutabil.
Bucuresti/Bucuresti - pret 70,00 RON
firma cu experienta in domeniul constructiilor
Firma cu experienta in domeniul constructiilor va sta la dispozitie pentru a realiza impreuna proectele dumneavoastra. Societatea noastra va poate oferi o gama larga de servicii in acest domeniu ...
Alba/Ozun - pret 100,00 RON
Taguri: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Autori: A B C D E F G I J L M O R S T V