FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV // VIDEO Are trei naționalități și e impresionat de viața la Craiova: „Nu e scump deloc!” » Cum descrie România în trei expresii

Articol de , - Publicat vineri, 19 ianuarie 2024 09:30 / Actualizat vineri, 19 ianuarie 2024 09:34

Sărbătoritul zilei din lotul Universității Craiova, Lyes Houri, 28 de ani, a povestit Gazetei Sporturilor cum decurge viața sa în România și ce anume îl impresionează la țara noastră.

România nu este o necunoscută pentru Lyes Houri. Ba din contră. Mijlocașul a ajuns, mai întâi, la Viitorul lui Gică Hagi în iulie 2018, a jucat la echipa de la malul mării până în ianuarie 2020. A plecat în Ungaria, la Fehervar, după care, în august 2021, a semnat cu Universitatea Craiova.

În Bănie se fac calcule pentru câștigarea titlului: „Ca la Napoli, ca la Marseille, va fi o petrecere pe cinste!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
În Bănie se fac calcule pentru câștigarea titlului: „Ca la Napoli, ca la Marseille, va fi o petrecere pe cinste!”

A evoluat un an în Bănie, apoi s-a întors încă un an în Ungaria, pentru ca vara trecută să semneze, transfer definitiv, cu juveții. Sărbătoritul zilei din echipa alb-albaștrilor, Houri împlinește azi 28 de ani.

400de mii de euro este cota lui Houri conform transfermarkt

Tânărul cu trei naționalități - franceză, fiind născut la Lomme, în nordul țării, algerian după mamă și marocan după tată - a povestit cum decurge viața sa printre olteni.

Lyes Houri este cu soția și cu fiul în Cetatea Băniei, dar îi place mult și la Constanța, și la București

"Îmi place viața în România, ai ce să faci. Sincer, viața e frumoasă aici. Nu îmi place să fac ceva în mod special.

Sunt un tip care nu iese prea mult, stau pe acasă, cu soția și cu fiul meu. Ne simțim bine aici. Le place și lor Craiova, orașul, clubul, vin la meciuri. Ne place să mergem prin parc, să ne plimbăm prin oraș. Am mai fost și la Constanța, și la București. România e o țară frumoasă", a declarat Lyes Houri într-un interviu pentru GSP.ro.

Îmi place mult să merg la Constanța vara, în rest, îmi plac Craiova și Bucureștiul. Vorbim de capitală, București e unul dintre cele mai frumoase orașe din România.

Lyes Houri, mijlocaș Universitatea Craiova

Sunt căsătorit și am un copil, așa că nu mă interesează femeile. Or fi frumoase, nu zic nu, dar nu mă interesează decât soția mea.

Lyes Houri, mijlocaș Universitatea Craiova

Ce-i place lui Lyes Houri în România: „Mai ieftin decât în Franța, acolo e mai scump. Algeria și Maroc sunt mai ieftine decât România, totuși”

"Mi se pare că românii se aseamănă cu noi, francezii, mă înțeleg bine cu românii, glumim împreună, am mulți prieteni.

Viața e bună în România, nu e scumpă, poți merge la restaurant sau oriunde. Nu e scump deloc. În Franța totul e scump, dar în Algeria și Maroc e mai ieftin decât în România. Nu e ceva care să nu-mi placă aici.

România în trei expresii? Primitoare, românii sunt primitori, au bucuria de a trăi, le place viața. Universitatea Craiova într-un cuvânt: incredibilă!", a mai declarat mijlocașul de 28 de ani.

Mănânc de toate, dar n-am încercat mâncarea tradițională românească, mici, sarmale, cașcaval pane. Dar voi încerca, până la urmă.

Lyes Houri, mijlocaș Universitatea Craiova

Farul e un club bun, dar Universitatea Craiova are avantajul publicului. Este și mai multă presiune decât la Farul.

Lyes Houri, mijlocaș Universitatea Craiova

Viața din Ungaria a lui Lyes Houri: „Budapesta e frumoasă, m-am simțit foarte bine acolo”

Practic, ultimii cinci ani și jumătate, mijlocașul i-a trăit fie în România, fie în Ungaria. S-a simțit bine și alături de maghiari.

12meciuri, un gol și două assist-uri a adunat Houri pentru Universitatea Craiova, în actuala ediție

"Am jucat în Ungaria, a fost bine și acolo. Campionatul maghiar e bun, stadioanele sunt frumoase. Nu sunt mari diferențe față de Liga 1.

Budapesta e frumoasă, o mare capitală, sincer, m-am simțit foarte bine acolo. Viața a fost OK pentru mine acolo, la fel cum e aici. Oamenii sunt de treabă și nu am avut nicio problemă", a explicat Lyes.

VIDEO Interviu special cu jucătorul eligibil de a juca pentru trei echipe naționale, Lyes Houri: „Dacă s-ar ivi oportunitatea, mi-aș dori să joc pentru Franța”

Citește și alte știri:

VIDEO EXCLUSIV Hondurianul venit din Los Angeles să cucerească Superliga și Craiova » Ce vrea să găsească în România

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Vladimir Screciu face lobby pentru bunul său prieten: „Arată bine, nu? Este în proces de slăbire”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
eunescu09
eunescu09  •  21 Ianuarie 2024, 05:08

Când iei 10 000 euro pe luna cred și eu ca "nu este scump deloc". Ia întreabă-i, copile, pe cei pe lângă care treci pe strada, lor cum li sa pare? Aberant de scump, îți spun eu de pe acum.

istet10
istet10  •  19 Ianuarie 2024, 12:21
Postat de nicolaeigrecu pe 19 Ianuarie 2024, 11:35

Are trei cetățenii, nu naționalități...

Corect!

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  19 Ianuarie 2024, 11:35

Are trei cetățenii, nu naționalități...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează