FOTBAL  »  Superliga  »  CIFRE

Liga penalty-urilor » Cine sînt urmaşii lui Lăcătuş şi Crişan: toate cifrele legate de loviturile de pedeapsă

Rusescu a transformat trei penalty-uri în această toamnă
Rusescu a transformat trei penalty-uri în această toamnă

Articol de , - Publicat miercuri, 12 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 12 decembrie 2012 21:15

În cele 19 etape disputate pînă acum în Liga 1 s-au acordat în total 73 de penalty-uri. Echipa cea mai avantajată a fost CFR Cluj, campioana primind nu mai puţin de 9 lovituri de pedeapsă.

Penalty-urile sînt un capitol aparte în meciurile de fotbal. Aşteptate de suporteri cu sufletul la gură în timpul meciurilor eliminatorii, loviturile de pedeapsă s-au dovedit a fi destul de dese şi în meciurile din campionat.

În acest sezon, arbitrii au dictat 73 lovituri de pedeapsă din care 55 s-au transformat în goluri. Se observă o creştere faţă de anul trecut cînd în tot atîtea etape se marcaseră 49 penalty-uri din 60 acordate.

CFR, lideră la penalty-uri primite

CFR Cluj a primit cele mai multe loviture de pedeapsă, 9, din care a transformat 7. La polul opus e Bistriţa, echipă contra căreia s-au dictat 8 penalty-uri, din care patru au fost apărate.

Liderul Ligii 1, Steaua, a primit cinci lovituri de pedeapsă din care a ratat una singură, dar a şi fost sancţionată de două ori cu această pedeapsă.

Un caz inedit este cel al nou-promovatei CS Severin. Echipa mehedinţeană a beneficiat de 4 penalty-uri, însă a transformat o singură lovitură de pedeapsă.

Etapa cu cea mai multe penalty-uri a fost runda a 17-a, cînd s-a înregistrat şi un record: 9 penalty-uri, din care şapte transformate.

Cadu şi Rusescu, cei mai buni la punctul cu var

Din cele 73 penalty-uri acordate, 12 au fost apărate de portari, iar şase nu au găsit spaţiul porţii. Dolha şi Brăneţ sînt portarii cu cele mai multe lovituri de pedeapsă apărate: trei, respectiv două.

De partea cealaltă, cele mai multe lovituri de pedeapsă au fost transformate de Cadu şi Viorel Dinu, cîte patru de fiecare. Urmează Rusescu, Herea şi Alexe cu cîte trei lovituri transformate.

La capitoul arbitrii, Marius Avram, Cristi Balaj şi Alexandru Tudor sînt cei care au indicat cel mai frecvent punctul cu var: fiecare de cîte şapte ori.

5 jucători au fost cei mai faultaţi în careu: Batin, Rui Pedro, Kapetanos, Surdu şi Alibec, toţi cîte 3  penalty-uri obţinute.

7 jucători au produs cîte două lovituri de pedeapsă în primele 19 etape. Aceştia sunt: Barna, Kanon, Erico da  Silva, Frasinescu, Andrei Muresan, Ljubinkovici si Taborda.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
dice17
dice17  •  13 Decembrie 2012, 08:59

Ca o ironie patru din cei 5 jucatori care au obtinut cele mai multe 11 metri au fost sau inca sunt la cfr!Sunt campioni la cersit si blatuit multumim pentru confirmarea statistica.

teoiul
teoiul  •  13 Decembrie 2012, 08:21

Buna ziua foarte interesanta statistica as vrea sa va rog daca mai puteti da si alte statistici ma refer la jucatorii la echipe , va multumesc si va doresc un an nou cu multe implinire realizari si multa sanatate .

zeidas
zeidas  •  13 Decembrie 2012, 06:19
Postat de robotzel pe 12 Decembrie 2012, 21:57

tu cum ai spune in situatia asta?

De exeplu : "CFR conduce in topul penaltiilor acordate" . Penaltiurile se acorda pentru anumite incorectitudini mari in joc. Cine primeste nu e de vina ca tu gresesti grav. Ce e asa greu de inteles ?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează