FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

"Lotul Penescu" reînvie cu discreţie: Marcel Lică revine ca observator » "Merită, că e băiat bun!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 ianuarie 2011 00:00

Şeful LPF, Dumitru Dragomir, spune că n-are nimic împotriva cooptării constănţeanului în lotul de observatori de meci pentru Liga I. Lică a primit o decizie judecătorească prin care are dreptul să lucreze din nou în corpul supervizorilor. E al treilea om reactivat, după arbitrul Bogaciu şi Gheorghe Constantin!

Grupul celor trecuţi prin arest din "lotul Penescu" se întoarce, uşor-uşor, la treabă în fotbalul românesc. Prima breşă a făcut-o Aurelian Bogaciu, căruia, în octombrie 2010, Tribunalul Prahova i-a dat permisiunea să arbitreze din nou, însă nu la jocuri din Liga I! Fostul şef al CCA, Gheorghe Constantin, e şi el înapoi în fotbal, dar la un alt nivel: preşedinte în liga a treia, la Piatra Olt.

Doar observator de joc, nu de arbitri
Continuarea îi aparţine acum lui Marcel Lică, acuzat în rechizitoriul DNA că ar fi fost mituit cu 2.000 de dolari de patronul piteştean la partida FC Argeş - Oţelul, 3-2 (noiembrie 2008). Judecătorul a oferit şi pentru el un verdict favorabil, similar cu cel al lui Bogaciu.

Conform unui document redactat pe 17 decembrie 2010, fostul "vice" al CCA poate fi observator de joc, nu şi de arbitri: "Admite cererea de modificare a obligaţiei, în sensul că permite acestuia să exercite profesia, respectiv aceea de «observator de meci», acesta avînd în continuare interdicţia de a profesa ca «observator de arbitri»". Decizia se aplică la toate eşaloanele.

"Voi profesa deocamdată la liga a doua şi a treia"
"Am fost acuzat pe nedrept, iar adevărul începe să iasă la lumină. Pentru început, cred că voi profesa la nivelul ligilor a doua şi a treia, sub incidenţa FRF. Poate din vară voi reveni şi la Liga I, ca observator din partea LPF", a declarat Marcel Lică.

A continuat: "Am informat conducerile celor două foruri. Acum un an, Dumitru Dragomir mi-a spus că dacă voi avea vreodată o hîrtie care îmi va permite să profesez din nou, mă va primi ca observator". Teoria e confirmată azi chiar de şeful LPF: "Adunarea Generală a Ligii va decide dacă Lică va putea fi cooptat în lot. În principiu merită, că e băiat bun!".

Lică revenise în fotbal încă din septembrie 2009, cînd, tot în urma unei decizii judecătoreşti, i s-a dat voie să activeze în conducerea unui club, preluînd astfel funcţia de preşedinte la o grupare privată, Metalul Constanţa.

Bogaciu se pregăteşte pentru teste
Aurelian Bogaciu ar putea reveni la centru o dată cu startul returului, în urma unei decizii a instanţei de anul trecut. Momentan însă n-are voie să arbitreze în Liga I. Pînă atunci se pregăteşte pentru testele fizice: "Voi pleca într-un cantonament de opt zile pentru a fi în cea mai bună formă. Nu ştiu cînd voi da testele, dar abia aştept să revin"

21 de zile a petrecut Marcel Lică în arestul IPJ Argeş, în perioada 22 aprilie - 12 mai 2009

15 înfăţişări s-au derulat în dosarul "Penescu-CCA". Următoarea: 7 februarie 2011

Ce fac ceilalţi arestaţi din lotul "Penescu"

Nume Perioada de arest Actuala ocupaţie
Gheorghe Constantin 13 aprilie 2009 - 29 ianuarie 2010 preşedinte la Piatra Olt (liga 3)
Sorin Corpodean 22 aprilie - 8 mai 2009 preşedinte AJF Alba
Marcel Savaniu 22 aprilie - 8 mai 2009 afaceri în Sibiu
Marius Martiş 29 aprilie - 30 septembrie 2010 afaceri în Focşani
Ionică Serea 29 aprilie - 23 septembrie 2010 afaceri în Focşani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
fluier
fluier  •  21 Ianuarie 2011, 12:58

Bogaciu ar putea reveni la centru?????? Poate in centrul unui nou scandal...

lorentzzo
lorentzzo  •  21 Ianuarie 2011, 12:48

Baiat bun intrale hotiei.Fotbalul Romanesc nu se insanatoseste decat daca cei doi corifei care il conduc vor da coltul.Sa speram ca se va intampla cat mai repede.Sau ar mai fi varianta dezafilierii Romaniei de la FIFA.

alpin
alpin  •  21 Ianuarie 2011, 11:02

Merita, ca e baiat bun! Nu i-a turnat si pe ceilalti colegi intru aranjamente!! Nea Mitica are grija de baietii buni din gashka. Asa se asigura ca cei prinsi cu matza in sac nu vor vorbi la DNA!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează