FOTBAL  »  Superliga  »  SPORTUL - STEAUA 1-2

Maicon "joga bonito": "Iubesc fotbalul la fel ca Ronaldinho!"

Maicon se simte excelent în Ghencea, unde ar vrea să rămînă şi din vară Foto: Gabriela Arsenie +1   FOTO
Maicon se simte excelent în Ghencea, unde ar vrea să rămînă şi din vară Foto: Gabriela Arsenie

Articol de - Publicat luni, 18 aprilie 2011 00:00 / Actualizat luni, 18 aprilie 2011 00:01

Maicon, brazilianul minune din Ghencea, e fan al lui Dinho şi spune că fotbalul trebuie jucat din inimă şi cu zîmbetul pe buze

Zîmbetul lui Ronaldinho şi tatuajele lui Beckham. Maicon păşeşte în Ghencea ca un om normal, dar, imediat, paznicii stadionului îl primesc ca pe o vedetă. "Maicon joga bonito", "Maiconmania, ce faci?", îl salută aceştia. Fotbalistul de 22 de ani răspunde într-o română aproximativă: "Bine, bine!", uşor intimidat de atenţia care i se acordă.

Ieri, ziua sa liberă, sud-americanul şi-a petrecut-o cu logodnica Giselle, cea căreia i-a dedicat "dubla" din Regie. Şi-a făcut însă timp pentru o vizită-fulger în Ghencea şi o discuţie pentru cititorii Gazetei. Prima remarcă e una despre vreme: "Frig, gata?", îşi exersează iar româna. Păşeşte apăsat pe gazonul din Ghencea, însă nu începe shootingul înainte de a-şi aranja părul.

Tatuajele cu noroc
Maicon vorbeşte despre familia sa şi despre Dumnezeu. "Fără ajutorul divin nu aş reuşi nimic! De la Dumnezeu vine forţa mea. De aceea, după fiecare gol, Îi mulţumesc. Apoi, gîndul merge către familia mea! Îmi sărut cele două tatuaje. Unul reprezintă numele fiicei mele de patru ani, Evelyn, care e în Brazilia, iar cel de-al doilea le este dedicat părinţilor mei. Semnul cu inima e pentru actuala mea logodnică, Giselle, ce care mă susţine în fiecare zi. Sîntem împreună de un an şi jumătate!".

Alegria "Dinţosului"
Vîrful carioca a povestit de unde s-a inspirat în felul în care se bucură, după fiecare reuşită: "Înseamnă bucurie, fericire. La fel face şi idolul meu, Ronaldinho. Îmi place să văd lumea fericită în tribune atunci cînd înscriu. Iubesc fotbalul cu zîmbetul pe buze şi jucat cu inima. Cînd eram mic şi băteam mingea pe străzi cu Brazilia, mă bucuram la fel după fiecare reuşită. Acolo am învăţat că dacă nu pui inimă în ceea ce faci, atunci nu vei reuşi în viaţă!".

România prin ochii brazilianului
"Îmi place România, aş vrea să continuu la Steaua. Am întîlnit aici oameni senzaţionali. În Ucraina nu e aşa, lumea e mai distantă, mai rece. Cel mai bine mă înţeleg cu Geraldo. El e «tatăl» meu din România, e un profesionist adevărat, un model pentru mine!", spune sud-americanul, care e însă speriat de traficul din Bucureşti: "Mama mia, crazy drivers!", exclamă în engleză. Apoi dezvăluie cum îşi petrece timpul în Bucureşti: "Cînd am timp liber stau cu logodnica. Împreună mergem la cumpărături, ieşim la masă sau ne plimbăm".

8 mingi jucate, 2 goluri
Sîmbătă, Maicon a intrat pe teren în minutul 73, însă a fost salvatorul Stelei, dovedind o eficienţă care l-ar face invidios chiar şi pe Pippo Inzaghi. Cele trei reuşite ale sale, una cu Oţelul şi două cu Sportul, au adus 6 puncte în Ghencea. Conform monitorizării italienilor de la DSP, în Regie, fotbalistul carioca a atins de 8 ori mingea, de două ori trimiţînd-o în poarta lui Viciu! Pe fani i-a convins, rămîne ca şi Gigi să accepte să dea 800.000 de euro pentru a-l definitiv!

Cîrţu regretă că s-a luat după MM
În minutul 51, Sorin Cîrţu s-a consultat cu secundul Caramarin în privinţa următoarei modificări în echipă. Cei doi au părut că se înţeleg să-l introducă pe Maicon, însă au renunţat la idee la insistenţele managerului Mihai Stoica. Următoarea schimbare a fost Onofraş în locul lui Marinescu! La finalul partidei, Sorinaccio a spus: "Mutarea cu Maicon nu a fost o decizie inspirată. Nu merit să fiu lăudat, mai degrabă nu am fost inspirat, ar fi trebuit să-l trimit pe teren mai devreme! Trebuie să-i dăm mai multă atenţie pe viitor!".

10.000 de euro pe lună e salariul lui Maicon la Steaua. Împrumutul pe 5 luni de la Volin Luţk i-a costat 200.000 E pe roş-albaştri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
sirius55
sirius55  •  18 Aprilie 2011, 13:04

sper ca gigi sa-l ia definitiv .

gazistu
gazistu  •  18 Aprilie 2011, 12:43

ACUM AR TREBUI SA ZICI CA NU MAI VREI SA CONTINUI LA STEAUA.. PANA ACUM JIJI NU TEA VRUT ACUM SA NU MAI VREI TU.... CRED CA MOARE JIJI, MAI AELES CA Acum are nevoie de goluri....

stapuv
stapuv  •  18 Aprilie 2011, 10:55

iubeste fotbalul la fel de mult ca si pe ronaldinio???? :))

Vezi toate comentariile (34)
Comentează