FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

LPF îl aduce pe Dorel Stoica la Steaua

Dorel Stoica, Stoica, Craiova
Dorel Stoica, Stoica, Craiova

Articol de , - Publicat luni, 14 iunie 2010 00:00

Dorel Stoica a semnat cu roş-albaştrii, Piţurcă primind garanţii de la Dragomir că, la comisii, clauza din contractul cu Universitatea va fi declarată nulă. Fostul elev al lui Piţurcă la echipa naţională va fi prezent astăzi la reunirea Stelei şi va merge cu echipa în primul cantonament din Austria.

Încă un transfer rezolvat pentru Steaua. Dorel Stoica, fostul fotbalist al Universităţii Craiova, a semnat cu gruparea din Ghencea şi va veni astăzi la reunire, alături de cealaltă achiziţie, mijlocaşul bulgarul Iordanov Todorov.

Înţelegerea Stelei cu Dorel Stoica fusese parafată de mai multe zile, însă transferul a fost tergiversat din pricina clauzei pe care el o avea în contractul cu Universitatea Craiova, conform căreia trebuie să achite un milion de euro dacă semnează cu altă echipă din Liga I.

Dragomir îl ajută pe Piţurcă
Totul s-a schimbat după ce Victor Piţurcă a mers la LPF, tocmai pentru a analiza împreună cu Dumitru Dragomir şi cu Valentin Alexandru în ce mod îl poate lua Steaua pe Dorel fără a fi obligată să achite acel milion de euro. "Nici o problemă, la comisii fotbalistul va avea cîştig de cauză", i-ar fi promis Dragomir lui Piţi în ciuda faptului că respectiva clauză e activă pînă la 1 ianuarie 2014.

Imediat s-a luat decizia de a i se face contract fostului component al echipei naţionale, care va merge cu Steaua în primul cantonament al verii, în Austria, plecarea fiind stabilită pentru sîmbătă, 19 iunie.

Salariu de 250.000 de euro
Chiar dacă avea o propunere şi de a continua în Arabia Saudită, la Al Etiffaq, unde evoluase în prima jumătate a anului, Stoica a fost atras în Ghencea de un salariu foarte bun. El va încasa 250.000 de euro pe an la Steaua, la fel cît are şi golgeterul Pantelis Kapetanos.

Stoper sau închizător?
Piţurcă l-a folosit la echipa naţională pe două posturi pe Stoica: fundaş central şi mijlocaş la închidere. Acestea au fost şi zonele în care a evoluat şi în tricoul Universităţii Craiova. În turul campionatului trecut, cînd a bifat 14 partide pentru Ştiinţa, de 8 ori a evoluat ca stoper şi de 6 ori ca mijlocaş central.

1 e locul ocupat de Dorel Stoica în topul fotbaliştilor care au jucat cele mai multe baloane la fiecare 90 de minute în sezonul trecut al Ligii I, avînd o medie de 70,6 mingi jucate pe meci

106 meciuri a jucat Dorel Stoica în Liga I, reuşind să marcheze 8 goluri, în timp ce pentru echipa naţională a bifat 4 selecţii şi un gol, acestea din urmă în mandatul lui Piţurcă

Devine cel mai bătrîn din lot
Dacă Todorov, prima achiziţie, a scăzut media de înălţime, bulgarul avînd doar 1,72 metri, Dorel Stoica ridică media de vîrstă. El a împlinit în aprilie 32 de ani şi va deveni cel mai bătrîn stelist din lot.

Jucător    Vîrstă

1. Dorel Stoica    32 de ani
2. Zapata    31
3. E. Baciu    30
4. Ov. Petre    28

"Nea Piţi a avut încredere în mine şi m-a convocat la echipa naţională. Mi-a oferit un viitor mai bun. Nu voi uita toată viaţa cîte lucruri bune a făcut pentru mine, îi datorez enorm"

Dorel Stoica

"Actele sînt extrem de clare, luni le vom face publice. Dacă Dorel Stoica e legitimat la o altă echipă înainte de 2014, e în culpă mare şi trebuie să ne plătească suma trecută în contract"
Adrian Mititelu, patron U Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
rovidiu
rovidiu  •  14 Iunie 2010, 13:12

Clauza este cat se poate de valabila. Odata ce clubul Craiova a facut niste investitii in el, odata ce a facut pregatirea necesara pentru a fi fotbalist, atunci e logic sa existe o clauza conform careia nu va folosi lucrurile invatate la Craiova impotriva acestui club. Craiova l-a format si l-a lasat liber pentru exterior acolo unde el nu putea folosi ce a invatat impotriva Craiovei...odata cu revenirea in tara el trebuie sa continue contractul cu Craiova sau sa plateasca acea formare

andynho_fcsb
andynho_fcsb  •  14 Iunie 2010, 11:50

spune`i asta lu` roberto carlos.

je__
je__  •  14 Iunie 2010, 11:01

Are deja 32 de ani, cel mult un sezon si-i gata...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close