FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Mai bun decît toţi steliştii! » Valentin Lemnaru nu a avut o carieră fantastică, dar tot le e superior viitorilor lui colegi

Lemnaru (în alb) a fost al doilea golgeter al sezonului trecut de L1, cu 13 reușite
Lemnaru (în alb) a fost al doilea golgeter al sezonului trecut de L1, cu 13 reușite

Articol de - Publicat joi, 24 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 23 iulie 2014 23:45

Atacantul de la U Cluj are doar 29 de goluri în Liga 1, deşi a împlinit deja 30 de ani. Gâlcă nu are la dispoziţie nici un fotbalist cu randament mai bun.

"S-a maturizat mai tîrziu, dar nu e un jucător rău. Sigur va fi bun pentru Steaua, e agil, tehnic şi marchează, deşi nu prea are forţă". Cristi Dulca l-a antrenat pe Valentin Lemnaru la U Cluj şi îl caracterizează astfel pe atacantul care a împlinit 30 de ani pe 24 iunie.

Lemnaru e foarte aproape de transferul în Ghencea, pentru un preţ de 300.000 de euro. Interesul e justificat de randamentul bun al lui Vali din stagiunea precedentă, în care a înscris 13 goluri pentru alb-negri.

Nu e susţinut însă şi de istoricul complet al lui Lemnaru. S-a aflat sub contract cu Dinamo timp de trei ani, dar a apărut pentru "cîini" într-un singur meci, în rest a jucat la echipa a doua. În rest, cluburi medii, precum U, Pandurii, Astra, care l-au împrumutat şi l-au plimbat între ele.

Valentin a strîns 29 de goluri în Liga 1, pînă la 30 de ani! Doar 29 de goluri! Dar şi cu acest număr, tot e peste jucătorii din lotul Stelei! Sînmărtean, 34 de ani, are cu trei goluri mai puţin decît Lemnaru. Lucian nu a petrecut timp în ligile inferioare, precum viitorul atacant roş-albastru, dar a dispărut din Liga 1 pentru cîteva sezoane, în care a evoluat în Grecia şi în Olanda.

Cum se clasează Lemnaru printre marcatorii din Ghencea:
1. Lemnaru: 29 de goluri
2. L. Sînmărtean: 26
3. Chipciu: 23
4. Prepeliţă: 22

"Steaua are nevoie de un vîrf adevărat, de un număr 9. Lemnaru nu e bătăios, dar e combinativ, foloseşte ambele picioare şi are execuţii foarte bune" (Gheorghe Hagi)

Cifre sub Piovaccari
Chiar dacă a marcat mai multe goluri decît Piovaccari, Lemnaru are cifre mai proaste ca atacantul Stelei din sezonul trecut. Are 3 goluri în plus faţă de italian, dar acest lucru se datorează şi faptului că a jucat peste 800 de minute mai mult, 2190 faţă de 1344.

627539-lemnaru-piovaccari.jpg

Se vînd bilete pentru Rapid-Steaua
Suporterii campioanei României vor primi din partea clubului Rapid 150 de bilete pentru meciul din prima etapă a Ligii 1, care se va disputa sîmbătă, de la ora 21:00, pe stadionul Giuleşti. Mai mult, fanii echipei vişinii vor avea posibilitatea ca de astăzi să-şi cumpere tichete de pe site-ul eventim.ro, dar şi de la casele stadionului.

Casele vor fi deschise între orele 12:00 şi 20:00, iar în ziua meciului pînă la startul partidei. Preţurile sînt următoarele: tribuna a II-a - 30 de lei, tribuna I - 40 de lei, tribuna 0 - 100 de lei şi tribuna oficială - 150 de lei.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  24 Iulie 2014, 15:59

@solomon - "Am asa o banuiala ca de transferuri la Steaua in acest moment se ocupa Lutu de aceea merg lucrurile asa de bine...! " - ! Ba BINE CA MEME e ocupat, căci majoritatea celor aduşi de el AU VENIT ca figuranţi.

solomon_i
solomon_i  •  24 Iulie 2014, 12:06
Postat de 4patraulea pe 24 Iulie 2014, 11:29

oricum, cu lotul actual, daca trece de kazahi, steaua nu face nici un punct, daca a ajuns sa joace ripa titular...

In afara de faza aia aiurita...cu pasa la portar, Ripa a jucat mai mult decat satisfacator aseara.Si este in progres.

4patraulea
4patraulea  •  24 Iulie 2014, 11:29

oricum, cu lotul actual, daca trece de kazahi, steaua nu face nici un punct, daca a ajuns sa joace ripa titular...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează