FOTBAL  »  Superliga  »  CUPA LIGII

LPF a aprobat azi înfiinţarea unei noi competiţii pentru echipele din Liga 1 » Toate detaliile despre Cupa Ligii

minge
minge

Articol de GSP - Publicat marti, 08 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 08 aprilie 2014 18:09

Adunarea Generală de azi a aprobat înfiinţarea Cupei Ligii, competiţie care se va desfăşura începînd din sezonul viitor.

Readusă la viaţă după 14 ani, Cupa Ligii îi va aduce în cont echipei cîştigătoare 250.000 de euro, iar partidele în această competiţie se vor juca în perioadele de pauză cauzate de meciurile echipei naţionale.

Sistemul va fi unul eliminatoriu, pe modelul Cupei României, semifinalele urmînd a se disputa tur-retur.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (81)
calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  09 Aprilie 2014, 10:52
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

de unde atatea locuri de europa league? unul se duce deja la castigatoarea cupei, raman 2 locuri, pentru echipele ce termina pe 2 si 3 in campionat. mai dai unul dintre ele castigatoarei Cupei Ligii, ramai cu un loc in campionat. daca iti castiga intr-un sezon Sageata Navodari Cupa Ligii si Brasovul Cupa Romaniei ... ce facem? trimitem toate retrogradatele in europa? (fara nicio intentie de a jigni fanii celor 2 echipe date ca exemplu)

torque1981
torque1981  •  09 Aprilie 2014, 09:15

Partea buna ar fi ca se pot folosi jucatori tineri care pot fi promovati ulterior. Echipele care vor juca in cupa romaniei, campionat si eventual cupe europene vor trebui sa foloseasca jucatori noi pentru noua cupa a ligii.

tegean
tegean  •  09 Aprilie 2014, 00:02
Postat de djeurofighter pe 08 Aprilie 2014, 19:17

Ce mare aberatie, asta doar ca sa mai scoata cativa bani din sponsori si drepturi TV. Pai in primul rand aceasta cupa nu are miza. O castigi si ce? Nimic, ai un trofeu in plus in vitrina, ca nu te duce in cupele europene. Hai sa spunem ca aceasta competitie este menita sa avantajeze echipele mai mici, din esalonul second cum este in Anglia. Insa la noi problema este ca avem echipe intre primele din Liga 1 care nu prea au jucatori la echipele nationale. Deci practic numai acestea sunt avantajate!

Sa ne amintim ca acum vreo 6-5-4 ani G.Becali spunea ca nu-l intereseaza castigarea Cupei Romaniei iar Paszkany ,dimpotriva, ca-si doreste in vitrina clubului fiecare trofeu pus in joc dupa care, treptat, Cupa Romaniei si-a regasit aura de trofeu demn de ravnit si castigat. Prima conditie pt. C.Ligii este de a rezista cateva sezoane pt. a veni si ajustarile necesare cresterii interesului fata de noua competitie. Pe langa plusuri punctate de alti useri , as adauga ca C.Ligii ar mai cali echipele romanesti in vederea disputelor internationale tip eliminatoriu.

Vezi toate comentariile (81)
Comentează