FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

Lupta la titlu se va prelungi pînă în ultima etapă! Rebus 46 de zile!

Jivko Jelev, Lacina Traore
Jivko Jelev, Lacina Traore

Articol de - Publicat marti, 06 aprilie 2010 00:00

Mai sînt 9 runde şi 7 echipe se bat la titlu cu şanse reale, dar nimeni nu poate anticipa numele echipei care va pune mîna pe jackpot-ul 15 milioane de euro

### Urziceni are cel mai uşor program, în timp ce Vasluiul are un traseu de groază

### Lupta se va prelungi pînă în ultima etapă, programată pe 22 mai

Ultima etapă a adîncit suspansul în Liga I, pentru că toate cele 7 formaţii implicate în lupta la titlu au cîştigat. Calculele sînt extrem de complicate, iar bătălia e teribilă. Au mai rămas doar 9 runde, însă nimic nu este decis. Nici pentru titlu, nici pentru al doilea loc de Ligă, nici pentru cele de Europa League şi nici măcar pentru retrogradare. Ultimul sfert al campionatului se va întinde pe 46 de zile şi se anunţă a fi mai disputat ca niciodată.

Se va decide titlul la baraj?
Primele 7 echipe se bat cu şanse reale pentru titlul de campioană, fiind despărţite de 8 puncte, atît cît e acum între CFR şi Rapid, formaţii care se vor afla faţă în faţă duminică seara, la Cluj.

Cum lupta se duce la baionetă, criteriile de departajare în caz de egalitate de puncte devin extrem de importante. Acestea sînt, în ordine:
- rezultatele directe
- golaverajul general
- numărul de goluri marcate
- meciul de baraj

(click pe poză pentru mărire)

În condiţiile acestui campionat incredibil de strîns, ipoteza ajungerii la baraj nu pare imposibilă. De exemplu, Timişoara şi Urziceni au acum acelaşi număr de puncte şi sînt la egalitate perfectă la meciuri directe (0-0, 0-0), trupa de pe Bega avînd doar un avans de 10 goluri, însă ialomiţenii au un program mult mai uşor.

10 meciuri directe între primele 7 clasate mai sînt de disputat pînă la finalul campionatului

"Lupta la titlu se dă între CFR, Vaslui şi Timişoara. Steaua nu contează"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR

"Normal că ne luptăm la titlu, doar avem mai multe puncte decît cei care se bat cu pumnii în piept că îl vor cîştiga"
Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui

EUROPA LEAGUE
Locul 6 depinde de Cupa României
E posibil ca două din cele 7 echipe care acum încă au şanse la titlu să nu prindă nici măcar Europa League. E clar că ocupanta locului 7 va rămîne pe dinafară, dar e posibil ca şi locul 6 să privească Europa la TV. Cum?
1. Dacă în Cupa României va triumfa o echipă care se va clasa de la locul 7 în jos, exemplu FC Braşov. "Stegarii" au învins în semifinala tur, 1-0 cu FC Vaslui. În cealaltă semifinală a fost 1-1 între Dinamo şi CFR.
2. Dacă finala Cupei va aduce faţă în faţă o echipă care în campionat va termina pe unul din primele două locuri cu una care nu va prinde primele 6 locuri, exemplu CFR - FC Braşov.

MECIURILE DIRECTE
Dinamo stă cel mai bine
A jucat duble cu 3 dintre cele 6 contracandidate, cu toate stînd mai bine la disputele directe. 1-0 şi 2-2 cu CFR, 1-0 şi 2-0 cu Steaua, 2-1 şi 4-4 cu Unirea Urziceni.

Steaua stă cel mai prost
Trupa din Ghencea are o adevărată problemă la acest capitol. Are deja la activ meciuri tur-retur cu jumătate dintre rivale şi e dezavantajată cu toate: 0-1 şi 0-2 cu Dinamo, 2-2 acasă şi 1-1 la Cluj cu CFR, 0-1 şi 2-2 cu Urziceni.

Care absenţă va conta cel mai mult?
Fiecare dintre cele 7, cu excepţia Timişoarei, are jucători extrem de importanţi pe care nu se va putea baza. Ultimii accidentaţi sînt Gerlem, care a suferit o ruptură de menisc şi nu va mai juca deloc pentru Vaslui pînă la final, dar şi Ysouf Kone, care s-a accidentat exact la faza golului prin care CFR a bătut-o pe Bistriţa şi va sta pe bară minimum 3 săptămîni. În plus, Vaslui are 5 piese de bază cu mari probleme medicale.

Echipa    Absenţele importante    Cînd revin
CFR    Y. Kone    3-4 săptămîni
Vaslui    Gerlem, Temwanjera, Burdujan, Ghencev    out tot returul
Steaua    Szekely    out tot returul
Timişoara    -    -
Dinamo    Grigore, L. Goian    primul revine în două săptămîni, al doilea out tot returul
Urziceni        Arlauskis    2-3 săptămîni
Rapid    Varga, Bălan    ?

Cine face jocurile la arbitri?
În retur n-au fost mari erori de arbitraj, însă există disproporţii mari în felul în care CCA a considerat că trebuie să împartă arbitrii FIFA la cele 7 contracandidate la titlu. În condiţiile în care au avut parte de acelaşi număr de derby-uri directe, Dinamo şi CFR au fost tratate diferit. Trupa din Ştefan cel Mare a avut la 6 dintre 8 dispute arbitri FIFA, în vreme ce CFR doar 3, de fiecare dată la disputele directe cu "granzii".

SONDAJ GSP.RO
Ce echipă crezi că iese prima din lupta pentru titlu?
Steaua    31 %
Rapid    30 %
Dinamo    12 %
CFR    10 %
Timişoara    7 %
Vaslui    6 %
Urziceni        3 %
Total voturi: 28.566

1 singură pretedentă la titlu are acelaşi antrenor ca la startul sezonului (Timişoara - Sabău). La polul opus e Rapid, care e la al patrulea tehnician

Ce bani va aduce locul 1
Provenienţa    Suma (euro)

Bonus Champions League    7.500.000
Bilete Champions League    2.500.000
Market-pool Champions League    1.500.000
Drepturi TV Liga I    3.500.000
TOTAL    15.000.000

CFR, favorita caselor de pariuri
Gamesbooker o vede în acest moment ca favorită la cîştigarea campionatului pe CFR, iar pe Steaua imediat în spatele clujenilor. Cel mai mare salt faţă debutul campionatului l-a făcut FC Vaslui. În vara trecută avea o cotă de 51.00, azi are de peste 10 ori mai puţin.
Echipa    Cota la titlu
CFR    3.00
Steaua    4.00
Vaslui    5.00
Timişoara    7.00
Dinamo    8.00
Urziceni        9.00
Rapid    13.00

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (11)
haivasluiuhai
haivasluiuhai  •  07 Aprilie 2010, 11:50

EVENTUL LA VASLUI!!! ONE LOVE FOREVER!!!! FRTZA VASLUI!!!

haivasluiuhai
haivasluiuhai  •  07 Aprilie 2010, 11:48

EVENTUL LA VASLUI!!! ONE LOVE FOREVER!!!! FRTZA VASLUI!!!

vladyb19
vladyb19  •  06 Aprilie 2010, 15:51
Postat de anormal pe 06 Aprilie 2010, 13:28

Prietene tu cred ca nu ai vazut cum joaca Dinamo cu Talnar pe banca ;) .Si nu uita ca Andone e antrenorul cu cele mai multe trofee , asa ca ar fi bine sa mai si gandesti inainte sa scrii ceva ! :)

Cele mai multe trofee obtinute cu hotii , precum prietenii vostri din Ghencea.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează