FOTBAL  »  Superliga  »  PRINCIPIUL SOLIDARITĂȚII

LPF se opune Federației! Cluburile din Liga 1 nu vor să susțină financiar echipele din ligile inferioare: "E campanie electorală"

Articol de GSP - Publicat joi, 27 aprilie 2017 17:01

Adunarea Generală a LPF a votat astăzi împotriva principiului solidarității financiare, propus de Federația Română de Fotbal, prin care 5% din drepturile TV pentru Liga 1 ar fi revenit cluburilor din liga a doua și din liga a treia.

Cluburile din prima ligă au refuzat propunerea FRF, în ciuda exemplelor din străinătate, oferite de Răzvan Burleanu săptămâna trecută.

În cazul în care principiul s-ar fi implementat, cluburile din eșaloanele inferioare ar fi urmat să primească 1,7 milioane de euro din banii destinați echipelor din Liga 1.

E o tâmpenie! FRF trebuie să muncească și să aducă bani fotbalului, să facă legi, să meargă la Guvern! Ce treabă are FRF cu banii Ligii? Ce treabă are FRF cu LPF? FRF nu are nicio autoritate asupra Ligii. Cred că e campanie electorală Dumitru Dragomir, la TV Dolce Sport

34.000.000 €sunt încasările totale ale cluburilor din Liga 1, din drepturile de televizare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  27 Aprilie 2017, 18:25

Sunt de acord ca LPF trebuie desfiintata, drepturile de proprietate asupra denumirii Divizia A pe care cineva in mod abuziv (spunea Dragomir) le-ar fi avut prin inregistrare la OSIM nu mai exista deoarece s-a spus ca dupa 5 ani de nefolosire aceste drepturi decad, deci FRF ar trebui sa preia aceste drepturi si sa organizeze structura competitionala in 4 divizii, A,B,C si D care sa fie sub controlul si coordonarea FRF in totalitate. Cele 4 divizii trebuie organizate pe sistem competitional clasic cu 16 echipe si 4 la retrogradare directa pentru toate nivelurile ,A , B cu 4 serii, C cu 16 serii si D cu 64 de serii , acestea urmand sa incorporeze toate echipele ce au capacitatea si dorinta sa participe la un sistem competitional organizat, desfiintandu-se AJF-urile. In acest sistem diviziile B,C si D vor putea sa faca fata cheltuielilor intr-un mod decent, vor putea sa beneficieze de desfiintarea a multor taxe gresite si impovaratoare actuale care chiar daca regulamentare sunt eronat de mari sau excesiv birocratice si inutile, spoliatoare pentru cluburile diviziilor B,C,D. Si in contextul articolului prezent eu sustin ca din drepturile Tv, cate sunt ele FRF trebuie sa redirectioneze catre diviziile B,C,D, chiar daca si acestea obtin drepturi TV un procent mai mare respectiv, 10%.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează