FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PANDURII 6-0

Lucian Sînmărtean a jucat fabulos cu Pandurii, iar la final a surprins: "Naţionala nu e subiect închis!"

Sînmărtean e într-o formă formidabilă, însă Piţurcă a spus că postul pe care joacă la Steaua, mijlocaş în faţa apărării, nu e cel potrivit pentru el
Sînmărtean e într-o formă formidabilă, însă Piţurcă a spus că postul pe care joacă la Steaua, mijlocaş în faţa apărării, nu e cel potrivit pentru el

Articol de - Publicat duminica, 17 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 16 august 2014 23:35

La 34 de ani, împliniţi în aprilie, mijlocaşul Stelei spune că dacă Piţurcă îl va selecţiona va răspunde prompt unei convocări "pentru că naţionala e încununarea unei cariere de fotbalist".

Sînmărtean a revenit în echipa Stelei după accidentarea suferită la coaste, în returul cu Aktobe. A fost folosit titular, a avut o prestaţie strălucitoare, cu două pase de gol, penalty-ul obţinut la 1-0, plus o bară şi multe alte faze formidabile. La final, a oferit şi declaraţii, deşi n-o mai făcuse de foarte multă vreme.

- Lucian, a părut o victorie simplă, aşa s-a simţit şi pe teren?
- Nu prea sînt multe de spus despre istoria meciului. L-am dominat cap-coadă, am avut momente foarte bune, consistenţă, plus că e un moment istoric pentru Keşeru.

- Tu eşti refăcut sută la sută după problemele la coaste?
- Am o problemă fizică, încă îmi face necazuri, dar şi cu ajutorul medicilor am reuşit să intru să joc azi. E bine că mi-am ajutat echipa, erau 3 puncte poate nu decisive într-un campionat care e pînă la urmă foarte lung, dar pentru moralul nostru înainte de dubla cu Ludogoreţ erau vitale.

- Îţi doreşti atît de mult să joci din nou în Champions League?
- E o competiţie fantastică, maximum ce poţi atinge cu echipa de club, dar eu am şi alt target, chiar mai sus.

- Adică?
- Încununarea unei cariere de fotbalist e cînd joci pentru echipa naţională.

- Interesant, deci nu e un subiect închis pentru tine?
- Nu! Încă aştept echipa naţională.

- Şi tu ce crezi, meriţi să fii convocat?
- Nu-mi fac singur aprecieri, dar eu spun doar atît: dacă voi fi convocat, nu doar că voi răspunde prezent, dar va fi şi o onoare pentru mine să îmbrac tricoul tricolor!

A lipsit 3 ani de la "naţională"
Sînmărtean n-a mai fost convocat la prima reprezentativă din octombrie 2011, cînd tot Piţurcă era selecţioner. Atunci a fost un moment din cauza căruia e posibil să se fi răcit relaţiile dintre cei doi. A fost folosit titular în meciul România - Belarus 2-2, din preliminariile CE 2012, însă după numai 27 de minute a cerut schimbare, motivînd că i s-a umflat genunchiul.

După meci, Piţurcă a aflat că Sînmărtean îşi ascunsese accidentarea din dorinţa mare de a evolua şi de a nu fi suspectat că se dă lovit, însă selecţionerul l-a acuzat atunci că, practic, a făcut rău întregii echipe intrînd cu o problemă medicală.

"Rog presa să fie mai indulgentă!"
Sînmărtean a avut şi o reacţie referitor la problemele de sănătate ale soţiei sale: "S-a vorbit mult pe cazul ăsta. Soţia mea e foarte bine, e adevărat că face regulat nişte controale medicale, ca orice pacient în ziua de azi. Aş avea o rugăminte către toată presa: să fie puţin mai indulgenţi ziariştii cu noi fiindcă sînt, pînă la urmă, nişte probleme personale şi, fiind personale, aş vrea să le rezolv într-un mod personal, discret, nu cu toată România. E delicat momentul, dar încercăm să-l gestionăm şi uşor-uşor să-l trecem şi să ne liniştim cu problema asta, cred că lucrul ăsta se vede şi în jocul meu".

11 dintre cei 15 stranieri convocaţi de Piţurcă pentru meciul cu Grecia sînt de profil defensiv: portari, fundaşi sau închizători

7,75 e media lui Sînmărtean făcută pe baza notelor GSP în actualul sezon, una incredibilă în condiţiile în care, în anii trecuţi, cei de pe primul loc la acest capitol aveau sub 7,00

"În această seară, toată lumea vorbeşte despre Keşeru, care a marcat 6 goluri, performanţă fantastică, dar eu am văzut un geniu în echipa Stelei. Ce a putut să facă Sînmărtean este realmente încîntător!" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

"E uşor să marchezi goluri cînd îl ai servant pe Sînmărtean. Cînd faci o demarcare, iar mingea vine de la Lucian perfect, acolo unde trebuie, e cel mai simplu pentru un atacant să bage mingea în poartă. E jucător mare, mare de tot!" (Claudiu Keşeru, atacant Steaua)

"Urmează un meci fantastic. Cu Ludogoreţ va fi altă presiune, altă încărcătură, miză uriaşă, dar sînt optimist. Echipa are moral, e motivată, e capacitată, sîntem gata pentru această dublă, ţelul Stelei e de a merge în grupele Champions League" (Lucian Sînmărtean)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  17 August 2014, 18:39
Postat de rad1cal pe 17 August 2014, 13:16

Da, ca o fi un fel de Oprita sa dea goluri doar cand e eclipsa. :))

decupeaza articolul si pune-l n rama. in urmatoarele 4 vieti n-o sa mai prinzi live asemenea .... regie..)))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  17 August 2014, 18:38
Postat de eugeniustin pe 17 August 2014, 17:56

e aproape la fel de bun ca tanase

..))))))))))

eugeniustin
eugeniustin  •  17 August 2014, 17:56

e aproape la fel de bun ca tanase

Vezi toate comentariile (31)
Comentează