FOTBAL  »  Superliga  »  UEFA

Lupescu critică decizia lui Sandu de a-l trimite pe Gică Popescu la UEFA: ”Preşedintele a greşit!”

Lupescu susţine că ar fi fost mai bine ca Sandu să propună pe cineva din interiorul FRF
Lupescu susţine că ar fi fost mai bine ca Sandu să propună pe cineva din interiorul FRF

Articol de - Publicat sambata, 24 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2011 01:07

Fostul director general al FRF susţine că Mircea Sandu trebuia să propună în locul său la Comisia de Disciplină a forului european o persoană din cadrul Federaţiei.

Mircea Sandu s-a împăcat cu Gică Popescu, principalul său rival pe plan intern în ultimii ani, dar şi l-a făcut duşman pe fostul aliat Ionuţ Lupescu. Fostul director general al FRF continuă de la distanţă războiul cu preşedintele de la Casa Fotbalului, care l-a aruncat pe Lupescu din barca lui cînd a aflat că ar fi complotat împotriva sa la alegerile din primăvară pentru Comitetul Executiv al UEFA.

"Naşul" l-a exclus pentru trădare
Ruptura s-a produs în momentul în care Mircea Sandu s-a convins că Lupescu ar fi făcut jocurile altcuiva. Decisive ar fi fost mărturiile obţinute de şeful FRF de la doi preşedinţi de federaţii, din cîte se pare, italianul Giancarlo Abete şi bulgarul Borislav Mihailov. "Datele mele spun că am 25 de voturi, iar eu mă aşteptam la 30. Surprinzător, ucraineanul a luat 38 de voturi. Oamenii au cîştigat pentru că şi-au facut o campanie mai bună decît mine", se plîngea "Naşul" în martie, după ce a ratat la mustaţă realegerea încă din primul tur de scrutin. Sandu a cîştigat în cele din urmă al doilea mandat în turul secund.

Oameni influenţi din fotbalul românesc susţin că personajul susţinut de Lupescu i-ar fi întors serviciul şi l-ar fi ajutat să intre în structurile administrative ale organismului de la Nyon, ca funcţionar în cadrul Departamentului Diviziei de Asociaţii Naţionale.


Cum a ratat Sandu realegerea din primul tur
Angel Maria Villar (Spania) 47 voturi
Şenes Erzik (Turcia) 42 voturi
Peter Gillieron (Elveţia) 40 voturi
Grigori Surkis (Ucraina) 38 voturi
Borislav Mihailov (Bulgaria) 28 voturi
Serghei Fursenko (Rusia) 27 voturi
-------------------------------------------------
Mircea Sandu (România) 25 de voturi

"Nu era scris numele lui Gică pe scaun"
Lupescu se duelează de la Nyon şi cu Mircea Sandu, şi cu Gică Popescu. "Nu m-a surprins că preşedintele l-a propus pe Popescu. Ştiam de mult! N-am nimic cu Gică, el văd că are cu mine. Am auzit că a spus că el trebuia să ocupe înaintea mea postul de la Comisia de Disciplină. Sincer să fiu, cînd am ajuns acolo m-am uitat pe spatele scaunului şi nu am văzut scris numele lui", l-a ironizat fostul director general al FRF pe vechiul său rival, Gică Popescu.

"Nu degeaba i-am făcut lobby"
Lupescu a mai spus: "În principiu, e bine că a mai intrat un român în structurile UEFA, doar pentru asta i-am făcut lobby lui Mircea Sandu să devină membru în Comitetul Executiv! După părea mea, cred însă că era bine să fi nominalizat pe cineva din Federaţie. Ar fi bine ca preşedintele să propună să lucreze şi la FRF pentru a învăţa regulamente. La Comisia de Disciplină UEFA n-are ce să înveţe".

Cătălin Tolontan: "Ionuţ Lupescu are dreptate atunci cînd îl amendează pe Gică Popescu. Baciul a greşit declarînd că el va apăra interesele României în Comisia de Disciplină a UEFA, unde a ajuns prin lobbyul lui Mircea Sandu." Citeşte continuarea aici


"Preşedintele a greşit, propunîndu-l pe Gică Popescu la UEFA! Nu m-am gîndit că el este în aceeaşi situaţie cu Prunea, care a fost suspendat pînă la clarificarea contextului juridic" (Ionuţ Lupescu, funcţionar UEFA)

"Popescu nu ştie cu ce se mănîncă această Comisie de Disciplină. Văd că el zice că va reprezenta interesele fotbalului românesc. Greşit! Trebuie să respecte regulamentul UEFA, să fie corect şi imparţial" (Ionuţ Lupescu, funcţionar UEFA)

"Habar n-am, nu mă interesează dacă Mircea Sandu îl pregăteşte pe Gică Popescu să-i ia locul. Dar nu zicea că mai candidează şi în 2014?" (Ionuţ Lupescu, funcţionar UEFA)

"Ionuţ să nu-mi poarte mie de grijă, ştiu ce am de făcut! Am capacitatea mare de a învăţa, de aceea am devenit căpitanul Barcelonei în doar 6 luni. Tot nepregătit a intrat şi la «naţională» şi am ieşit cu 115 selecţii" (Gică Popescu, membru în Comisia de disciplină UEFA)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
ipsilante
ipsilante  •  24 Septembrie 2011, 13:19

Lupescu trebuia sa studieze vreo doi-trei ani la "mititica", inainte de a pleca la UEFA! Pentru matrapazlicurile si "trucajele" facute cu Borcea si Prunea, in favoarea lui Dinamo, cred ca merita chiar mai mult! El vorbeste? Daca-l scuturi, in afara de praf si incultura, nu iese! S-a desteptat un pic, umblind prin "lumea buna" de cind l-a numit Sandu (ca sa-si asigure un sustinator din generatia de aur!) director general la FRF. Dar, caracter "ales", cum a prins momentul, a muscat mina care-l hranise... Lupescule! E un post la Polul Nord, pe bani multi. Nu vrei sa ne lasi?

babsa
babsa  •  24 Septembrie 2011, 12:37

DE CE CREDETI CA VREA CARACATITA FOTBALUI ROMANESC SA-L ADUCA PE POPESCU ?GREA INTREBARE VREAU UN RASPUNS DAR NU DE LA CORUPTI.MERSI

aureliano08
aureliano08  •  24 Septembrie 2011, 11:51

ma asteptam ca cei din generatia de aur sa schimbe fotbalul romanesc de la temelie. dar banii le-au luat mintile. cu exceptia unora, restul s-au manjit cu noroi

Vezi toate comentariile (17)
Comentează