FOTBAL  »  Superliga  »  PROGRAMĂRI

LPF, somată şi amendată de UEFA! » De ce nu se va juca sîmbătă niciun meci din Liga 1

UEFA a impus ca finala UCL dintre Bayern Munchen și Borussia Dortmund să fie singurul meci de fotbal care se joacă sîmbătă pe continent
UEFA a impus ca finala UCL dintre Bayern Munchen și Borussia Dortmund să fie singurul meci de fotbal care se joacă sîmbătă pe continent

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 mai 2013 00:00 / Actualizat vineri, 24 mai 2013 01:00

Liga n-a ţinut cont anul trecut de interdicţia impusă de forul european de a fi programate meciuri în ziua de disputare a finalei Champions League, a fost amendată de UEFA, iar acum s-a conformat, sperînd că sancţiunea de 100.000 de euro va fi anulată.

Joi, vineri, duminică şi luni. Acestea sînt zilele în care se desfăşoară etapa a 33-a din Liga 1. De ce nu se joacă şi mîine? LPF a anunţat televiziunile că nu poate programa nici un joc, iar motivul e faptul că sîmbătă se joacă finala Champions League. UEFA a anunţat toate federaţiile în urmă cu un an că nu doreşte să se joace în nici o ţară meciuri interne în ziua în care e ultimul act al UCL, tocmai pentru ca toată atenţia microbiştilor să fie spre acest meci.

În sezonul trecut, pe 19 mai, atunci cînd s-a disputat finala Bayern Munchen - Chelsea, în Liga 1 s-a disputat însă Concordia Chiajna - Pandurii. Chiar dacă nu s-a suprapus ca oră de disputare peste ultimul act din Ligă, UEFA n-a admis derapajul LPF şi a trimis acesteia o amendă de 100.000 de euro! Totuşi, a informat forul lui Dragomir că dacă în următorii doi ani se va respecta dorinţa UEFA, atunci sancţiunea financiară va fi anulată.

LPF a luat act şi acum a hotărît să nu se joace deloc mîine seară. "Nu ne lasă UEFA să jucăm în ziua finalei, ne-am conformat că şi aşa anul trecut am încălcat prevederea şi ne-am ars", le-a explicat Dragomir celor de la DigiSport şi DolceSport, care difuzează cele 9 jocuri ale penultimei runde. Cele două televiziuni transmit sîmbătă duelul dintre Bayern Munchen şi Borussia Dortmund, din finala UCL.

Dolce transmite finala 3D
În premieră pentru România, finala Champions League va fi transmisă în format 3D de DolceSport în cadrul unui eveniment care va avea loc mîine seară la Cinema City Cotroceni. Partida Bayern Munchen - Borussia Dortmund va putea fi urmărită 3D şi acasă, de către toţi clienţii DolceSport care deţin televizoare 3D full şi decodoare HD.

22:00 e ora la care va începe diseară meciul dintre Gaz Metan şi Rapid, acesta fiind al treilea meci al zilei de azi

33,5 milioane de euro a încasat LPF din contractul de drepturi TV pentru actualul sezon, aceeaşi sumă fiind valabilă şi pentru campionatul următor

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (30)
supersolo
supersolo  •  24 Mai 2013, 17:21

Si da , maine sunt mute meciuri in Europa...in mai toate campionatele...numai in Romania lui Papura Voda ..nu sunt meciuri...ce draq or avea de castigat din aberatia asta? Stiam ca singura conditie e sa nu se suprapuna cu ora finalei Champion League...

supersolo
supersolo  •  24 Mai 2013, 17:19

Cand nu le convine ...aleg varianta UEFA-FIFA, ...cand le convine ....nu mai zic astia nimik...de cate ori au incalcat normele UEFA...MAI TINETI MINTE ???

utaaradan
utaaradan  •  24 Mai 2013, 17:00
Postat de fcbm pe 24 Mai 2013, 10:00

Cum naiba ? Estonia,Ungaria,Lituania,Norvegia.Polonia,Elvetia vad ca au programate meciuri maine ?!? Sa inteleg ca la astia li se rupe de amenda de la Uefa ?

in sport e ca si in politica: multa minciuna. dar si ziaristii sunt de vina,puteau sa intre pe site-ul UEFA sa vada daca exita o directiva care impune asta, dar nu exista,astfel ar fi tinut cont de ea si celelalte campionate din Europa. abureli de ale lui ,,corleone'' mafiotul.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează