FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA, MIERCURI, 20:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Loser cu Steaua » Dinu Gheorghe a obţinut doar şase succese în 15 ani în faţa campioanei

Articol de - Publicat luni, 16 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 16 decembrie 2013 10:16

Actualul preşedinte al Astrei a pierdut aproape toate trofeele pe care şi le-a disputat cu roş-albaştrii şi are şi un palmares dezastruos în meciurile directe cu "militarii"


Duelul Steaua - Astra va fi şi o confruntare interesantă între preşedintele giurgiuvenilor, Dinu Gheorghe, şi trupa din Ghencea. Rivalitatea dintre "Vamă" şi Steaua a început acum un deceniu şi jumătate, cînd el era preşedinte la Rapid şi s-a duelat cu Steaua pentru titlul de campioană, pe care l-a ratat într-un final dramatic. De fapt, Dinu Gheorghe a pierdut aproape toate duelurile cu formaţia roş-albastră atunci cînd a fost vorba despre o luptă directă pentru un trofeu:

- în '97/'98, Rapid a pierdut titlul în ultima etapă, după ce a remizat la Craiova, 2-2, iar Steaua a cîştigat acasă cu Gloria Bistriţa, 5-1
- a pierdut două Supercupe contra Stelei, 0-4 în 1998 şi 0-1 în 2006
- a pierdut finala Cupei României din 1999 în faţa Stelei, 2-4 la penaltyuri
- a pierdut în 2006 calificarea cu Rapid în semifinalele Cupei UEFA: 1-1 în Giuleşti, 1-1 în "fieful" Stelei
- a pierdut în 2006 titlul în faţa Stelei în ultima etapă

"Vamă" versus Steaua
6 victorii
14 remize
9 înfrîngeri

2 ani şi jumătate au trecut de la ultimul succes repurtat de Dinu Gheorghe în faţa roş-albaştrilor: Steaua - Rapid 0-1, pe 4 mai 2011

"Vor fi două meciuri importante cu Steaua, însă eu sînt obişnuit pentru că am tot jucat împotriva Stelei, în toate competiţiile, astfel de jocuri"
Dinu Gheorghe, preşedinte Astra Giurgiu

8 amicale pentru stelişti în Spania
Reghecampf va merge împreună cu echipa în două cantonamente în sudul Spaniei, la Marbella, în perioada 12-23 ianuarie, apoi jucătorii vor reveni în ţară pentru trei zile şi se vor reîntoarce în Spania în perioada 26 ianuarie - 6 februarie. Campionii au fixat deja şi patru meciuri amicale în primul stagiu de pregătire cu: FC Nurnberg (14 ianuarie), Werder Bremen (16 ianuarie), FC Lucerna (18 ianuarie) şi Dnepr (22 ianuarie). În plus, în cel de-al doilea cantonament vor mai întîlni Dinamo Moscova, Legia Varşovia, IFK Goteborg şi Videoton.

Cheamă fanii la stadion
Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a făcut un apel la toţi fanii echipei să fie prezenţi la ultimul meci de pe teren propriu al anului, cel cu Astra, de pe 18 decembrie: "Nu se decide campioana în aceste două meciuri cu Astra, dar miercuri avem nevoie mare de fanii echipei noastre. Mai mult decît oricînd în ultima perioadă, îi rog din suflet să lase tot la o parte şi să vină pe Arena Naţională! Pentru că noi cu ei împreună am reuşit să cîştigăm meciuri importante!".

De azi bilete la case
Suporterii stelişti îşi pot cumpăra de astăzi bilete de la casele Arenei Naţionale pentru meciul cu Astra de miercuri seară. Pînă ieri acestea s-au vîndut online, iar fanii au cumpărat în jur de 6.000 de tichete. Preţul unui bilet este de 10 lei la peluză, 35 de lei la tribuna a II-a şi între 30 şi 70 de lei la tribuna I. În peluza Nord a Arenei Naţionale, clubul nu va vinde bilete în urma deciziei Comisiei de Disciplină a LPF.

"Astra n-are şanse cu Steaua"
Tehnicianul Ceahlăului, Vasile Miriuţă, crede că roş-albaştrii sînt favoriţi în cele două meciuri pe care le vor juca cu Astra în acest final de sezon: "Steaua este cea mai bună echipă din fotbalul românesc! Nu am de ce să-mi fie ruşine că ne-a bătut. Din punctul meu de vedere, Steaua va fi din nou campioană în Liga 1. Mai mult, cei de la Astra nu au nici o şansă în cele două partide, dar nici să cîştige titlul".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
wallachian
wallachian  •  16 Decembrie 2013, 16:16

sa speram ca o sa ramana un loser :D

torque1981
torque1981  •  16 Decembrie 2013, 12:44

Steaua-Astra 0-2 si al 7-lea succes al lui Vama ;)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează