FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, DUMINICĂ, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Luptă cu recordul fără ”Bolt”! Steaua a cîştigat ultimele 5 Derby-uri de România, dar duminică are o absenţă de marcă

Articol de - Publicat joi, 08 august 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 07 august 2013 21:39

Steaua are ocazia să-şi depăşească propriul record de victorii consecutive, dar demersul e periclitat de absenţa lui Rusescu, cel mai important om în ”marşul” roş-albastru în faţa lui Dinamo


Dinamo - Steaua de duminica asta poate să adîncească prăpastia creată brusc între cele două cluburi. Roş-albaştrii au cîştigat Cupa României în 2011 după o finală disputată la Braşov contra rivalei tradiţionale, 2-1 într-o partidă echilibrată decisă de autogolul lui Bărboianu. A urmat dezechilibru total! Steaua a cîştigat următoarele patru jocuri directe, toate disputate în campionat, şi a stabilit un nou record de victorii consecutive în Derby de România.

A fost de două ori 3-1, o dată în Ştefan cel Mare şi o dată pe Naţional Arena cu Steaua gazdă, un 3-2 şi 2-0 în cel mai recent joc, în returul stagiunii trecute, partida cea mai dezechilibrată din istoria recentă a duelurilor, una cîştigată lejer de către "militari", deşi ei erau deja campioni în acel moment. Trupa lui Reghecampf are posibilitatea să întărească recordul şi să-l facă mai greu de atins de către rivală cu al şaselea succes, doar că duminică nu va fi pe teren ingredientul principal al dominaţiei din ultimii doi ani.

Raul Rusescu a marcat 5 goluri din totalul de 13 ale Stelei din ultimele cinci Derby-uri, dar a trecut la Sevilla între timp. A fost vîndut în vara asta pe 2,2 milioane de euro.

"Singurul lucru care-i lipseşte Stelei este un atacant de mare valoare şi oportunist! Plecarea lui Rusescu încă n-a fost acoperită"
Anghel Iordănescu

Cine a înscris în ultimele 5 Derby-uri
Scor Marcatori
Steaua-Dinamo 2-1 Dică, Bărboianu - autogol / Torje
Dinamo-Steaua 1-3 M. Niculae / Rusescu 2, M. Costea
Steaua-Dinamo 3-2 Rusescu, Iliev 2 / Curtean, Ţucudean
Steaua-Dinamo 3-1 Rusescu 2, Szukala / Alexe
Dinamo-Steaua 0-2 Boubacar autogol, Tănase

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
dlq1
dlq1  •  08 August 2013, 16:56

Nu mai fiti asa de optimisti ! Putina decenta, NU STRICA ! Dinamo NU e in cadere iar echipa e destul de buna si la derbiuri nu exista favorita certa . Nici nu va imaginati CE putere iti da automotivatia ! La Dinamo ACUM e destula iar la STEAUA este in scadere, daca de asemenea punem in balanta si lipsurile la STEAUA sau ridicarea in slavi mediatica imi e frica de un egal muncit si ala ... Rabdare!

avocatul85
avocatul85  •  08 August 2013, 12:33

pronostic 2 solist ! le dam 2 goluri cu certitudine !

corectu
corectu  •  08 August 2013, 11:10

Dinamo plange dupa Borcea,aranjorul meciurilor si folosindu-se de arbitrii precum Corpodean,Serea,etc. Borcea i-a lasat pe dinamovisti sa se pregateasca de Liga Campionilor.Si s-ar fi tot pregatit daca ar fi fost arbitrati de cei mai de sus pomeniti.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează